Doorgaan naar hoofdcontent

DZV week 7: aMuse Rouge is cook-ee

Of zoiets.

Ik heb deze week welgeteld één keer voor twee moeten koken en slechts twee keer voor mezelf. En dat laatste telde dan nog niet eens als koken, maar eerder als ‘iets bijeenzoeken’. Voor de rest werd er voor mij gekookt. Heel veel mensen vinden dat ongetwijfeld heel leuk, maar ik kijk al ontzettend uit naar een nieuwe week, waarin ik (hopelijk) heel wat vaker zelf kan koken. Ik ben veel liever de cook-er dan de cook-ee. Of zoiets.

Maandag: chop choy en nasi goreng (afhaal)

Instagram-foto

Op maandag ging ik voor het eerst naar de kinesiste. De spieren in mijn schouders en nek zitten namelijk helemaal vast. Na de behandeling had ik helemaal geen zin meer om te koken. We gingen dan maar even wat Chinees halen. Helaas was het geen aanrader voor wanneer je (tijdelijk) vegetarisch eet. Enkel de bijgerechten waren veggie. Ik nam dan maar een combinatie van twee bijgerechten om toch iets van variatie te hebben…

Dinsdag: tomatensoep + veggie foccacia (uit eten)

Instagram-foto

Op dinsdag gingen we iets eten met Merlot zijn mama. Ik nam een lekker focacciabroodje en een kom tomatensoep. Ik weet niet waarom, maar ik heb de laatste tijd absurd vaak zin in tomatensoep.

Woensdag: bloemkoolpizza margherita


Dit was de eerste en enige dag in de hele week dat ik voor twee moest koken. Ik maakte iets wat al lang op m’n lijstje stond en wat helemaal hot is in blogland: een pizza met een bodem van bloemkool. Hij was lekker, maar niet hard genoeg naar mijn zin. Hier is nog ruimte voor verbetering.

Donderdag: slaatje met tzay (uit eten)

Instagram-foto

Op donderdag gingen we iets eten met de vrienden van Merlot. Ik nam een slaatje met tzay. Ik kende het niet, maar dat maakte het voor mij alleen nog maar aanlokkelijker. Tzay blijkt een soort van Thaise tofu te zijn. Ik onthoud vooral dat het heel lekker is en dat ik er dringend naar op zoek moet. Weet iemand waar je tzay kan vinden?

Vrijdag: ovenschotel met witloof (door Céladon)

Op vrijdag was het tijd voor het maandelijkse etentje en een film met vriendinnetjes Ettie en Ecarlate. We houden het elke maand bij iemand anders thuis, en deze keer was het de beurt aan Ecarlate. Maar bij hen thuis staat de man aan het fornuis. Hij had voor ons een paprika-wortelsoep en een ovenschotel met puree, witloof en veggie gehakt gemaakt. Voor de soep was hij zelfs speciaal groentebouillon gaan kopen. Lief!

Zaterdag: tomatensoep + avocado met ei


Wat is dat toch met die vreemde drang naar tomatensoep? Vrijdagmiddag at ik het ook al als lunch. Op zaterdagavond had ik niet zoveel honger. Een halve avocado en twee hardgekookte eitjes met wat cocktailsaus vormden – samen met de soep – een prima avondmaal.

Zondag: spaghetti


De Dagen Zonder Vlees zijn officieel voorbij. Ik stond absoluut niet te springen om terug vlees te eten. ’s Middags at ik zelfs nog veggie: rijstwafels met avocado (die andere helft van de dag daarvoor) en roerei.


Het feit dat ik ’s avonds spaghetti (met kippengehakt) heb gegeten, is eigenlijk eerder toevallig. Doordat ik nog niet in de winkel was geraakt, was er niet veel meer in huis. Daarom nam ik maar mijn toevlucht tot het portietje spaghettisaus voor één dat nog in onze diepvries lag. Absoluut heel lekker, maar ik denk dat ik door de Dagen Zonder Vlees nog vaker veggie ga koken dan ik daarvoor al deed. Ik heb gewoon niet zo’n behoefte aan vlees, maar ban het niet helemaal omdat m’n vriend er af en toe wel van houdt en omdat ik niet alleen maar veggie recepten wil bloggen.

Reacties

  1. Je bent toch niet zwanger met u tomatensoepverslaving ;-) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, is dat een voorbode die vaak voorkomt of zo? :-)

      Verwijderen
    2. Bij mij was het tomaat mozzarella en liters fanta :-) Bij mijn collega boterhammen met kip curry.
      geen idee of tomatensoep iets wil zeggen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.