Eigenlijk is dit gezonde
cruesli. Deze keer heb ik het receptje letterlijk
overgenomen uit het kookboek Honestly
Healthy, maar je kan het helemaal pimpen volgens jouw smaak.
Heb je graag meer noten, andere noten, kokosolie in plaats van olijfolie? Voeg
je graag rauw cacaopoeder toe, of wat kokosschilfers? Heb je liever rozijnen of
gedroogde pruimen in plaats van dadels? Doe eens zot!
Dit
is lekker gewoon zo, of met wat (soja)melk als je dat liever hebt, door de yoghurt…
En ik zit stiekem zelfs te denken om hier eens een soort van gezonde crumble
mee te maken… Nu ja, je ziet het wel op m’n blog!
Dit zijn trouwens de eerste foto’s met mijn nieuwe camera, de Canon 100D met de 50 mm f/1.8 oftewel ‘plastic magic’ lens. In love!
Dit zijn trouwens de eerste foto’s met mijn nieuwe camera, de Canon 100D met de 50 mm f/1.8 oftewel ‘plastic magic’ lens. In love!
Wat heb je nodig (4 personen)?
- 50 g gedroogde dadels
- 100 g havermoutvlokken
- 2 el honing
- 85 g gemengde cashew- en pecannoten
- 15 g rauwe pompoenpitten
- 3 el olijfolie
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Kook de dadels in 1 cm water tot ze
zacht zijn en pureer ze dan tot je een glad resultaat hebt. Roer de rest van de
ingrediënten er goed doorheen. Verspreid het mengsel over een bakplaat en zet
15 minuten in de oven tot alles goudkleurig is, draai dan de oventemperatuur
naar 110 °C en bak nog 30 minuten of tot alles droog en knapperig is.
Reacties
Een reactie posten