Doorgaan naar hoofdcontent

Cheat-recept: pasta met spinazie

Een pasta die letterlijk in 10 minuutjes tijd op tafel kan staan. Het nadeel: hij is vrij zwaar, een beetje atypisch voor de recepten die ik normaal blog. Aangezien enkele lezeressen aangaven dat ze het receptje graag wilden, deel ik het vandaag toch. Een perfecte pasta voor een luilekker cheat-dagje.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 160-180 g pasta (Bijvoorbeeld linguine.)
  • 300 g verse spinazie
  • 1 kipfilet of 100 g spekjes
  • 125 ml zure room of kruidenkaas, type Boursin
  • 4 el zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gebruikt.)
  • Citroensap (Enkel wanneer je geen zure room gebruikt.)
  • Olijfolie (Enkel wanneer je geen spekje gebruikt)
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.

2. Bak de spekjes of de kip (in stukjes) in een antikleefpan. Als je spekjes gebruikt, heb je geen vetstof nodig, als je kip gebruikt, doe je best een beetje olijfolie in de pan. Houd er rekening mee dat kip ook wat langer duurt om te bakken dan spekjes.

3. Doe wanneer de spekjes krokant zijn of de stukjes kip goed gebakken de spinazie erbij. Pel het teentje knoflook en plet of snijd het heel fijn. Doe dat bij de spinazie. (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gaat gebruiken.)

4. Wanneer de spinazie na enkele seconden is geslonken, mogen ook de zure room of de kruidenkaas en de zongedroogde tomaatjes erbij. Kruid het gerecht met peper en zout. Wanneer je kruidenkaas gebruikt, zorgt een beetje citroensap ervoor dat het minder zwaar aanvoelt. Bij zure room is dat niet nodig, want dat smaakt voldoende fris.

5. Geniet ervan! En weet je wat? Neem achteraf nog een blokje chocola. Af en toe mag dat. Maar shh!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…