Doorgaan naar hoofdcontent

The power of the blog

Vorige week donderdag stond ik twee t-shirts met opschrift I’m too busy... Read my blog en een panterbroek af te rekenen bij Coolcat, een winkel waar ik nog nooit ben geweest. Dat kwam omdat ik de avond daarvoor de t-shirts in kwestie had zien voorbijkomen bij Serena van Beautylab. En naar een leuke panterbroek was ik gewoon al eventjes op zoek.

Een paar dagen eerder kwam ik bij Standaard Boekhandel Jamie in 15 minuten tegen. Zonder aarzelen nam ik het mee naar de kassa. Het feit dat ik het niet kon inkijken omdat er een plastiekje omheen zat, maakte me helemaal niets uit. Cynthia van Miss Lipgloss is immers altijd superenthousiast over het kookboek.Die twee aankopen zetten me aan het denken: heb ik eigenlijk nog al dingen gekocht gewoon omdat blogsters er iets over schrijven?

De romans De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker en De kraamhulp van Esther Verhoef kocht ik dankzij Cynthia’s lovende woorden. Ook Eau Précieuse, het miscellair renigingswater van Garnier en het Naked-palette van Urban Decay heb ik aan haar te danken. Bovendien ben ik door Cynthia gefascineerd door rood ombre haar en staan de Clarks desert boots in de kleur ‘wheat’ momenteel hoog op m’n wishlist.

De Catrice highlighter van de Urban Baroque-collectie en de lipstick van diezelfde collectie in de kleur ‘Elisabeth’ kocht ik na een positieve review van Vera, net als het nagellakje ‘Lemon Meringue’ van L’Oréal.

En Breaking Bad prijkt dan weer in mijn dvd-collectie omdat het Teske’s favoriete serie is. Nog door Teske kriebelt het om eens een crop top te introduceren in mijn kledingkast.

Dan is er natuurlijk ook nog Mascha, wier boek Happy Life ik van plan ben te kopen zo gauw ik het tegenkom in België. Door haar ben ik er ook van overtuigd dat mijn leven niet compleet is vooraleer ik de blush ‘Orgasm’ en de highlighter ‘Albatross’ van NARS aan mijn collectie heb kunnen toevoegen.

En dan vergeet ik sowieso nog 101 dingen. Er is duidelijk maar één conclusie mogelijk: ik ben absoluut niet opgewassen tegen the power of the blog.En jij? Laat jij je weleens beïnvloeden door blogs? Wat kocht jij/wil jij kopen omdat je het tegenkwam op een blog? En welke blog was dat dan?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.