Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants mei 2014

Eventjes geen weekmenu op maandag, simpelweg omdat ik de afgelopen twee weken bedroevend weinig zelf heb gekookt. We gingen vaak eten bij familie, vrienden of op restaurant. Gelukkig betekent het begin van een nieuwe maand ook Instagram-tijd op m’n blog. Op deze maandag toon ik jullie dan ook mijn mei. Ik heb gigantisch veel gelezen en met volle teugen genoten van de zon en de mensen om me heen.


1 mei is een feestdag. Ik vind feestdagen altijd zo dubbel. Natuurlijk is het leuk dat je dan niet moet werken, maar helaas zijn de winkels dan ook gesloten. Ik word daar op één of andere manier altijd een beetje neerslachtig van. Alles staat eventjes stil. Ik houd er echt niet van! Dat is ook de reden waarom zondag mijn minst favoriete dag van de week is. Gelukkig was mijn schoonmoeder daar om mij mee te nemen naar het tuincentrum, toch ook een beetje een winkel. Aan het einde van 1 mei stond deze plant dan ook te prijken in onze woonkamer. Het is een Calathea, een plant uit het oerwoud die zijn bladeren ’s ochtends opent en ’s avonds weer sluit.


Mijn nieuwe telefoonhoesje van fotocover.be kwam binnen. Ik ben ontzettend tevreden over hun service. Je kan eender welke foto op een zwart of wit hoesje laten printen. En je bestelling ligt binnen de twee werkdagen bij je op de mat, zonder verzendkosten.


Lezen, het perfecte einde van eender welke dag. Dit is trouwens het tweede boek van de Divergent-reeks. Ik vond het jammer genoeg heel wat minder dan het eerste. Vandaar dat ik het derde nog eventjes laat voor wat het is…


Mijn vriendje was in een nostalgische bui en vroeg plots aan mij of ik Pokémon met hem wilde spelen. Kijk met hoeveel concentratie hij naar zijn kaarten kijkt. Ik bleek trouwens helemaal geen goede spelgenoot. Ik ben alleen maar geïnteresseerd in schattige Pokémons, het kan mij niet schelen of ze sterk of zwak zijn.


Eventjes later zochten we dan ook Merlots broertje Nankin op. Hij speelt wel graag en goed, en ondertussen kan ik lezen. Iedereen blij.


‘Kom, we doen de fakeste lach ooit.’


Mijn nieuwste boeken. De meeste kocht ik op het Boekenfestijn tegen spotprijsjes. ‘De kraamhulp’ en ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ kocht ik bij Standaard Boekhandel. Hoewel dat laatste boek meer dan 600 pagina’s telt, had ik het op vier dagen uit. Het was zó goed, ik kan er sindsdien niet meer over zwijgen. Wil je me het alsjeblief laten weten als jij het ook gaat lezen? Van de kookboeken ga ik nog een review schrijven. Naar welk ben jij het meest benieuwd?


Ik maakte een chocoladebananenbrood. Ik gebruikte uiteraard mijn eigen recept, maar voegde 200 g gesmolten pure chocolade toe. Goddelijk! Samen met een kopje koffie vormde het een beetje een decadent ontbijt.


Ik mocht passen op de schattigste baby van de wereld. Ze is het kleinkind van de stiefvader van mijn vriend. Het is een half Belgje, half Cubaantje. Eind juni wordt ze 1 jaar. Ik kan niet wachten tot ze Vlaamse en Spaanse woordjes begint te brabbelen.


Na het babysitdagje had ik geen zin meer om te koken. Ik ben dan maar sushi gaan halen bij de Albert Heijn. Het tweede rijtje was mijn favoriet, met garnalen.


Met deze woorden eindigde het beste boek dat ik sinds lang (of ooit?) heb gelezen: ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’. Woorden die precies omschrijven hoe ik me voelde nadat ik het boek net uithad.


We sloten de maand af door te gaan werken op een salsafeestje. Ik zat bij de kassa en Merlot stond achter de bar. Heel leuk om iedereen te zien dansen. Kon ik dat ook maar…

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri