Merlot is de laatste tijd ontzettend
veel aan het werken, wat betekent dat hij vaak niet thuis eet, maar in het
restaurant waar hij werkt. Omdat ik het op één of andere manier zonde vind om
alleen voor mezelf te koken (misschien omdat er dan niemand is om me een
complimentje te geven over m’n kookkunsten?) eet ik op die dagen vaak iets
makkelijks waar niet veel kokkerellen aan te pas komt. Deze week heb ik slechts
twee keer echt moeten koken voor ons beiden. Ik hoop dat daar snel terug
verandering in komt, want op deze manier kan ik natuurlijk ook weinig receptjes
bloggen.
Maandag: spaghetti
De saus
kwam uit de diepvries. Die heb ik dus ooit wel zelf gemaakt, maar niet nu. Dit
was één van de dagen waarop ik alleen thuis was. Gelukkig verzacht spaghetti de
pijn van het alleen-zijn altijd.
Dinsdag: witloofrolletjespasta
De
ingrediënten van witloofrolletjes uit de oven, maar dan is een pasta. Perfect comfort food
for a rainy May day.
Woensdag: croque madame
met groentjes
Je raadt het vast al wel aan wat ik heb
gegeten. Ook op woensdag moest Merlot werken. Omdat wit brood, kaas (in dit
geval mozzarella) en hesp niet echt zorgen voor veel vitamientjes, maakte ik er
wel een lekker slaatje bij.
Donderdag: zalm met prei en patatjes (etentje bij vrienden)
Op
donderdag waren we uitgenodigd bij vriendjes, waar we een lekker stuk zalm
kregen met prei en pureepatatjes. Stom dat ik er een foto van ben vergeten te
nemen. Hoe gezelliger de avond, hoe minder ik denk aan foto’s, zal ik maar
zeggen.
Vrijdag: Russische zalmpirozjki’s (Zalm)
Joepie, ik kon eindelijk het recept
maken uit het kookboek dat ik eventjes geleden al reviewde! En nog eens joepie,
want het was heel lekker. Het recept komt morgen online.
Zaterdag: pizza met tonijn (diepvries)
Hiervan heb ik bewust geen foto genomen
omdat ik me een beetje schaam. Ik had plots superveel zin in een diepvriespizza
met tonijn (die van Dr. Oetker). Mijn moeder kocht die vroeger regelmatig, maar
ondertussen is het al minstens drie jaar geleden dat ik hier zelfs nog maar aan
heb gedacht. Waarom nu dan? Misschien door deze blogpost, waarin ik enkele van
mijn rare eetgewoontes van vroeger onder de loep nam… Nu ja, hopelijk is het nu
weer voor drie jaar ‘uit mijn systeem’.
Zondag: aspergesoep + slaatje met avocado, mozzarella en champignons (bij Myrtille)
Op zondag bleef ik onverwacht mee-eten bij mijn schoonmoeder Myrtille. Jammer genoeg had ik mijn fototoestel niet bij.
Eet
jij vaak pizza of andere kant-en-klare dingen uit de diepvries? En voel jij je
dan net als mij schuldig achteraf?
Reacties
Een reactie posten