Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 17: aMuse Rouge wil niet naar de winkel

Ik heb deze week heel lekker gegeten, maar doordat ik geen zin had om naar de winkel te gaan, heb ik veel geïmproviseerd met wat we nog in huis hadden. Daardoor heb ik deze week niet echt receptjes die geschikt zijn om te bloggen… Volgende week beter!

Maandag: pasta met scampi’s, tomaat, ei en cocktailsaus


Op Paasmaandag moest Merlot werken in het restaurant. Feestdagen zijn altijd de drukste dagen in de horeca. Ik diepte voor mezelf wat scampietjes op uit de diepvries en flanste een pasta in mekaar met tomaat, hardgekookt ei en zelfgemaakte cocktailsaus. Niet het liefst voor de lijn, maar wel lekker.

Dinsdag: pasta carbonara


Ik was naar de winkel aan het gaan zolang mogelijk aan het uitstellen. We hadden nog spekjes in de ijskast en mijn vriend had wel zin in carbonara. Perfect. Omdat ik al maanden geen spekjes meer had gegeten, mocht het ook weleens, vond ik.

Woensdag: omelet met avocado en tomaat

Alweer alleen thuis en alweer niet naar de winkel geweest. Doordat ik pas om 20.15 uur thuis was van de kinesiste, was ik heel blij dat ik gewoon alles in huis had voor gebakken eitje met wat avocado en tomaat. Duurt nog geen vijf minuten om te maken en is heel vullend dankzij de proteïnen en de avocado. Ik at er trouwens ook enkele crackers bij. Wanneer je zorgt dat je steeds zo enkele ‘back-ups’ hebt, hoef je nooit naar het frituur te rennen of een pizza te bestellen.


Ik gebruikte een halve avocado voor bij mijn eitje en met de andere helft maakte ik dit goddelijke gezonde dessert, waarvan je het receptje al hebt gekregen.

Donderdag: courgetti met balletjes in tomatensaus


Op donderdag ging ik dan eindelijk naar de winkel. Ik maakte een Slim Concept-receptje in wording. Maar het moet nog getweakt worden. Ik neem geen genoegen met ‘wel lekker’. Het moet héérlijk zijn! Wordt dus vervolgd.

Vrijdag: tajine met kip en pruimen (uit eten)

Op vrijdag gingen we uit eten voor Lilas’ verjaardag. We gingen naar Cuzina in Lier: aanrader! Een ontzettend uitgebreide en gevarieerde kaart. Ik was tussen wel tien dingen aan het twijfelen, maar nam uiteindelijk één van de suggesties die niet vast op de kaart stonden. Het was heel lekker. Gaan we zeker snel terug naartoe!

Zaterdag: courgettesoep + rijstwafels met gerookte zalm


Ook op zaterdag moest Merlot werken. Doordat ik niet veel honger had, maakte ik voor mezelf courgettesoep (één van m’n favoriete soepjes!) met wat rijstwafels met rucola, komkommer en gerookte zalm erbij.

Zondag: slaatje met witloof en gerookte zalm


Ook op zondagavond zat ik alleen thuis. Ik maakte voor mezelf een slaatje met de rest van de gerookte zalm, rucola, komkommer en witloof. Veel witloof.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.