Doorgaan naar hoofdcontent

Cheat-recept: pasta met spinazie

Een pasta die letterlijk in 10 minuutjes tijd op tafel kan staan. Het nadeel: hij is vrij zwaar, een beetje atypisch voor de recepten die ik normaal blog. Aangezien enkele lezeressen aangaven dat ze het receptje graag wilden, deel ik het vandaag toch. Een perfecte pasta voor een luilekker cheat-dagje.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 160-180 g pasta (Bijvoorbeeld linguine.)
  • 300 g verse spinazie
  • 1 kipfilet of 100 g spekjes
  • 125 ml zure room of kruidenkaas, type Boursin
  • 4 el zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gebruikt.)
  • Citroensap (Enkel wanneer je geen zure room gebruikt.)
  • Olijfolie (Enkel wanneer je geen spekje gebruikt)
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.

2. Bak de spekjes of de kip (in stukjes) in een antikleefpan. Als je spekjes gebruikt, heb je geen vetstof nodig, als je kip gebruikt, doe je best een beetje olijfolie in de pan. Houd er rekening mee dat kip ook wat langer duurt om te bakken dan spekjes.

3. Doe wanneer de spekjes krokant zijn of de stukjes kip goed gebakken de spinazie erbij. Pel het teentje knoflook en plet of snijd het heel fijn. Doe dat bij de spinazie. (Tenzij je kruidenkaas met knoflook gaat gebruiken.)

4. Wanneer de spinazie na enkele seconden is geslonken, mogen ook de zure room of de kruidenkaas en de zongedroogde tomaatjes erbij. Kruid het gerecht met peper en zout. Wanneer je kruidenkaas gebruikt, zorgt een beetje citroensap ervoor dat het minder zwaar aanvoelt. Bij zure room is dat niet nodig, want dat smaakt voldoende fris.

5. Geniet ervan! En weet je wat? Neem achteraf nog een blokje chocola. Af en toe mag dat. Maar shh!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.