Doorgaan naar hoofdcontent

Update goede voornemens deel 1: algemeen

Ik kan het zelf amper geloven, maar er is al een derde van het jaar voorbij. Ik vond het dus weleens tijd voor een update over de goede voornemens die ik zo’n vier maanden geleden neerschreef.

1. Een nieuwe stap nemen op professioneel vlak


Dit voornemen omschreef ik voordien met drie vraagtekens. Nu kan ik er gewoon over schrijven, omdat ik ondertussen mijn ontslag heb genomen. Ik ben bezig aan mijn opzegtermijn. Eind mei loopt die af. Het is heel eng en onzeker, maar ik voel dat ik de juiste beslissing heb genomen.

Ik ga niet te veel uitweiden over het waarom. Het komt erop neer dat ik niet langer gelukkig was op mijn job, en aangezien ik daar vijf van de zeven dagen doorbracht (en nog steeds eventjes doorbreng), heb ik besloten om daar iets aan te doen.

Ik ben nu volop aan het nadenken over mijn volgende stap. Waarschijnlijk ga ik een specifieke lerarenopleiding volgen. Dan kan ik Nederlands, Engels en Frans gaan geven. Naast koken, zijn talen immers één van mijn grootste passies. Ik moet nog eventjes bekijken of ik dat kan combineren met ergens deeltijds werken, maar normaal gezien word ik vanaf september dus terug eventjes student. Spannend!

2. Certificaat afslankingsconsulente halen

Ik lijk me eindelijk over mijn talige issues te hebben heengezet. Omdat ik binnenkort een reeksje blogposts ga doen over vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen, ben ik ontzettend veel aan het lezen over gezonde voeding. Eerst haalde ik al mijn informatie uit andere bronnen dan de (slecht geschreven) cursus Afslankingsconsulent van het Centrum voor Afstandsonderwijs, maar ik vond het een beetje stom om de cursus waarvoor ik tenslotte heb betaald te blijven negeren. Daarom heb ik hem er uiteindelijk toch bijgenomen en heb ik al een namiddagje flink gestudeerd. Binnenkort heb ik meer tijd (dat heeft dan weer te maken met voornemen nummer 1), dus dan kan ik er volop voor gaan.

3. Rijbewijs halen


Ik ben vrij veel aan het oefenen, samen met m’n vriend. Soms ben ik een super ‘L’, soms ben ik een echte ‘L’-oser en doe ik stomme dingen waarvoor ik sowieso zou buizen tijdens een rijexamen. Ik kan dus nog wel wat oefening gebruiken. Wanneer ik mijn examen ga doen, wil ik van mezelf vinden dat ik een rijbewijs ‘verdien’, dat het verantwoord is dat ik het zou halen (als je begrijpt wat ik bedoel?).

4. Aan lichaamsbeweging doen (yoga & roeitrainer)

De roeitrainer heb ik een aantal keer gebruikt, maar ik ben hem ondertussen alweer heel lang aan het negeren. Voor een hele stomme reden dan nog. Ik vind namelijk geen goed tijdstip om te roeien. s’ Ochtends is geen optie. Alleen al het idee dat ik vroeger uit m’n bed zou geraken om te sporten, bezorgt me de slappe lach.

Wanneer ik direct na mijn werk zou gaan roeien, ben ik helemaal bezweet en moet ik daarna wel meteen in bad. Maar ik vind het niet fijn om helemaal proper gewassen nog te moeten koken (ben ik nu raar?). Een andere optie is om eerst te koken en te eten, daarna te roeien en dan in bad te gaan. Maar roeien op een volle maag lijkt mij óók niet ideaal. En pas echt ’s avonds laat roeien, zie ik me ook al niet gauw doen aangezien ik dan graag rustigjes blog, naar tv kijk of lees.

Misschien kan ik dit voornemen vanaf eind mei (wanneer mijn werk erop zit) ook nieuw leven inblazen? Al zou ik stiekem nog steeds het liefst van al yoga doen, maar vind geen vriendinnetjes die meewillen of kunnen. *ween*

5. Minstens 25 boeken lezen


 • Harry Potter en de Orde van de Feniks – Rond de kerstperiode ben ik nog eens begonnen in de Harry Potter-boeken, gewoon omdat ik daar zin had. Toen dit jaar begon – en dus ook mijn voornemens begonnen te tellen – zat ik alweer aan het vijfde boek.
 • Harry Potter en de Halfbloedprins – Ja, wat kan ik hier nog over zeggen? Als je Harry Potter nog nooit hebt gelezen, moet je dat absoluut doen. Ik ben ontzettend jaloers op iedereen die het verhaal nog kan ontdekken, maar zelfs na de boeken een keer of zeven te hebben gelezen in drie talen blijven ze goed.
 • Harry Potter en de Relieken van de Dood – Hoewel ik het heel jammer vond dat ik de hele Harry Potter-reeks er alweer had doorgejaagd, was ik ergens ook wel blij dat ik nog eens in een nieuw boek kon beginnen en voor de eerste keer kon worden meegezogen in een verhaal dat ik nog niet kende.
 • De Hongerspelen – Dit boek heb ik op twee dagen tijd verslonden. Ik ben zo blij dat ik de films nog niet heb gezien. Ik had eigenlijk geen concreet idee over het verhaal, maar het is zo goed!
 • Vlammen – Ook het tweede deel joeg ik er in sneltreintempo door. Ik houd sowieso van boeken die uit meerdere delen bestaan, omdat je dan helemaal kan opgaan in het verhaal.
 • Spotgaai – Hoewel ik er véél te snel ben doorgegaan naar mijn zin, kon ik de Hongerspelen-boeken niet opzijleggen. Het laatste deel is iets minder dan de twee vorige, maar het las alsnog als een trein.
 • Inwijding – Om een zwart gat na de Hongerspelen-trilogie te vermijden, ben ik meteen erna begonnen in een nieuwe reeks: Divergent. Ook in dit verhaal werd ik vrijwel meteen meegezogen. Ik heb net het eerste boek uit en kan niet wachten om in het tweede te beginnen.
6. Minstens 50 films zien

