Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: courgettisalade

Lekker fris,’ was de eerste reactie van mijn vriend, toen hij deze courgettisalade proefde. Ook ik was aangenaam verrast. Ik had wel verwacht dat het lekker zou zijn, maar zó lekker… Ik bedoel, geef toe: uiteindelijk zit je voornamelijk courgette te eten. Het is bijna absurd hoe wat afzonderlijke groentjes samen zo lekker kunnen zijn. En vullend! Want vooral daarnaar was ik benieuwd. Ik dacht dat enkel groentjes misschien snel zouden verteren, maar de ‘midnight munchies’ bleven uit. Helemaal goedgekeurd dus, deze courgettisalade, door mezelf, door m’n vriend én door Slim Concept.

Een stukje gegrilde of gestoomde zalm zou hier ook lekker bij zijn, maar omwille van de Dagen Zonder Vlees kon ik dit zelf niet doen.

Met dank aan Rubis voor de inspiratie.

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • Rucola
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • Citroensap
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Maak met een juliennesnijder ‘spaghetti’ van de courgettes: courgetti! Een juliennesnijder kan eruitzien als een dunschiller met tandjes, zoals die van mij, maar je hebt er ook die eruit zien als een slijper in de vorm van een zandloper. Google maar eens even. Wanneer je de eerste soort gebruikt, heb je onvermijdelijk wat courgette over nadat je klaar bent, want op een gegeven moment kan je niet meer verder ‘schillen’. Dat is niet erg, die restjes gebruiken we straks nog. Doe de courgetti in een kom, besprenkel met 2 el witte balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Roer alles goed onder elkaar en zet de courgetti in de ijskast.

2. Zet alvast een grillpan op het vuur. Was en schil de paprika, snijd hem in 3 of 4 stukken, verwijder de zaadlijsten en grill hem in de hete pan. Snijd de overschot van je courgettes in stukken en leg ook die bij in de grillpan. De courgette zal eerder gegrild zijn dan de paprika, dus houd die eventjes in de gaten. De paprika mag echt zwartgeblakerde stukken hebben, dat is net lekker (vind ik).

3. Ontvel ondertussen de tomaten door een kruiselingse inkeping te maken en ze eventjes in kokend water te leggen. Snijd de ontvelde tomaten in blokjes. Snijd ook de gegrilde paprika in blokjes en doe die bij de tomaten. Kruid met peper en zout.

4. Maak de saus door de gegrilde courgette, een avocado en een teentje knoflook te mengen in de blender. Kruid de saus met peper en zout, en werk af met wat citroensap.

5. Haal de courgetti uit de ijskast en meng de saus eronder. Leg wat rucola op een bord, schep daarop de courgetti en werk af met de tomaten- en paprikablokjes.


Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.