Mijn
variant op een bekend receptje van Jamie Olivers 15 minuten kookboek. Ik heb
niet getimed hoelang het echt heeft geduurd om dit gerecht op tafel te krijgen,
maar een kwartiertje zal er inderdaad niet ver naast zitten. Ideaal voor
wanneer je zin hebt in ‘slecht’ en snel eten zonder de overdaad aan calorieën die
daar vaak mee gepaard gaat.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 2 tortillawraps
- 300 gehakt (Eender welk, ik gebruikte gemengd gehakt.)
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 potje tomatenpuree
- Citroensap
- 1 kl Pimentón (gerookt paprikapoeder)
- 1 el gedroogde rozemarijn
- Peper & zout
- Olijfolie
Afwerking
- 1 kleine rode ui, in fijne halve ringen
- ½ komkommer
- Sla (Bv. rucola.)
- Optioneel: tomaat
- 1 bolletje mozzarella
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
Wat moet je doen?
1.
Verwarm de oven voor op 220°, heteluchtstand.
2.
Was en schil de paprika. Snijd hem in fijne reepjes en bak die aan in wat
olijfolie. Pel ondertussen het teentje knoflook en snijd het fijn of plet het.
Wanneer de paprika zacht is, mogen het gehakt en de look erbij. Kruid alles met
peper, zout, gerookt paprikapoeder en rozemarijn.
3.
Roer wanneer het gehakt is gebakken het potje tomatenpuree erdoor en blus de
pan af met het sap van een halve citroen.
4.
Beleg twee tortilla’s met het gehaktmengsel en zet ze gedurende 7 minuten in de
ondertussen hete oven.
5. Was
en snijd alle groenten die je gaat gebruiken voor de afwerking. Leg ze op de
pizzaatjes wanneer ze uit de oven komen. Werk af met de mozzarella, wat
olijfolie en balsamicoazijn.
Tip:
Zelf houd ik er niet van, maar dit zou ook lekker zijn met feta in plaats van
mozzarella. Zeker wanneer je lamsgehakt gebruikt.
Reacties
Een reactie posten