Doorgaan naar hoofdcontent

Spinaziequiche

Ik dacht altijd dat spinazie de enige groente was die ik lekkerder vond uit de diepvries. Man, wat had ik het mis.


Wat heb je nodig?
  • 1 pak (230 g) kruimeldeeg
  • 200 g spinazie
  • 150 g champignons
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 potje (250 ml) ricotta
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Bekleed een quichevorm met bakpapier en schik het kruimeldeeg erin. Leg daarop weer een vel bakpapier en vul de vorm met baklinzen of een ander ovenbestendig gewicht. Zet het deeg 20-25 minuten in de oven op 180°. Neem de vorm daarna uit de oven en haal het bakpapier met daarop de baklinzen eruit.

2. Roer de ricotta los met de eitjes, pel en pers de teentjes knoflook erbij. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en doe ook die erbij. Kruid met peper en zout.

3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof en haal ze uit de pan wanneer ze bruin zijn, zodat ze niet kunnen verbranden. Maak de champignons schoon met wat keukenpapier en snijd de grotere exemplaren in twee. Laat de spinazie slinken in een antikleefpotje (dan heb je geen vetstof nodig).

4. Vul het kruimeldeeg met de spinazie (laat het eventuele vocht dat uit de spinazie is gekomen tijdens het achterwege), schik daarop de rauwe champignons en de geroosterde pijnboompitten en vul de vorm met het ricottamengsel.

5. Bak de quiche 25 minuten op 180° en zet daarna nog 5 minuutjes de grillstand op.

Wij aten er rodekool bij die ik had laten marineren in azijn en honing.
PS Ik <3 dat dit stukje de vorm heeft van een hartje!

Reacties

  1. Gisteren gemaakt, vandaag ook een stukje aan de mama gegeven. We zijn allebei fan! Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Joepie! Bedankt om me dit te laten weten, maakt me altijd heel erg blij. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.