Doorgaan naar hoofdcontent

June faves

In juni kwamen er 19 blogposts online. Je kan ze allemaal terugvinden via mijn archief. In deze blogpost deel ik jullie en mijn favoriete posts van de afgelopen maand.Jullie juni favorietjes


Recepten en persoonlijke blogposts (of zijn het gewoon de lijstjes die het ‘m doen?) doen het goed op m’n blog. Daar kan ik me erg in vinden, want dat is ook wat ik het liefst lees op andere blogs. Als er iets specifieks is wat je graag (meer) zou zien op m’n blog, vertel het me dan vooral.

Mijn juni aanraders
1. The power of the blog – Meestal houd ik vaste categorieën aan voor m’n blogposts, maar ik hou er zelf van wanneer ik plots een idee krijg voor eens wat anders. Dit is zo’n postje, over hoeveel invloed andere blogs op me hebben. Herken jij jezelf hier ook in?
2. Vitamine B1-recept: maiale tonnato – Mijn vriend vindt dit het lekkerste gerechtje dat ik deze maand heb gemaakt en geblogd. Daarom verdient het hier nog eventjes wat extra aandacht.
3. Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes – Dit moet zowat de meest caloriearme en gezonde keuze zijn voor wanneer je zin hebt in spaghetti met balletjes. Aanrader!
4. Sapling 9: The French connection – Dit vond ik zelf een heel leuk weetje. Als vertaler Nederlands-Engels-Frans kende ik alle woorden uiteraard al, maar ik had vreemd genoeg nog nooit de link gelegd tussen beide talen.
5. Stay fashionable and support BelgiumIk vind van mezelf dat ik (nog) niet zo goed ben met afbeeldingen en foto’s. Maar ik boek wel vooruitgang. Hier was ik doelloos aan het experimenteren met een collage en uiteindelijk kwam dit eruit. Ik vond het zelf wel grappig om te merken hoe erg ik (onbewust) bezig ben met het WK. Ik schreef er dan maar snel een tekstje bij en maakte er een heuse blogpost van. Ik vond het heel leuk om te doen en speel zelfs met het idee om op deze manier ook wat ‘fashion’ (één van m’n andere grote interesses) in m’n blog te sneaken. Wat denk jij daarover? Zou jij dat graag zien op m’n blog of vind je dat ik maar beter bij koken kan blijven?

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.