De
verplichte voorjaarssoep met enkele extraatjes als afwerking. Met wat brood of
crackers erbij heb je een superlekkere lentelunch.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 500 g witte asperges
- 1 l bouillon
- 2 eitjes
- 2 sneetjes hesp
- 2 el gesneden peterselie
- Bakboter
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Maak een klein gaatje in de eitjes en laat ze 10 minuten koken. Koel ze daarna
af in koud water.
2.
Breng een pot met 1 l water aan de kook. Schil de asperges en doe de schillen
in het kokend water. Laat de aspergeschillen 15-20 minuten koken op een zacht
vuurtje. Zeef de bouillon en doe de aspergeschillen weg.
3.
Smelt in dezelfde pot een klontje boter. Snijd de asperges in stukken (elke
asperge in 5 à 6 stukjes en bak ze eventjes aan in de boter. Kruid de asperges
met peper en zout en overgiet ze met de aspergebouillon. Voeg eventueel een
groentebouillonblokje toe, als je net zoals ik houdt van gekruide soep. Breng
de soep aan de kook en mix ze na 20-30 minuten. Werk de soep af met wat verse
peterselie.
4. Pel de eitjes en plet ze met een vork.
Snijd de hesp in sliertjes. Verdeel het ei en de hesp over twee kommetjes en
schep er de aspergesoep bij.
Reacties
Een reactie posten