Doorgaan naar hoofdcontent

Asperges met garnalen en oveneitjes

Aspergegerechten vragen maar heel weinig andere ingrediënten. Het witte goud schittert immers op zich. Al moet de groente nu wel de spotlight delen met de kleinste pretties in pink van de zee. Ik bracht het beste wat het land en de zee te bieden hebben samen in dit less-is-more gerechtje.

Je kàn er brood bij eten, maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Dit gewoon no carb goodness op zich.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 pak (8-10 stuks) witte asperges
  • 200 g grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 125 ml zure room
  • Gemengde sla
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el (xeres)azijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Met deze eerste stap begin je best minimum een halfuurtje op voorhand. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe de sjalotsnippers in een klein kommetje samen met de olijfolie en xeresazijn. Laat het minstens een halfuurtje staan.

2. Verwarm de oven voor op 180°.

3. Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar in 10-15 minuten. Ik gebruikte asperges die ik geschild maar rauw had ingevroren. Op die manier hebben asperges –afhankelijk van hun dikte – 15-20 minuutjes gaartijd nodig.

4. Breek terwijl de asperges opstaan de eitjes in 2 afzonderlijke ovenpotjes, dus 2 eitjes per potje.(*) Kruid de eieren met peper en zout, dek de potjes af met een dekseltje of wat aluminiumfolie en zet ze in een grote ovenschaal. Vul die ovenschaal met water, zodat de potjes half onderstaan, en zet ze gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°.

5. Schik wat sla op twee borden en lepel er de sjalotdressing over. Leg de asperges erbij en verdeel daar de garnaaltjes over. Werk af met zure room, peper en zout. Serveer de eitjes erbij.

(*) Eén van mijn eitjes had twee dooiers, vandaar dat je drie in plaats van twee eidooiers op de foto onderaan ziet staan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.