Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 25-26: atypisch aMuse

Het is alweer tijd voor enkele hoogtepunten van wat ik de afgelopen twee weken zoal heb klaargemaakt. Misschien deel ik binnenkort weer elke week mijn weekmenu, maar voor nu vind ik het fijner op deze manier.

Ik besef trouwens net dat ik – heel atypisch voor mezelf – de laatste tijd bijzonder weinig pasta’s maak. Geen idee hoe dat komt. Pasta’s eet ik nog steeds het allerliefst en ik mis ze eigenlijk beetje. Tijd om ze weer wat vaker op het menu te zetten dus! Ondertussen zie en lees je hieronder wat ik dan wel at.

Courgetti bolognaise met balletjes


Dit recept maakte ik speciaal voor Slim Concept. Je zag het recept al voorbijkomen op m’n blog. Heb jij weleens spaghetti van courgette gemaakt? Eet jij het liever warm of koud?

Couscoussalade met kip


Een couscoussalade geïnspireerd op het kookboek ‘Salade’ van Mindy Fox. Mijn review over het kookboek lees je hier. En het recept uit het kookboek en mijn aangepast recept vind je hier.

Pasta met paprika en prei


Met de overschot van de saus van dit gerecht (die nog steeds in de diepvries zat) maakte ik deze heel smaakvolle (maar niet zo fotogenieke) pasta.

Salade met meloen en ham


Een simpele salade voor mezelf. Wanneer mijn vriend niet thuis eet, maak ik vaak iets heel eenvoudigs voor mezelf. Ik maakte er meteen een nieuwe categorie van voor m’n blog: snelle en simpele recepten die je amper ‘recept’ kan noemen. Jullie reacties op deze salade maakten me trouwens heel blij!

Zalm-preiquiche


Een lekkere en ontzettend vullende quiche zonder room. Goedgekeurd door m’n vriend en shcoonbroertje. Wat is jouw favoriete combinatie voor een quiche?

Bladerdeegpizza Caprese


Dit is eigenlijk ook zo’n receptje dat je amper zo kan noemen. Heel snel, heel lekker, maar helaas niet zo healthy. Nu ja, voor af en toe kan het best. Zeker als je er een gezonde salade bij eet.

Wat voor lekkers heb jij de afgelopen tijd zoal klaargemaakt?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri