Een
pasta die letterlijk in 10 minuutjes tijd op tafel kan staan. Het nadeel: hij
is vrij zwaar, een beetje atypisch voor de recepten die ik normaal blog. Aangezien
enkele lezeressen aangaven dat ze het receptje graag wilden, deel ik het
vandaag toch. Een perfecte pasta voor een luilekker cheat-dagje.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 160-180 g pasta (Bijvoorbeeld linguine.)
- 300 g verse spinazie
- 1 kipfilet of 100 g spekjes
- 125 ml zure room of kruidenkaas, type Boursin
- 4 el zongedroogde tomaatjes
- Peper en zout
- 1 teentje knoflook (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gebruikt.)
- Citroensap (Enkel wanneer je geen zure room gebruikt.)
- Olijfolie (Enkel wanneer je geen spekje gebruikt)
Wat moet je doen?
1.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
2.
Bak de spekjes of de kip (in stukjes) in een antikleefpan. Als je spekjes gebruikt, heb je
geen vetstof nodig, als je kip gebruikt, doe je best een beetje olijfolie in de
pan. Houd er rekening mee dat kip ook wat langer duurt om te bakken dan
spekjes.
3.
Doe wanneer de spekjes krokant zijn of de stukjes kip goed gebakken de spinazie
erbij. Pel het teentje knoflook en plet of snijd het heel fijn. Doe dat bij de
spinazie. (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gaat gebruiken.)
4.
Wanneer de spinazie na enkele seconden is geslonken, mogen ook de zure room of
de kruidenkaas en de zongedroogde tomaatjes erbij. Kruid het gerecht met peper
en zout. Wanneer je kruidenkaas gebruikt, zorgt een beetje citroensap ervoor
dat het minder zwaar aanvoelt. Bij zure room is dat niet nodig, want dat smaakt
voldoende fris.
5. Geniet
ervan! En weet je wat? Neem achteraf nog een blokje chocola. Af en toe mag dat.
Maar shh!
Reacties
Een reactie posten