Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 25-26: atypisch aMuse

Het is alweer tijd voor enkele hoogtepunten van wat ik de afgelopen twee weken zoal heb klaargemaakt. Misschien deel ik binnenkort weer elke week mijn weekmenu, maar voor nu vind ik het fijner op deze manier.

Ik besef trouwens net dat ik – heel atypisch voor mezelf – de laatste tijd bijzonder weinig pasta’s maak. Geen idee hoe dat komt. Pasta’s eet ik nog steeds het allerliefst en ik mis ze eigenlijk beetje. Tijd om ze weer wat vaker op het menu te zetten dus! Ondertussen zie en lees je hieronder wat ik dan wel at.

Courgetti bolognaise met balletjes


Dit recept maakte ik speciaal voor Slim Concept. Je zag het recept al voorbijkomen op m’n blog. Heb jij weleens spaghetti van courgette gemaakt? Eet jij het liever warm of koud?

Couscoussalade met kip


Een couscoussalade geïnspireerd op het kookboek ‘Salade’ van Mindy Fox. Mijn review over het kookboek lees je hier. En het recept uit het kookboek en mijn aangepast recept vind je hier.

Pasta met paprika en prei


Met de overschot van de saus van dit gerecht (die nog steeds in de diepvries zat) maakte ik deze heel smaakvolle (maar niet zo fotogenieke) pasta.

Salade met meloen en ham


Een simpele salade voor mezelf. Wanneer mijn vriend niet thuis eet, maak ik vaak iets heel eenvoudigs voor mezelf. Ik maakte er meteen een nieuwe categorie van voor m’n blog: snelle en simpele recepten die je amper ‘recept’ kan noemen. Jullie reacties op deze salade maakten me trouwens heel blij!

Zalm-preiquiche


Een lekkere en ontzettend vullende quiche zonder room. Goedgekeurd door m’n vriend en shcoonbroertje. Wat is jouw favoriete combinatie voor een quiche?

Bladerdeegpizza Caprese


Dit is eigenlijk ook zo’n receptje dat je amper zo kan noemen. Heel snel, heel lekker, maar helaas niet zo healthy. Nu ja, voor af en toe kan het best. Zeker als je er een gezonde salade bij eet.

Wat voor lekkers heb jij de afgelopen tijd zoal klaargemaakt?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.