Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 17: aMuse Rouge wil niet naar de winkel

Ik heb deze week heel lekker gegeten, maar doordat ik geen zin had om naar de winkel te gaan, heb ik veel geïmproviseerd met wat we nog in huis hadden. Daardoor heb ik deze week niet echt receptjes die geschikt zijn om te bloggen… Volgende week beter!

Maandag: pasta met scampi’s, tomaat, ei en cocktailsaus


Op Paasmaandag moest Merlot werken in het restaurant. Feestdagen zijn altijd de drukste dagen in de horeca. Ik diepte voor mezelf wat scampietjes op uit de diepvries en flanste een pasta in mekaar met tomaat, hardgekookt ei en zelfgemaakte cocktailsaus. Niet het liefst voor de lijn, maar wel lekker.

Dinsdag: pasta carbonara


Ik was naar de winkel aan het gaan zolang mogelijk aan het uitstellen. We hadden nog spekjes in de ijskast en mijn vriend had wel zin in carbonara. Perfect. Omdat ik al maanden geen spekjes meer had gegeten, mocht het ook weleens, vond ik.

Woensdag: omelet met avocado en tomaat

Alweer alleen thuis en alweer niet naar de winkel geweest. Doordat ik pas om 20.15 uur thuis was van de kinesiste, was ik heel blij dat ik gewoon alles in huis had voor gebakken eitje met wat avocado en tomaat. Duurt nog geen vijf minuten om te maken en is heel vullend dankzij de proteïnen en de avocado. Ik at er trouwens ook enkele crackers bij. Wanneer je zorgt dat je steeds zo enkele ‘back-ups’ hebt, hoef je nooit naar het frituur te rennen of een pizza te bestellen.


Ik gebruikte een halve avocado voor bij mijn eitje en met de andere helft maakte ik dit goddelijke gezonde dessert, waarvan je het receptje al hebt gekregen.

Donderdag: courgetti met balletjes in tomatensaus


Op donderdag ging ik dan eindelijk naar de winkel. Ik maakte een Slim Concept-receptje in wording. Maar het moet nog getweakt worden. Ik neem geen genoegen met ‘wel lekker’. Het moet héérlijk zijn! Wordt dus vervolgd.

Vrijdag: tajine met kip en pruimen (uit eten)

Op vrijdag gingen we uit eten voor Lilas’ verjaardag. We gingen naar Cuzina in Lier: aanrader! Een ontzettend uitgebreide en gevarieerde kaart. Ik was tussen wel tien dingen aan het twijfelen, maar nam uiteindelijk één van de suggesties die niet vast op de kaart stonden. Het was heel lekker. Gaan we zeker snel terug naartoe!

Zaterdag: courgettesoep + rijstwafels met gerookte zalm


Ook op zaterdag moest Merlot werken. Doordat ik niet veel honger had, maakte ik voor mezelf courgettesoep (één van m’n favoriete soepjes!) met wat rijstwafels met rucola, komkommer en gerookte zalm erbij.

Zondag: slaatje met witloof en gerookte zalm


Ook op zondagavond zat ik alleen thuis. Ik maakte voor mezelf een slaatje met de rest van de gerookte zalm, rucola, komkommer en witloof. Veel witloof.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri