Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2014/5}

Een ‘Currently’ in vakantiestemming!

Dank aan m’n liefje voor de mooie afbeelding!

Looking forward to: vakantie! Morgen vertrekken we naar het Gardameer in Italië en ik kijk er zó naar uit! Het jaar dat ik achter de rug heb is er zo eentje dat je echt doet smachten naar een zorgeloze vakantie. Eigenlijk zijn meerdere vakanties per jaar geen overbodige luxe… Voorlopig zit dat er voor ons nog niet in, maar ik hoop dat dat ooit wel het geval zal zijn. Ik wil nog heel veel plekken zien!

Enjoying: m’n laatste havermoutontbijtjes. Nu ja, voor eventjes dan. Dat is denk ik het enige wat ik jammer vind op reis: dat ik ’s ochtends onvermijdelijk veel meer calorieën binnenkrijg dan thuis. Natuurlijk staat er ook meestal fruit en yoghurt, maar daarmee is mijn maag gewoon niet genoeg gevuld. En dan staan die pistoletjes, croissantjes en koffiekoekjes daar altijd heel luid mijn naam te roepen… They always trick me!

Thinking about: wat ik allemaal wil doen in Italië. Genieten van gelato op een zonovergoten dag, de stadjes rond het Gardameer verkennen, minstens één boek verslinden in de zon, mijn gloednieuwe tankini gebruiken, shoppen in winkels die je in België niet vindt...

Testing: i-Lipo. Je weet wel, die laser die je doet afslanken. (Geen idee waarover ik het heb? Klik of klik!) Na m’n vakantie ga ik waarschijnlijk nog eventjes verder testen en dan een review schrijven. Voor nu kan ik al verklappen dat ik alvast enkele centimeters smaller op reis vertrek.

Finishing: de blogposts die tijdens m’n vakantie online zullen komen. In plaats van vijf publiceer ik eventjes ‘maar’ drie blogposts per week. Doordat ik veel langer dan verwacht heb moeten werken op m’n interimjob, heb ik niet genoeg vrije tijd gehad om evenveel te schrijven als ik normaal zou hebben gedaan.

Reading: De 50/50-moorden van Steve Mosby. Ik hoop dat ik heb uit heb voor morgen, zodat ik een ‘vers’ boek kan meenemen op vakantie. Heeft nog iemand dit? Dat je liefst een nieuw boek meeneemt op vakantie dan een boek waar je al in bezig bent?

Deciding: over dat ‘verse’ boek gesproken, ik ben op dit moment aan het nadenken welk(e) boek(en) ik zou meenemen. Een hele belangrijke beslissing, vind ik. Stel dat het boek dat je meeneemt er zo eentje is waarbij je maar niet in het verhaal lijkt te kunnen komen… Vreselijk! Gelukkig spelen kilo's deze keer geen rol omdat we met de auto gaan. Ik kan er dus gerust meerdere meenemen. Aanraders, iemand? Ik ga er vandaag kopen!

Reacties

  1. Eerlijk ik neem altijd een boek of vier mee op vakantie. Ze zijn nooit uit, maar ik heb graag keuze :-)
    Wij gaan trouwens meerdere keren per jaar op vakantie.... dit jaar niet vanwege de mini. En dat doet pijn niet normaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Normaal gezien lukt dat bij mij niet. Ik heb sowieso al moeite om me aan de kilo's te houden. Dit jaar had ik gelukkig drie boeken mee, want ik heb ze bijna allemaal uitgelezen (in het laatste boek moest ik nog enkele bladzijden).

    Ik snap wel dat het pijn doet om niet op vakantie te kunnen (vroeger ging ik nooit weg, mijn eerste reis dateert uit 2010) maar je hebt iets moois gekregen als troost, hé? :-) En binnenkort met z'n drietjes op reis, lijkt me ook wel leuk! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.