Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 5: aMuse Rouge denkt niet aan foto’s

Het was een hectische week, een emotionele achtbaan ook. Ik heb heel veel vriendinnen en familie gezien, heel veel gebabbeld en heel weinig foto’s genomen.

Maandag: venkel en hazelnoten met dadelmayonaise (I ♥ groente)


Op maandag was ik nog goed bezig. Ik maakte een gerechtje uit het kookboek I ♥ groente, waarvan je zowel mijn review als dit recept al zag voorbijkomen.

Dinsdag: veggie vogelnestjes met preipuree


Dit was lekker, maar staat nog niet helemaal op punt. Mijn zelfgemaakt veggie ‘gehakt’ viel een beetje uit elkaar, waardoor het heel moeilijk was om de vogelnestjes te bakken.

Woensdag: rijstwafels met avocado

Woensdagavond moest mijn vriend werken en ik had heel veel andere dingen aan mijn hoofd, waardoor ik heel laat pas dacht aan eten, en ik uiteindelijk dan maar wat rijstwafels belegde met avocado. Ik vergat een foto te nemen.

Donderdag: spaghetti met linzenbolognaise


Op woensdag kwamen Maure & Gourmand en Ecarlate eten. Ik maakte spaghetti met linzenbolognaise, maar had zo veel te vertellen dat ik vergat een foto te nemen. Op de foto hierboven zie je de overschot van de saus. Zo heb je toch een idee. De saus zat bomvol groenten: ui, look, wortel, prei, raap, venkel, paprika, linzen…

Vrijdag: vegetarische pizza (uit eten)

Op vrijdag gingen Merlot en ik uit eten. Het was de bedoeling om daarna ook nog naar de cinema te gaan, maar toen we op weg waren naar het restaurant belde vriendinnetje Lilas dat ze in de buurt van ons huisje was en vroeg ze of ze eventjes kon binnenspringen. Ik zei dat we onderweg waren om iets te gaan eten en nodigde haar ook uit. Uiteindelijk hebben we de hele avond zitten babbelen. We hadden het allebei meer dan nodig. Ik at een pizza met spinazie, tomaat en mozzarella, maar vergat alweer een foto te nemen.

Zaterdag: pindasoep met brood


Op zaterdag was ik weer alleen thuis. Ik had niet veel honger. Aan een kommetje zelfgemaakte pindasoep met wat brood had ik meer dan genoeg. Die pindasoep is een ontzéttend lekker uitgedraaid experiment trouwens. Gelukkig maar, kan ik tenminste toch één recept bloggen uit deze week!

Zondag: tomatensoep met gegrilde groenten (uit eten)

Instagram-foto

Omdat ik ook op zondag alleen thuis was nodigde mijn schoonmoeder me uit om met haar en een vriendin van haar iets te gaan eten. Mijn eetlust was eigenlijk nog steeds niet teruggekeerd, dus ik bestelde enkel een tomatensoep en wat gegrilde groenten. Al kon een tartufo als dessertje er nog net bij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.