Of zoiets.
Ik heb deze week welgeteld één keer voor
twee moeten koken en slechts twee keer voor mezelf. En dat laatste telde dan
nog niet eens als koken, maar eerder als ‘iets bijeenzoeken’. Voor de rest werd
er voor mij gekookt. Heel veel mensen vinden dat ongetwijfeld heel leuk, maar
ik kijk al ontzettend uit naar een nieuwe week, waarin ik (hopelijk) heel wat
vaker zelf kan koken. Ik ben veel liever de cook-er
dan de cook-ee. Of zoiets.
Maandag:
chop choy en nasi goreng (afhaal)
Instagram-foto
Op maandag ging ik voor het eerst naar
de kinesiste. De spieren in mijn schouders en nek zitten namelijk helemaal vast.
Na de behandeling had ik helemaal geen zin meer om te koken. We gingen dan maar
even wat Chinees halen. Helaas was het geen aanrader voor wanneer je
(tijdelijk) vegetarisch eet. Enkel de bijgerechten waren veggie. Ik nam dan
maar een combinatie van twee bijgerechten om toch iets van variatie te hebben…
Dinsdag: tomatensoep + veggie foccacia (uit eten)
Instagram-foto
Op dinsdag gingen we iets eten met Merlot zijn mama. Ik nam een lekker focacciabroodje en een kom
tomatensoep. Ik weet niet waarom, maar ik heb de laatste tijd absurd vaak zin
in tomatensoep.
Woensdag: bloemkoolpizza margherita
Dit was de eerste en enige dag in de
hele week dat ik voor twee moest koken. Ik maakte iets wat al lang op m’n
lijstje stond en wat helemaal hot is
in blogland: een pizza met een bodem van bloemkool. Hij was lekker, maar niet
hard genoeg naar mijn zin. Hier is nog ruimte voor verbetering.
Donderdag: slaatje met tzay (uit eten)
Instagram-foto
Op
donderdag gingen we iets eten met de vrienden van Merlot. Ik nam een slaatje
met tzay. Ik kende het niet, maar dat maakte het voor mij alleen nog maar
aanlokkelijker. Tzay blijkt een soort van Thaise tofu te zijn. Ik onthoud
vooral dat het heel lekker is en dat ik er dringend naar op zoek moet. Weet
iemand waar je tzay kan vinden?
Vrijdag: ovenschotel met witloof (door Céladon)
Op vrijdag was het tijd voor het
maandelijkse etentje en een film met vriendinnetjes Ettie en Ecarlate. We houden
het elke maand bij iemand anders thuis, en deze keer was het de beurt aan
Ecarlate. Maar bij hen thuis staat de man aan het fornuis. Hij had voor ons een
paprika-wortelsoep en een ovenschotel met puree, witloof en veggie gehakt
gemaakt. Voor de soep was hij zelfs speciaal groentebouillon gaan kopen. Lief!
Zaterdag: tomatensoep + avocado met ei
Wat is dat toch met die vreemde drang
naar tomatensoep? Vrijdagmiddag at ik het ook al als lunch. Op zaterdagavond
had ik niet zoveel honger. Een halve avocado en twee hardgekookte eitjes met
wat cocktailsaus vormden – samen met de soep – een prima avondmaal.
Zondag: spaghetti
De Dagen Zonder Vlees zijn officieel
voorbij. Ik stond absoluut niet te springen om terug vlees te eten. ’s Middags at
ik zelfs nog veggie: rijstwafels met avocado (die andere helft van de dag daarvoor) en
roerei.
Het feit dat ik ’s avonds spaghetti (met
kippengehakt) heb gegeten, is eigenlijk eerder toevallig. Doordat ik nog niet
in de winkel was geraakt, was er niet veel meer in huis. Daarom nam ik maar
mijn toevlucht tot het portietje spaghettisaus voor één dat nog in onze
diepvries lag. Absoluut heel lekker, maar ik denk dat ik door de Dagen Zonder
Vlees nog vaker veggie ga koken dan ik daarvoor al deed. Ik heb gewoon niet
zo’n behoefte aan vlees, maar ban het niet helemaal omdat m’n vriend er af en toe wel
van houdt en omdat ik niet alleen maar veggie recepten wil bloggen.
Je bent toch niet zwanger met u tomatensoepverslaving ;-) ;-)
BeantwoordenVerwijderenOei, is dat een voorbode die vaak voorkomt of zo? :-)
VerwijderenBij mij was het tomaat mozzarella en liters fanta :-) Bij mijn collega boterhammen met kip curry.
Verwijderengeen idee of tomatensoep iets wil zeggen.