Doorgaan naar hoofdcontent

Listography 3: wishlist

Als geld geen rol zou spelen…

1. Jawbone UP24 in de kleur Onyx
Dit eerste item is nog vrij betaalbaar en gaat er binnenkort dus ook meer dan waarschijnlijk komen. De Jawbone UP24 is een soort armband die bijhoudt hoe je slaapt, beweegt en eet. De UP24 is constant verbonden met je smartphone en stuurt je updates over je voortgang. Wanneer ik hem echt heb, zal ik er meer over vertellen.

2. Mulberry Alexa

Vrouwen en handtassen… Wat is dat toch? Ik kan het zelf niet uitleggen, maar ook ik ontkom niet aan de lokroep van het leder. Ooit had ik een Alexa lookalike. Het was mijn favoriete handtas ooit. Helaas ging ze stuk en heb ik tot nog toe nog geen vervanger gevonden waar ik evenveel van houd. Uiteraard zou de echte Alexa helemaal geweldig zijn, maar daarvoor moet ik toch eerst de Lotto winnen, vrees ik. Wanneer dat gebeurt, zou het ook nog een hele taak zijn om een kleur te kiezen: de Black Polished Buffalo with soft gold, de Evergreen & Black Silky Nappa of de Oak Polished Buffalo with soft gold.

3. Drukstoomoven (steamer) van Miele
Over het algemeen heb ik op vlak van kookgerief geen al te dure smaak. Potten van Ikea, pannen van Tefal… Dat moet hier absoluut geen Le Creuset zijn. Maar de steamer van Miele spreekt toch tot m’n verbeelding…

4. Skoda Fabia in de kleur Rosso Brunello


Ah, mijn droomautootje… Op zich absoluut niet duur voor een auto, maar ik hoop er toch eentje tweedehands op de kop te kunnen tikken. De kleur Rosso Brunello (mét een wit dakje!) is mijn favoriet, maar voor een goede occasie ben ik bereid een andere kleur te overwegen.

En wat staat op jouw wishlist als geld geen bezwaar zou vormen?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri