Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants mei 2014

Eventjes geen weekmenu op maandag, simpelweg omdat ik de afgelopen twee weken bedroevend weinig zelf heb gekookt. We gingen vaak eten bij familie, vrienden of op restaurant. Gelukkig betekent het begin van een nieuwe maand ook Instagram-tijd op m’n blog. Op deze maandag toon ik jullie dan ook mijn mei. Ik heb gigantisch veel gelezen en met volle teugen genoten van de zon en de mensen om me heen.


1 mei is een feestdag. Ik vind feestdagen altijd zo dubbel. Natuurlijk is het leuk dat je dan niet moet werken, maar helaas zijn de winkels dan ook gesloten. Ik word daar op één of andere manier altijd een beetje neerslachtig van. Alles staat eventjes stil. Ik houd er echt niet van! Dat is ook de reden waarom zondag mijn minst favoriete dag van de week is. Gelukkig was mijn schoonmoeder daar om mij mee te nemen naar het tuincentrum, toch ook een beetje een winkel. Aan het einde van 1 mei stond deze plant dan ook te prijken in onze woonkamer. Het is een Calathea, een plant uit het oerwoud die zijn bladeren ’s ochtends opent en ’s avonds weer sluit.


Mijn nieuwe telefoonhoesje van fotocover.be kwam binnen. Ik ben ontzettend tevreden over hun service. Je kan eender welke foto op een zwart of wit hoesje laten printen. En je bestelling ligt binnen de twee werkdagen bij je op de mat, zonder verzendkosten.


Lezen, het perfecte einde van eender welke dag. Dit is trouwens het tweede boek van de Divergent-reeks. Ik vond het jammer genoeg heel wat minder dan het eerste. Vandaar dat ik het derde nog eventjes laat voor wat het is…


Mijn vriendje was in een nostalgische bui en vroeg plots aan mij of ik Pokémon met hem wilde spelen. Kijk met hoeveel concentratie hij naar zijn kaarten kijkt. Ik bleek trouwens helemaal geen goede spelgenoot. Ik ben alleen maar geïnteresseerd in schattige Pokémons, het kan mij niet schelen of ze sterk of zwak zijn.


Eventjes later zochten we dan ook Merlots broertje Nankin op. Hij speelt wel graag en goed, en ondertussen kan ik lezen. Iedereen blij.


‘Kom, we doen de fakeste lach ooit.’


Mijn nieuwste boeken. De meeste kocht ik op het Boekenfestijn tegen spotprijsjes. ‘De kraamhulp’ en ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ kocht ik bij Standaard Boekhandel. Hoewel dat laatste boek meer dan 600 pagina’s telt, had ik het op vier dagen uit. Het was zó goed, ik kan er sindsdien niet meer over zwijgen. Wil je me het alsjeblief laten weten als jij het ook gaat lezen? Van de kookboeken ga ik nog een review schrijven. Naar welk ben jij het meest benieuwd?


Ik maakte een chocoladebananenbrood. Ik gebruikte uiteraard mijn eigen recept, maar voegde 200 g gesmolten pure chocolade toe. Goddelijk! Samen met een kopje koffie vormde het een beetje een decadent ontbijt.


Ik mocht passen op de schattigste baby van de wereld. Ze is het kleinkind van de stiefvader van mijn vriend. Het is een half Belgje, half Cubaantje. Eind juni wordt ze 1 jaar. Ik kan niet wachten tot ze Vlaamse en Spaanse woordjes begint te brabbelen.


Na het babysitdagje had ik geen zin meer om te koken. Ik ben dan maar sushi gaan halen bij de Albert Heijn. Het tweede rijtje was mijn favoriet, met garnalen.


Met deze woorden eindigde het beste boek dat ik sinds lang (of ooit?) heb gelezen: ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’. Woorden die precies omschrijven hoe ik me voelde nadat ik het boek net uithad.


We sloten de maand af door te gaan werken op een salsafeestje. Ik zat bij de kassa en Merlot stond achter de bar. Heel leuk om iedereen te zien dansen. Kon ik dat ook maar…

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.