Terug van eventjes weggeweest op maandag: het
weekmenu. Vandaag begint de 25ste week van 2014. (Het
jaar zit dus alweer bijna op de helft. Iek!)
Vier weken lang heb ik geen weekmenu bijgehouden op m’n blog. Eerder deze maand
vertelde ik al waarom: voornamelijk omwille van ontelbaar veel etentjes
buitenshuis (op restaurant en bij familie en vrienden) heb ik de laatste tijd
véél te weinig kunnen koken.
Ik weet nog niet precies hoe ik het nu ga
verderzetten: opnieuw elke week mijn weekmenu bloggen, om de twee weken een
overzicht geven van wat ik zelf heb gemaakt of nog iets anders… Ik denk er nog
eventjes over na. Maar voor nu toon ik je alvast de hoogtepunten van de
afgelopen vier weken.
Gepofte zoete aardappel met zalm en
mangosalsa
Mijn
vitamine A-gerechtje. Het recept staat al op m’n blog. Echt een aanrader!
Appel-kaneelrisotto
Dit was het dessert dat ik maakte voor
een etentje met Maure en Gourmand. Het was best lekker, maar ik besliste toch
om het niet te bloggen. Ik wil echt streng blijven over wat wel en niet op m’n
blog mag.
Pasta met yoghurtpesto (veggie)
Zelfgemaakte basilicumpesto vermengd met
Griekse yoghurt. Nom!
Pasta pomodoro
Verse tomaten, verse basilicum en
knoflook. Meer heeft pasta eigenlijk niet nodig.
Quinoa kipsalade
Nog een receptje dat je al kan
terugvinden op m’n blog. Het is er eentje uit een kookboek dat ik heb
gereviewd.
Tonijn met wasabigroentjes
Een experiment voor Slim Concept. Heel
lekker, maar na een tijdje iets te eentonig. Ik ga dit nog pimpen en daarna
bloggen.
Zoetzuur witloof met kippengehakt
Een niet-veggie variatie op dit recept. Naast
witloof gebruikte ik ook champignons, en in plaats van sojagehakt gebruikte ik
eens kippengehakt.
Maiale tonnato
Mijn superlekkere vitamine B1-gerechtje.
Het recept? Klik!
Slaatje met avocadomayonaise (veggie)
De saus die ik maakte voor de maiale tonnato zonder de tonijn is
eigenlijk avocadomayonaise. Heel lekker in een slaatje met rucola, tomaat, ei
en mozzarella.
Wat denk jij over m’n weekmenu’s? Moet
ik ze opnieuw wekelijks gaan delen (dus echt alles, zelfgemaakt of niet)? Of
lijkt het je een beter idee om twee keer per maand een soort van samenvatting
te geven van alleen de dingen die ik zelf heb klaargemaakt? Of heb jij nog een
ander idee? Laat het me zeker weten!
Reacties
Een reactie posten