Doorgaan naar hoofdcontent

Pastasalade met asperges en haloumi

Asperges zonder eitjes, boter, hesp of zalm zijn ook lekker! Dat bewijst deze aparte pastasalade wel. Ons witte goud blijkt ook te schitteren in een mediterrane setting.

Dit is een ideaal gerechtje voor een zonovergoten dag in België. Wij luidden er alvast het buiten-etenseizoen mee in!


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 120 g pasta (Kies een kleine pastasoort, zoals spirelli.)
  • 8 witte asperges
  • 1 pakje (250 g) haloumi (Cypriotische kaas die niet smelt.)
  • 50 g rucola
  • 4 el zongedroogde tomaatjes
  • Optioneel: 100 g spekjes
Dressing
  • 1 el mosterd
  • 1 el lopende honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Haal hem wanneer hij klaar is uit het water met een schuimspaan, spoel hem onder de koude kraan en laat hem uitlekken in een vergiet. Doe hem daarna in een grote kom.

2. Schil terwijl de pasta opstaat de asperges en snijd ze allemaal in drie stukken. Zorg ervoor dat het stuk met het kopje het grootst is. Dat is immers het snelst gaar, en wanneer dat stuk wat groter is, is de kooktijd dus hetzelfde. Kook de asperges beetgaar in hetzelfde water als de pasta. Bij mij duurde dat zo’n 10 minuutjes, maar aangezien ik niet getimed heb, kan je best op tijd al eens checken door met een scherp mes in het dikste stuk te steken. Laat de asperges wanneer ze klaar zijn uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet.

3. Bak de spekjes als je die gebruikt. Tip voor minder afwas: gebruik een grillpan, je hebt die daarna sowieso nog nodig voor de haloumi. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

4. Maak de dressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Let wel op met het zout. Zowel de haloumi als de spekjes hebben al een vrij zoute smaak.

5. Snijd de haloumi in plakjes en grill ze goudbruin in de pan.

6. Doe de spekjes en de zongedroogde tomaten bij de afgekoelde pasta en roer de dressing eronder. Meng ook de rucola en asperges door de pastasalade en werk hem af met de gegrilde haloumi.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.