Ik heb deze week heel lekker gegeten,
maar doordat ik geen zin had om naar de winkel te gaan, heb ik veel
geïmproviseerd met wat we nog in huis hadden. Daardoor heb ik deze week niet
echt receptjes die geschikt zijn om te bloggen… Volgende week beter!
Maandag: pasta met scampi’s, tomaat, ei en cocktailsaus
Op
Paasmaandag moest Merlot werken in het restaurant. Feestdagen zijn altijd de
drukste dagen in de horeca. Ik diepte voor mezelf wat scampietjes op uit de
diepvries en flanste een pasta in mekaar met tomaat, hardgekookt ei en
zelfgemaakte cocktailsaus. Niet het liefst voor de lijn, maar wel lekker.
Dinsdag: pasta carbonara
Ik was
naar de winkel aan het gaan zolang mogelijk aan het uitstellen. We hadden nog
spekjes in de ijskast en mijn vriend had wel zin in carbonara. Perfect. Omdat
ik al maanden geen spekjes meer had gegeten, mocht het ook weleens, vond ik.
Woensdag: omelet met avocado en tomaat
Alweer alleen thuis en alweer niet naar
de winkel geweest. Doordat ik pas om 20.15 uur thuis was van de kinesiste, was
ik heel blij dat ik gewoon alles in huis had voor gebakken eitje met wat
avocado en tomaat. Duurt nog geen vijf minuten om te maken en is heel vullend
dankzij de proteïnen en de avocado. Ik at er trouwens ook enkele crackers bij. Wanneer
je zorgt dat je steeds zo enkele ‘back-ups’ hebt, hoef je nooit naar het
frituur te rennen of een pizza te bestellen.
Ik gebruikte een halve avocado voor bij
mijn eitje en met de andere helft maakte ik dit goddelijke gezonde dessert,
waarvan je het receptje al hebt gekregen.
Donderdag: courgetti met balletjes in tomatensaus
Op
donderdag ging ik dan eindelijk naar de winkel. Ik maakte een Slim
Concept-receptje in wording. Maar het moet nog getweakt worden. Ik neem geen genoegen met ‘wel lekker’. Het moet
héérlijk zijn! Wordt dus vervolgd.
Vrijdag: tajine met kip en pruimen (uit eten)
Op vrijdag gingen we uit eten voor
Lilas’ verjaardag. We gingen naar Cuzina in Lier: aanrader! Een ontzettend
uitgebreide en gevarieerde kaart. Ik was tussen wel tien dingen aan het
twijfelen, maar nam uiteindelijk één van de suggesties die niet vast op de
kaart stonden. Het was heel lekker. Gaan we zeker snel terug naartoe!
Zaterdag: courgettesoep + rijstwafels met gerookte zalm
Ook op zaterdag moest Merlot werken.
Doordat ik niet veel honger had, maakte ik voor mezelf courgettesoep (één van
m’n favoriete soepjes!) met wat rijstwafels met rucola, komkommer en gerookte
zalm erbij.
Zondag: slaatje met witloof en gerookte zalm
Ook op zondagavond zat ik alleen thuis.
Ik maakte voor mezelf een slaatje met de rest van de gerookte zalm, rucola, komkommer
en witloof. Veel witloof.
Reacties
Een reactie posten