Doorgaan naar hoofdcontent

Listography 1: vreemde smaakcombinaties

Omdat lijstjes leuk zijn, post ik er vanaf nu regelmatig eentje op m’n blog. Het lijstje van vandaag is er eentje met vreemde smaakcombinaties die ik lekker vond. Van sommige houd ik nog steeds, andere begrijp ik nu zelf echt niet meer…1. Salami met confituur/choco
Voor alle duidelijkheid: hiermee bedoel ik salami met confituur of salami met choco, hé. Volgens mij zijn deze twee combinaties trouwens niet zó vreemd, al ben ik misschien niet echt in staat om daarover te oordelen, aangezien mijn moeder deze combinaties ook eet sinds zolang ik me kan herinneren. Confituur is trouwens ook lekker met hesp, maar volgens mij is die combo echt wel normaal. Toch?

2. Omelet met confituur/choco
Volgens mij is dit iets ongewoner dan de salami. Maar ja, wat kan ik zeggen? Het is echt lekker! Ook hier geldt weer: ofwel met confituur ofwel met choco hé. Ik ben niet helemààl gek.

3. Kibbeling met zure saus en chocola met advocaat
Ik besefte pas hoe raar deze combinatie eigenlijk is toen ik het gezicht van mijn vriend zag wanneer ik een tijdje geleden bij mijn moeder in de kast een reep chocola met advocaat vond en spontaan uitriep: ‘oooh, dit is superlekker met kibbeling en zure saus’. Mijn moeder knikte bevestigend. Mijn vriend trok een ‘what-did-I-get-myself-into’-gezicht.

4. Toastjes met cocktailsaus en mayonaise
Hiermee ben ik dik groot geworden. Ik heb tonnen toastjes met mayonaise en cocktailsaus besmeerd. Beide sausjes óver elkaar trouwens. En neen, geen idee waarom die extra mayo… Dit is jaren mijn standaard middagmaal geweest. Geen wonder dat ik een dikkerdje was. (Al hadden de talloze diepvriespizza’s daar vast ook iets mee te maken. En de cola die ik met Pringles-chipjes in mijn mond schepte.)

5. Makreel in tomatensaus met azijn en mayonaise
Ken je zo van die makreeltjes in blik? Die bedoel ik! Ik mengde daar een beetje azijn onder, besmeerde een geroosterde witte boterham met mayonaise en legde daar wat van de zure vis in tomatensaus op. Ik kan mij de smaak nog zo herinneren, en hoewel het echt niet slecht smaakt, zou ik het nu niet meer doen. Het is gewoon te vreemd.

6. Brood met banaan en gerookte ham
Dit is er eigenlijk nog eentje waarover ik twijfel of het wel zo raar is. Doet nog iemand dit?

7. Hotdog met confituur en mayonaise
Yes, really. Hoewel ik er nu op slag misselijk van word, heb ik dit vaak gegeten. Eén hotdog met mosterd & ketchup en één met mayonaise & confituur. Ugh.

Van welke vreemde smakencombinaties hield of houd jij? Is er eentje uit mijn lijstje die jij ook weleens hebt geprobeerd?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.