Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 19: aMuse Rouge mist koken

Merlot is de laatste tijd ontzettend veel aan het werken, wat betekent dat hij vaak niet thuis eet, maar in het restaurant waar hij werkt. Omdat ik het op één of andere manier zonde vind om alleen voor mezelf te koken (misschien omdat er dan niemand is om me een complimentje te geven over m’n kookkunsten?) eet ik op die dagen vaak iets makkelijks waar niet veel kokkerellen aan te pas komt. Deze week heb ik slechts twee keer echt moeten koken voor ons beiden. Ik hoop dat daar snel terug verandering in komt, want op deze manier kan ik natuurlijk ook weinig receptjes bloggen.

Maandag: spaghetti


De saus kwam uit de diepvries. Die heb ik dus ooit wel zelf gemaakt, maar niet nu. Dit was één van de dagen waarop ik alleen thuis was. Gelukkig verzacht spaghetti de pijn van het alleen-zijn altijd.

Dinsdag: witloofrolletjespasta


De ingrediënten van witloofrolletjes uit de oven, maar dan is een pasta. Perfect comfort food for a rainy May day.

Woensdag: croque madame met groentjes


Je raadt het vast al wel aan wat ik heb gegeten. Ook op woensdag moest Merlot werken. Omdat wit brood, kaas (in dit geval mozzarella) en hesp niet echt zorgen voor veel vitamientjes, maakte ik er wel een lekker slaatje bij.

Donderdag: zalm met prei en patatjes (etentje bij vrienden)

Op donderdag waren we uitgenodigd bij vriendjes, waar we een lekker stuk zalm kregen met prei en pureepatatjes. Stom dat ik er een foto van ben vergeten te nemen. Hoe gezelliger de avond, hoe minder ik denk aan foto’s, zal ik maar zeggen.

Vrijdag: Russische zalmpirozjki’s (Zalm)


Joepie, ik kon eindelijk het recept maken uit het kookboek dat ik eventjes geleden al reviewde! En nog eens joepie, want het was heel lekker. Het recept komt morgen online.

Zaterdag: pizza met tonijn (diepvries)

Hiervan heb ik bewust geen foto genomen omdat ik me een beetje schaam. Ik had plots superveel zin in een diepvriespizza met tonijn (die van Dr. Oetker). Mijn moeder kocht die vroeger regelmatig, maar ondertussen is het al minstens drie jaar geleden dat ik hier zelfs nog maar aan heb gedacht. Waarom nu dan? Misschien door deze blogpost, waarin ik enkele van mijn rare eetgewoontes van vroeger onder de loep nam… Nu ja, hopelijk is het nu weer voor drie jaar ‘uit mijn systeem’.

Zondag: aspergesoep + slaatje met avocado, mozzarella en champignons (bij Myrtille)

Op zondag bleef ik onverwacht mee-eten bij mijn schoonmoeder Myrtille. Jammer genoeg had ik mijn fototoestel niet bij.

Eet jij vaak pizza of andere kant-en-klare dingen uit de diepvries? En voel jij je dan net als mij schuldig achteraf?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.