Doorgaan naar hoofdcontent

The happy list {3}

Half mei begon voor mij een nieuw, blijer hoofdstuk. Sindsdien gaan mijn compactcamera en notitieboekje overal met me mee om kleine geluksmomentjes vast te leggen en op te schrijven. Ondertussen heb ik meer dan genoeg ‘materiaal’ voor een nieuwe Happy List. Geluk is overal, je moet er gewoon oog voor hebben!

1. Het gevoel na mijn laatste werkdag – Niet onze meest flatterende foto, en hij is ook wat wazig, maar op mijn gezicht zie je hoe blij ik ben dat mijn laatste werkdag er net op zat. Op naar een nieuw hoofdstuk!


2. Afspreken met een ex-collegaatje – Zij is in augustus vorig jaar weggegaan op het werk. Sindsdien was het er voor mij ook heel wat minder leuk. Ik kon bij haar immers voor alles terecht. Maar ik merkte dat zij veel gelukkiger is met wat ze nu doet, en ik weet wel zeker dat ik dat ook word.


3. aMuse-Merlot-wijn – Deze flessen kwamen we tegen bij De Bijenkorf in Eindhoven, zo leuk! Die hele dag geldt trouwens als een geluksmoment. Ik houd zo van de Nederlandse mentaliteit. Ik zou er perfect kunnen wonen!


4. Een voorsmaakje krijgen van de zomer – Voor de eerste keer dit jaar buiten kunnen eten, in de namiddag in de zon zitten met een boek… Het wordt niet gauw beter dan dat!


5. Voor de eerste keer alleen boodschappen gaan doen met de auto – Hoewel ik met mijn voorlopig rijbewijs eigenlijk al bijna een jaar alleen mag rijden, had ik dat nog nooit gedaan. Ik vond een extra paar ogen geruststellend. Maar aangezien ik dit jaar nog mijn rijexamen wil gaan doen, moest ik van mezelf dringend de stap zetten om helemaal alleen te rijden. Dat heb ik dus onlangs gedaan, en iedereen die ik ben tegengekomen, leeft nog om het te kunnen navertellen. Blij!


6. In een deuk liggen met Arnold Schwarzenegger – Tijdens het laatavondzappen kwamen we toevallig voorbij wat echt de meest hilarische Schwarzenegger-film moet zijn: Commando heet hij, en hij dateert uit 1985. Hoewel hij is bedoeld als een spannende actiefilm lagen wij er de hele tijd mee in een deuk omdat hij zó ontzettend over the top is.


7. Mij inschrijven voor een lerarenopleiding  Ik werd zo enthousiast en bij van de infoavond dat ik mij meteen heb ingeschreven. Het is nu echt officieel. Vanaf woensdag 3 september zit ik voor een jaartje terug op de schoolbanken, spannend!

8. Mijn stad by night.


9. Tijdelijke jobjes – Ik had het niet durven hopen maar interimwerk kan reuze meevallen. Zo heb ik al enkele dagen bij H&M en Hema gewerkt. Hoewel ik vooral aan m’n voeten een enorm verschil merk met een bureaujob, is de sfeer in zo’n winkel wel heel goed. En het is ook leuk om de hele dag mensen te zien in plaats van alleen maar je computerscherm.

10. Het Boekenfestijn in Antwerpen – Een hele dag tussen (goedkope) boeken kunnen snuisteren… Veel blijer krijg je me niet!

11. Mijn vriendje die mij wakker maakt door een liedje te zingen met zijn teddybeer.

12. Een après-verkiezingsbarbecue – Normaal ga ik stemmen en hoor ik in de dagen daarna wel iets voorbijkomen over de verkiezingsuitslag. In principe boeit het mij allemaal niet zo. Misschien deels omdat de partij waarvoor ik stem het toch nooit heel goed doet. Deze keer had mijn schoonmoeder een après-verkiezingsbarbecue georganiseerd. We waren met z’n zeventienen en de hele dag door volgden we met z’n allen de uitslagen die stilaan binnensijpelden. Op die manier was het wel heel leuk. Bovendien heeft ‘mijn’ partij het dit jaar heel erg goed gedaan. Het is niet de grote maar toch de kleine overwinnaar van deze verkiezingen. (Wie het een beetje heeft gevolgd, weet nu op wie ik heb gestemd.)

13. Mezelf helemaal verliezen in een boek – Cynthia noemde De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker het beste boek dat ze in jaren had gelezen. Hoewel ik door de cover en de titel nooit zelf naar het boek zou grijpen, had zij mij toch nieuwsgierig gemaakt. Het is een klepper van meer dan 600 pagina’s, maar hij leest als een trein. Het is echt waar ook voor mij het beste boek dat ik in lange tijd (misschien ooit?) heb gelezen. Ontzettende aanrader!

14. Mogen passen op het meest schattige kindje ooit!


15. Deze quote van Dr. Seuss.


Fijne vrijdag iedereen! Wat maakte jou de afgelopen tijd blij?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.