Ik postte al eens een recept
voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk
is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient
af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt
tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 4 tomaten
- 250 g champignons
- 1 kl tijm
- 1 kl oregano
- Peper & zout
- 2 courgettes
- 200 g kippengehakt
- 1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)
1.
Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn
mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder
vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2.
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd
de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet
de teentjes knoflook doe ook die erbij.
3.
Kruid alles met peper, zout, tijm en oregano. Zet een deksel op het potje en
laat alles zo’n 20 minuutjes sudderen tot een lekkere saus.
4. Meng
de (diepvries)basilicum onder het kippengehakt en rol balletjes met je handen. Laat
ze een voor een in de saus vallen en geef ze – afhankelijk van hoe groot je ze
hebt gemaakt – zo’n 5 tot 10 minuutjes de tijd om in de saus te garen.
5.
Maak met een juliennesnijder spaghetti van de courgettes. Doe de courgetti in
een kom en overgiet met de saus. Verdeel alles over twee borden. Wie het
laatste balletje krijgt, dat moeten jullie zelf uitmaken!
Dit recept is geschikt
tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.
Reacties
Een reactie posten