Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 6: aMuse Rouge is een slechte muze

De emotionele achtbaan waarover ik het vorige week al had, was nog niet gedaan. Zo stonden ook deze week koken en foto’s niet centraal. Ik vrees dus dat ik eventjes niet zo’n goede inspiratiebron ben. Maar volgens mij zie ik een klein lichtje aan het eind van de tunnel…

Maandag: pasta pesto


Een basilicumplantje in combinatie met geen zin om te koken resulteert al heel snel in een pasta pesto. Lekker, dat wel!

Dinsdag: courgettisalade


Het summum van gezond genieten! Het receptje postte ik dit weekend al. Ontzettende aanrader dit, ook als je niet op dieet bent.

Woensdag: spinazieburger met patatas bravas en slaatje (uit eten)

Dit is de eerste en tot nu toe enige keer dat ik het lastig vond om tijdelijk vegetariër te zijn. Dit was letterlijk mijn enige vegetarische optie op de kaart. Oké, er waren nog veggie dingen, maar daar zat overal feta of een andere kaas in die ik niet lust. Ik heb er geen foto van omdat het te donker was, maar je mist er niets aan. Het was gewoon een spinazieburger die je zo in de supermarkt vindt met patatjes en wat komkommer, sla en tomaat. ‘Gelukkig’ waren we na bijna anderhalf uur (!) wachten uitgehongerd, dan smaakt alles.

Donderdag: pindarisotto


Oké, ik weet het, dit ziet er niet uit. Maar het was wel lekker. Al twijfel ik een beetje of ik dit recept zou bloggen. Het was namelijk ook héél zwaar. Niet zo ‘aMuse-proof’ dus… Is er iemand die absoluut dit recept wil?

Vrijdag: groentetaart (uit eten)

Deze avond was hands down de beste van de hele week. Het was namelijk tijd voor een vrouwenavondje, àltijd een goed idee wanneer je sip bent! We belandden in Dansing Chocola, dat weleens goed het gezelligste ‘bruin café’ van Antwerpen zou kunnen zijn. Bovendien werder er lekkere gerechten geserveerd door een lekkere barman. (Sorry, ik kon het niet laten.) Absoluut wel ‘aMuse-proof’, dat! Het enige nadeel is de sfeerverlichting in zo’n cafeetjes nooit (goede) foto’s toelaat… Sorry!

Zaterdag: asperges (bij Maure & Gourmand)

Instagram-foto

De eerste asperges van dit jaar aten we onverwachts bij Maure & Gourmand. Die ochtend hadden we hun huisje gered van de verdrinking. Er was een vergeten kraan-situatie die dramatische gevolgen had kunnen hebben. Als beloning werden we uitgenodigd om die avond mee te eten.

Zondag: tomatensoep met brood

Aan wat ik heb gegeten, kan je al zien dat ik alleen thuis was. Op één of andere manier vind ik het ‘zonde’ om voor mezelf te koken (al heb ik de soep wel zelfgemaakt, hoor). Geen idee waarom. Respect voor alle singles die het elke dag doen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.