Doorgaan naar hoofdcontent

April faves

In april kwamen er 21 blogposts online. Je kan ze allemaal terugvinden via mijn archief. In deze blogpost deel ik jullie en mijn favoriete posts van de afgelopen maand.

Jullie april favorietjes


1. Gezond bananenbrood (Geen vetstof! Geensuiker! Geen bloem!)
2. Gado gado
3. Spinaziequiche
4. Recept I ♥ groente: voorgerechtje van venkel en hazelnoten met dadelmayonaise
5. Review kookboek I ♥ groente – JannekeVreugdenhil

Jullie hebben goed gekozen! Uit de meest gelezen posts van de afgelopen maand blijkt dat jullie vooral fan zijn van de recepten. Daarnaast vind ik het leuk om te zien dat mijn allereerste kookboekreview zo goed in de smaak viel. Ik ben van plan om daarvan een vast item op mijn blog te maken.
Mijn april aanraders


1. Wat is alkalisch eten? – Ik hou ervan wanneer wetenschap en voeding samenkomen. Weet jij waarom het belangrijk is om je bewust te zijn van de zuurtegraad van voedsel?
2. Slim Concept-recept: gezonde chocomousse – Gezond zondigen… Need I say more?
3. Slim Concept-recept: courgettisalade – Ik ben automatisch fan van no carb-gerechtjes waarin je de koolhydraten niet mist.
4. Recept Honestly Healthy: notengranola – Cruesli zit vaak vol suiker. Dankzij dit receptje – waarmee je oneindig veel kan variëren – heb je dat helemaal zelf in de hand. En hij is mínstens even lekker als die uit de supermarkt!
5. Update goede voornemens deel 1: algemeen – In deze post kwam je iets over m’n persoonlijk (nu ja, eigenlijk professioneel) leven te weten. Ik was blij dat ik het eindelijk kon vertellen!

Vind je het leuk om op deze manier een soort van wrap-up van de afgelopen maand te krijgen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.