Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants juni 2014

Een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn juni. Ik heb genoten van het mooie weer, raakte in de ban van het WK voetbal en kreeg onverwacht bloemetjes.


Begin juni werden we verwend met ontzettend warm weer. Ik profiteerde ervan door met enkele vriendinnen te gaan eten langs de Nete in Lier. Een zachte lenteavond, fijn gezelschap, een lekker ijsje en een uitzicht als dit… Instant genot!


We gingen brunchen op fruitdomein Truilingen, dicht bij Sint-Truiden in Limburg. Je zit tussen de boomgaarden en kan onder andere smullen van lekkere zelfgemaakte vruchtensappen en confituren. Aanrader! Zeker wanneer je het geluk hebt dat het zonnetje van de partij is.


Ik kon maar geen genoeg krijgen van fruit deze maand. Aardbeien, banaan en meloen: een ideale snack tijdens het bloggen. Ik hartje zomerfruit!


Jep. Je kan ook overdrijven. Hier wandelde ik voorbij op de avond dat het WK van start ging. Wel grappig (of nee, eigenlijk triestig) dat in mei (de verkiezingsmaand) bij iedereen de Vlaamse vlag uithing en één maand later iedereen plots met een – om ter grootste – Belgische vlag loopt te zwaaien.


Heel veel rucola. Onder al het groen zit een lekkere pasta met zalm en avocadomayonaise verstopt. De mayo was een restje van dit gerecht!


Een perfecte zondagavond. Af en toe heb ik zó veel zin om een bepaalde film te kijken – nu was dat bijvoorbeeld Skyfall – en ik vind het heerlijk wanneer dat dan gewoon kan. Hoewel ik hem al had gezien, heb ik er weer echt van genoten. Het is denk ik mijn favoriete Bond-film tot nog toe.


Bloggen en terwijl voetbal kijken, het is wel vaker voorgekomen deze maand. Ik ben helemaal in de ban van het WK. Zeker wanneer België of Nederland speelt, wil ik niets van de match missen! Zelfs niet wanneer dat een hele korte nacht betekent zoals straks… Ga jij kijken?


Plots had ik zin om sportoutfitjes te kopen. Dat is al een stapje dichterbij tot daadwerkelijk sporten. Toch?


Op vrijdag kwam ik thuis van mijn werk en stonden deze bloemetjes in een vaas op mij te wachten. Op een bijbehorend briefje stond ‘om het slaaptekort te compenseren’. Die nacht werd ik namelijk om vijf uur wakker doordat mijn schoonbroertje voor onze deur stond. Hij zou bij ons komen slapen na de overwinning van de Rode Duivels te hebben gevierd. Niet alleen was mijn liefje vergeten dat tegen mij te zeggen, hij had ook nog eens zijn sleutel op de binnenkant van onze voordeur laten zitten. Daardoor kon zijn broer niet binnen en moest die ons wakker bellen. Ik viel pas terug in slaap – hoe kan het ook anders – vlak voordat de wekker afging. De bloempjes (en het namiddagdutje dat ik daarna heb gedaan) maakten alles wel weer goed.


Dit vind ik nog steeds onbeschrijfelijk jammer! Ik stond op het punt de Jawbone UP24 (waarover ik het hier al had) te bestellen toen ik erachter kwam dat die niet compatibel is met de gsm die ik heb (Samsung Galaxy S3 Mini). Waarom niet, Jawbone-mensen, wààrom niet? Maar een handjevol telefoons is wél compatibel met de Jawbone UP24. Ik begrijp echt niet hoe dit kan. Zo laten ze toch een heel deel van de markt links liggen? Op hun site staat dat bepaalde telefoons ‘op dit moment’ niet worden ondersteund. Ik hoop écht dat ze bezig zijn om daar iets aan te veranderen…

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.