Sinds het nieuwe jaar is begonnen, heb ik 22 films gezien, op tv, dvd of in de cinema. Sommige had ik al gezien, sommige zag ik voor het eerst. Ik ga niet elke film apart bespreken, maar naast degene die ik het meest zou aanraden, staat een uitroepteken.

 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
 • Harry Potter and the Goblet of Fire 
 • Oz The Great and Powerful (!)
 • The Hobbit: The Desolation of Smaug (!)
 • The Wolf of Wall Street (!)
 • Carrie
 • The Perks of Being a Wallflower (!)
 • Moonstruck
 • The Avengers (!)
 • Winter’s Tale
 • Memoirs of a Geisha (!)
 • Thor (!)
 • One Day (!)
 • Dream House
 • Source Code
 • The Hangover (!)
 • Taken
 • The Grey
 • Monsters University (!)
 • The Hunger Games (!)
 • Catching Fire (!)
 • Weekend aan Zee
7. Een betere ‘huisvrouw’ worden


*negeert vakkundig de twee wasmanden strijk waar ze telkens over struikelt* *en de stofvod die alleen maar gebruikt líjkt door het stof dat erop is gedwarreld* *en de stofzuiger die ze stiekem niet eens weet staan*

Neen, ik overdrijf hoor. Het is hier echt niet vuil of zo. Ik bedoel, mijn vriend heeft pas nog gekuist.

8. Meer water drinken

Ik kom volgens mij nog steeds niet aan de aanbevolen liters, maar ik ben niet slecht bezig. Ik heb een trucje gevonden dat werkt. Af en toe voeg ik smaakjes toe aan mijn water. Zo van die ‘grenadine’ maar dan met stevia in plaats van suiker. En ook niet altijd in ‘grenadine’-smaak. Mijn lievelingssmaakje is citroen en limoen. Ik voeg lang niet zoveel toe als ‘moet’, maar gewoon een vleugje, zodat het water heel subtiel naar iets smaakt en ik het dus lekkerder vind.

9. Beter worden in ‘beauty’

Dit voornemen is eigenlijk gewoon een kwestie van vroeger uit mijn bed geraken, want op zich ben ik goed in ‘beauty’. Ik ben zelfs zo iemand aan wie vriendinnen vragen of ik hen kan schminken wanneer ze naar een trouw moeten of zo. En al zeg ik het zelf: ik doe dat niet slecht. (Dankjewel Cynthia, Mascha en co!)

Dag- en nachtcrèmes gebruiken, doe ik wel al vaker, maar ook nog niet elke dag.

10. Meer ‘goede outfits’ dragen


Met dit voornemen ben ik vrij goed bezig. Ik heb een hele lading kleding waar ik niet meer van houd waarvan ik niet kan begrijpen dat ik er ooit van heb gehouden, weggedaan. Wanneer je het niet meer hebt, kan je het niet meer aandoen. Verder maak ik nog wel een onderscheid tussen dagelijkse kleding en specialere dingen, maar dat doet iedereen toch, hé?

Reacties

 1. Leuk om te lezen! Divergent wil ik ook gaan lezen, de rest heb ik gelezen. Toevallig ben ik nu voor de tweede keer de hongerspelen aan het lezen, gewoon omdat ik daar zin in had.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Divergent is ook echt een aanrader. Ik denk dat ik tot hiertoe De Hongerspelen nog nét iets beter vind, maar Divergent is toch ook een must-read. :-)

   Verwijderen
 2. Ik heken mezelf zo erg in dit relaas dat het me verwondert dat ik het niet zelf geschreven heb (van het niet vinden van een yoga-partner tot de films die je dit jaar al gezien hebt). Ware het niet dat ik absoluut geen gevoel voor (schrijf)stijl heb. Doe zo verder! Ik blijf je alvast volgen en blijf me laten inspireren voor mijn weekmenu...
  Nog even dit, ik vind het ook verschrikkelijk om fris gewassen achter de kookpotten te moeten duiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, heel leuk dat je reageert en dat je me al een tijdje volgt (en maar een heel klein beetje eng hoe erg we op elkaar lijken;-)) Heb je al een receptje van op m'n blog gemaakt? :-)

   Verwijderen
  2. Ik heb al een heel aantal recepten uitgeprobeerd en vond ze super! Zelfs mijn vriend die echt voor alles zijn neus ophaalt kan niet weerstaan aan de gevulde paprika's en de pasta caprese! Later deze week testen we ook de provençaalse pasta uit!

   Verwijderen
  3. Oh, dat maakt me echt heel blij! :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.