Asperges
zonder eitjes, boter, hesp of zalm zijn ook lekker! Dat bewijst deze aparte
pastasalade wel. Ons witte goud blijkt ook te schitteren in een mediterrane
setting.
Dit
is een ideaal gerechtje voor een zonovergoten dag in België. Wij luidden er
alvast het buiten-etenseizoen mee in!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 120 g pasta (Kies een kleine pastasoort, zoals spirelli.)
- 8 witte asperges
- 1 pakje (250 g) haloumi (Cypriotische kaas die niet smelt.)
- 50 g rucola
- 4 el zongedroogde tomaatjes
- Optioneel: 100 g spekjes
Dressing
- 1 el mosterd
- 1 el lopende honing
- 3 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Haal hem wanneer hij klaar is
uit het water met een schuimspaan, spoel hem onder de koude kraan en laat hem
uitlekken in een vergiet. Doe hem daarna in een grote kom.
2. Schil terwijl de pasta opstaat de
asperges en snijd ze allemaal in drie stukken. Zorg ervoor dat het stuk met het
kopje het grootst is. Dat is immers het snelst gaar, en wanneer dat stuk wat
groter is, is de kooktijd dus hetzelfde. Kook de asperges beetgaar in hetzelfde
water als de pasta. Bij mij duurde dat zo’n 10 minuutjes, maar aangezien ik
niet getimed heb, kan je best op tijd al eens checken door met een scherp mes in
het dikste stuk te steken. Laat de asperges wanneer ze klaar zijn uitlekken en een
beetje afkoelen in een vergiet.
3.
Bak de spekjes als je die gebruikt. Tip voor minder afwas: gebruik een
grillpan, je hebt die daarna sowieso nog nodig voor de haloumi. Snijd de
zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
4. Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor
te mengen. Let wel op met het zout. Zowel de haloumi als de spekjes hebben al
een vrij zoute smaak.
5.
Snijd de haloumi in plakjes en grill ze goudbruin in de pan.
Reacties
Een reactie posten