Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants april 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.

De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn april. Ik startte met kinesitherapie voor m’n schouders en bovenrug, kocht m’n allereerste spiegelreflexcamera en onthulde eindelijk op m’n blog dat ik ontslag heb genomen…


Deze maand las ik de hele Hongerspelen-trilogie uit. De eerste twee boeken had ik van iemand gekregen, het derde moest ik zelf nog gaan halen. Ik nam meteen ook het eerste boek uit de Divergent-reeks mee om een zwart gat na de Hongerspelen te vermijden. Ik heb deze maand heel wat uurtjes gelezen. Ik vind het zelf fijn dat ik er terug tijd voor heb gevonden gemaakt!


Ecarlate deed een Tupperware-avond bij haar thuis. Aangezien ik ongeveer een jaar geleden op m’n eigen Tupperware-avond zoveel heb gekregen, had ik niets nodig. Maar het was heel gezellig. De consulente, een goede vriendin van Ecarlate, was een toffe vrouw!


Af en toe een tartufo op restaurant moet kunnen, vind ik!


Shoppings! Ik kocht mijn allereerste spiegelreflexcamera ooit, de Canon 100D met 50 mm lens. Ik ben nu al verliefd op de foto’s die hij maakt! Ik kocht er meteen ook een boekje bij dat mij leert hoe ik geweldige foto’s moet maken. Verder zie je een losse kakikleurige broek van Vero Moda en twee schattige t-shirts van Pull & Bear. Het boekje Q&A a Day: 5-Year Journal stond al een tijdje op m’n wishlist, en nu nam ik het mee! Niet op de foto, maar ook gekocht: een boekje dat 50 verschillende manieren toont waarop je een sjaaltje kan dragen. Ik vond het, net als het fotoboekje trouwens, bij Urban Outfitters in Antwerpen.


Wachtkamerfoto. Wat kan je anders doen tijdens het wachten? Dit was bij de kinesiste. Ik heb een blokkage in m’n nek en verder zijn m’n spieren in m’n nek en schouders gewoon ontzettend gespannen. Altijd. Ik ben ondertussen vier keer naar de kinesiste geweest en er is nog geen beterschap…


Na mijn afspraak bij de kinesiste had ik geen zin of tijd meer om nog uitgebreid te koken. Even maar wat afhalen dus. We gingen naar de Chinees. Omwille van de Dagen Zonder Vlees nam ik chop choy en nasi.


Nu ik de Hongerspelen-boeken eindelijk had gelezen, mocht ik van mezelf ook naar de films kijken. Ik wil altijd liever eerst het boek lezen dan de film zien. Op die manier kan ik mijn eigen verbeelding laten werken tijdens het lezen van het boek. Soms slaagt het dan wel wat tegen wanneer je de film ziet, maar in dit geval viel het heel goed mee. De regisseur is heel trouw gebleven aan het verhaal. Alleen had ik me Peeta wel helemaal anders voorgesteld, maar daar kan niemand natuurlijk iets aan doen.


Rijstwafels met avocado en omelet. Soms kan het zo simpel zijn.


Dankzij de Dagen Zonder Vlees ontdekte ik tzay op restaurant, een soort van Aziatische tofu. Heeft iemand enig idee waar je dit kan kopen? Het was zo lekker!


Ik zette mijn talige trots aan de kant en begon dan toch maar te studeren in de cursus Afslankingsconsulent voor het CVA. Misschien moet ik daar maar solliciteren voor de functie van revisor. Een vriendin die daar ook een cursus heeft gevolgd, vertelde mij dat die van haar ook vol spel- en andere fouten stond. Zou écht niet mogen, vind ik… #foeiCVA


My baby!


Joepie! Ik had al een AMUSE-ketting van de H&M, maar bij Accessorize vond ik deze! Daar zaten sommige lettertjes meermaals bij, waaronder de extra U en E die nog nodig had om ROUGE te vormen. Zoiets maakt van mij een happy Amuusje!


Wanneer je googlet op ‘the world’s hardest sudoku’ krijg je dit. Wààrom deed ik dat ook? Uren van mijn leven zijn al verloren gegaan door naar dit blad te staren. Ik wil minstens één cijfertje kunnen invullen, maar ik heb zowat alle vakjes bestudeerd en van geen enkel kan je zeker zijn. Ik heb minstens altijd twee mogelijkheden: ‘dit kan een 3 zijn, maar ook een 8’ of ‘één van deze twee is sowieso een 7’. HELP!


Eerder deze week onthulde ik op mijn blog dat ik mijn ontslag heb genomen. Vanaf eind mei heb ik dus eventjes geen job. Ik bekijk uiteraard wel de vacaturesites, maar ben momenteel hooguit op zoek naar iets tijdelijks of halftijds, aangezien ik in september waarschijnlijk start met een specifieke lerarenopleiding (zodat Nederlands, Engels en Frans kan gaan geven). Alle tips zijn welkom!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.