Doorgaan naar hoofdcontent

Sinless list

Enkel zondigen wanneer de zonde het 100% waard is. Het is één van m’n streefdoelen. Maar wat is de zonde écht waard? Een beetje naar het idee van een freebie list – een lijst van vijf bekende mensen waarmee je met toestemming van je partner mag slapen als de gelegenheid zich voordoet – heb ik voor mezelf een lijstje opgesteld van vijf dingen waarvan ik zonder schuldgevoel mag genieten als ik daar zin in heb.

In plaats van te denken aan wat ik allemaal niet mag van mezelf, helpt het om te denken aan wat ik allemaal wél mag, af en toe. Ik ben er ook van overtuigd dat je minstens dubbel zo hard kan genieten van iets dat op je lijstje staat (en dus écht één van je favorieten is) zonder de schuldgevoelens van al die dingen die je beter niet had gegeten, gewoon omdat ze er waren of wat dan ook.


1. Pure chocola!
Hoe donkerder, hoe beter. Niet zolang geleden lustte ik dit niet eens, nu is het mijn absolute nummer 1. Misschien is het een beetje valsspelen, maar ik vind dat ik hier ook enkele dingen mag bijtellen die helemaal smaken naar zwarte chocola: chocomousse, chocolademoelleux en tartufo. Mijn top 3 van lievelingsdesserten op restaurant. Eigenlijk kan je mijn eerste puntje dus samenvatten als GIMME CHOCOLATE!

2. Warme kaastaart
Een beetje ironisch aangezien kaas het enige is dat ik niet lust. Maar gebakken kaastaart… Oh my!

3. Zachte speculaas
Diegene die je enkel met Sinterklaas bij de bakkers kan krijgen (en gelukkig maar!).

4. Appelcrumble
Eigenlijk ben ik over het algemeen fan van desserts met appel: appelstrudel, appelcake, tarte tatin… Maar als ik één favoriet met appel moet noemen, is het de appelcrumble. Misschien omdat die van alle appeldesserts volgens mij toch het minst slecht is voor je lijn. En dan mag ik er van mezelf weer een bolletje ijs bij. Mmm!

5. Oreokoekjes
Oh, the pretties!


Nu, het lukt natuurlijk niet altijd om enkel met deze dingen te ‘zondigen’. Wanneer ik uitgenodigd ben om bij iemand thuis te gaan eten, sla ik geen dessert af wanneer dat niet op mijn zondeloze lijst staat. Of wanneer in de zomer de ijskar langskomt, weersta ik ook niet altijd aan twee bolletjes, terwijl dat eigenlijk niet in mijn top 5 staat.

Maar ik weersta doorgaans wel aan dingen die op tafel staan bij een feestje. Dan zijn er meestal toch genoeg andere mensen die daar wel van snoepen, zo valt het niet op dat ik niets neem. Ik blijf ook met gemak van de nootjes die erbij horen wanneer je iets gaat drinken. Daarnaast haal ik nooit zomaar koeken, chips of andere ‘slechte’ dingen in huis. En ik denk altijd minstens twee keer na voor ik iets in m’n mond stop. Dat is volgens mij het belangrijkste. Als je iets eet, zorg er dan voor dat je er bewust voor hebt gekozen én dat je er ten volle van geniet! Zo spaar je al heel wat nodeloze calorieën uit die later dan naar één van de dingen uit je zondeloze lijst kunnen gaan.

En jij, waarvoor spaar jij je calorieën?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.