Doorgaan naar hoofdcontent

Recept Honestly Healthy: notengranola

Eigenlijk is dit gezonde cruesli. Deze keer heb ik het receptje letterlijk overgenomen uit het kookboek Honestly Healthy, maar je kan het helemaal pimpen volgens jouw smaak. Heb je graag meer noten, andere noten, kokosolie in plaats van olijfolie? Voeg je graag rauw cacaopoeder toe, of wat kokosschilfers? Heb je liever rozijnen of gedroogde pruimen in plaats van dadels? Doe eens zot!

Dit is lekker gewoon zo, of met wat (soja)melk als je dat liever hebt, door de yoghurt… En ik zit stiekem zelfs te denken om hier eens een soort van gezonde crumble mee te maken… Nu ja, je ziet het wel op m’n blog!

Dit zijn trouwens de eerste foto’s met mijn nieuwe camera, de Canon 100D met de 50 mm f/1.8 oftewel ‘plastic magic’ lens. In love!


Wat heb je nodig (4 personen)?
  • 50 g gedroogde dadels
  • 100 g havermoutvlokken
  • 2 el honing
  • 85 g gemengde cashew- en pecannoten
  • 15 g rauwe pompoenpitten
  • 3 el olijfolie
Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Kook de dadels in 1 cm water tot ze zacht zijn en pureer ze dan tot je een glad resultaat hebt. Roer de rest van de ingrediënten er goed doorheen. Verspreid het mengsel over een bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot alles goudkleurig is, draai dan de oventemperatuur naar 110 °C en bak nog 30 minuten of tot alles droog en knapperig is.

Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…