Doorgaan naar hoofdcontent

Listography 2: 10 dingen die je nog niet over me wist

Omdat lijstjes leuk zijn!

1. Ik blader vaak naar het einde terwijl ik een boek aan het lezen ben. Maar ik wil eigenlijk absoluut niets te weten komen over hoe het afloopt. Geen idee waarom ik dat dan doe. Een beetje een seuterige manier van living on the edge of zo?

2. Ik associeer dingen met kleuren. Zo is vrijdag roos, zaterdag rood, zondag oranje… De futur simple is groen, de imparfait is blauw en de passé composé paars. Ik was wel blij toen ik ontdekte dat dat echt ‘een ding’ blijkt te zijn. Het heet synesthesie, en ongeveer 5% van de mensen ‘heeft’ het. Hoor jij daar ook bij?3. Mijn minst favoriete vak op school was LO (lichamelijke opvoeding). Ik ben absoluut niet sportief of lenig en kan zelfs niet koprollen of zwemmen. Trauma’s heb ik eraan overgehouden! Ik vind dat ze van vakken als LO, MO (muzikale opvoeding) en PO (plastische opvoeding) beter keuzevakken kunnen maken.

4. Vroeger had ik epilepsie (de ‘vallende ziekte’). Ik weet eigenlijk niet of het ooit helemaal kan verdwijnen, maar ik heb in ieder geval al jaren geen aanval meer gehad en moet ook geen medicatie meer nemen.

5. Ik heb nooit één herexamen gehad, en ik ben daar best trots op.µ6. Wanneer ik weet dat mensen denken dat ik lieg maar dat helemaal niet waar is, begin ik mij automatisch verdacht te gedragen. En zo bevestigt mijn gedrag natuurlijk – compleet onterecht – hun vermoeden.

7. Ik heb nog nooit langer dan twee uur gevlogen. Maar ik droom er wel van om echt verre reizen te maken.

8. Ik geef mijn nagels meermaals per week een nieuw kleurtje.


9. Ik gebruik mijn agenda enkel om in te schrijven, nooit om in te kijken. Ik onthoud data en uren meestal vanzelf. Eens ik het heb opgeschreven, staat het in mijn geheugen gegrift. Zoiets.

10. In mijn rechteroor heb ik één, maar in mijn linkeroor twee gaatjes. Stiekem vind ik dat dat extra gaatje telt als piercing.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

  1. Vroeger las ik eerst de laatste zin van een boek en dan begon ik er echt in. Ondertussen doe ik dat gelukkig niet meer, maar zo soms moet ik die neiging toch nog eens onderdrukken :-)
    En chapeau voor de nagellak: ik heb er gewoon niet het geduld voor om dat zo vaak te doen. De potjes om het te doen staan er anders wel...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Bedankt om even een reactie te schrijven. :-) Ik hoop dat ik de drang om naar achter te bladeren ook kan leren onderdrukken. Soms valt je oog echt op dingen je nog niet wil weten!

    Ik lak mijn nagels meestal aan het begin van een tv-avondje. Zo kunnen ze rustig drogen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.