Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 18: aMuse Rouge vindt geen rode draad

Er is deze week niet echt een lijn te trekken in wat ik heb gegeten. Van pitabroodjes, patatjes, en pasta tot soep en Chinees. Het kwam allemaal voorbij deze  week. Misschien is de enige gemeenschappelijk factor wel dat alles lekker was. En weet je, daar doe ik het wel voor.

Maandag: pitabroodjes met halloumi (veggie)


Maandagavond moest ik nog weg. Daarom maakte ik deze pitabroodjes, die letterlijk in 5 minuutjes klaar waren. De smakencombinatie van wat ik er allemaal had tussen gelegd was super. Daarom ga ik er nog een ander soort gerechtje mee bedenken. Wordt vervolgd!

Dinsdag: patatas bravas met kip en witloofslaatje


Ik had zin in witloof en dit was het resultaat daarvan. Lekker! Merlot was vooral blij dat hij na de Dagen Zonder Vlees eindelijk nog eens kip kreeg.

Woensdag: maaltijdsoep (veggie)


Op woensdag werd ik ziek wakker. En ik associeer ziek zijn altijd met soep. Jammer genoeg moest ik die voor mezelf maken aangezien Merlot een hele dag aan het werk was in het restaurant.

Donderdag: Chinees (met Myrtille en Nankin)

Op donderdag had ik een schoonmoeder-schoonbroerdagje. Merlot moest alweer werken dus trok ik eropuit met m’n schoonmoeder. We gingen naar het tuincentrum, aangezien dat omwille van de feestdag zowat het enige was dat open was. ’s Avonds ging ik mee naar haar thuis en bestelden we Chinees (waarvan ik helaas vergat een foto te nemen). Het was de beste Chinees die ik al heb gegeten én ze brengen je eten daar gewoon aan huis. Dat doen ze zelfs bij ons niet, terwijl wij in een stad wonen en zij in een dorp.

Vrijdag: spaghetti


Op vrijdag maakte ik spaghetti met verse groentjes, op de manier waarop ook mijn mama hem maakt. Nommings!

Zaterdag: eten bij Anis & Chianti (housewarming)

Anis en Chianti hebben het mooiste dakappartement van Lier vaarwel gezegd en zijn verhuisd naar één van de mooiste huisjes in één van de mooiste buurten van Lier. En dat moest gevierd worden met allerlei hapjes, drankjes en leuke mensen.

Zondag: spaghetti

Op zondag at ik de overschot van de spaghettisaus van vrijdag. Merlot was alweer aan het werk, dus ik was blij dat ik voor mezelf nog iets in de ijskast had staan. Een luie zondag en koken gaan – hoewel mij dat zelf eigenlijk ook verbaast – bij mij niet altijd goed samen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.