Ik blijk lang niet de enige
te zijn die niet graag lang achter het fornuis staat ‘gewoon’ voor zichzelf.
Leuk, want dat geeft mij een excuus om mijn receptjes die amper zo kunnen
worden genoemd te delen op m’n blog.
Het wordt nog maar eens
bewezen: een avocado hebben liggen is àltijd een goed idee. Makkelijk, snel, gezond, lekker? Check, check,
check, dubbel check! Zet de pasta al maar op, dit gaat niet lang duren.
Wat heb je nodig (1 persoon)?
- 60-80 g pasta
- 2-3 sneden gerookte ham
- 1 tomaat
- 1 el olijfolie
Avocadopesto
- 1 avocado
- 10 g Grana Padano
- 3-4 takjes verse basilicum
- Sap van ½ citroen
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Ik gebruikte spaghetti, maar eigenlijk
is een kleine pastasoort makkelijker om later te mengen met de avocadopesto.
2.
Pel de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Meng die met de olijfolie en zet
eventjes aan de kant. Bak de sneetjes gerookte ham in een antikleefpan zonder
vetstof. Leg ze daarna op wat keukenrol om uit te harden. Maak de avocadopesto
door alle ingrediënten daarvoor te blenden.
3.
Meng de avocadopesto onder de pasta. Werk af met de tomatenblokjes en de krokante
sneetjes ham.
De wederhelft is geen fan van avocado, dus de eerstvolgende avond dat ik alleen moet eten kan niet snel genoeg komen nu :)
BeantwoordenVerwijderenGeen fan van avocado, dat dat bestaat? :O Ik hoop dat je regelmatig eens alleen moet eten dan! In jouw plaats zou ik dan gewoon àltijd iets met avocado maken.
BeantwoordenVerwijderenZo lekker! Ik heb wel nog wat komijn en koriander toegevoegd, omdat dat zo goed past bij avocado...
BeantwoordenVerwijderenLeuk! :-) Mijn lief en ik zijn absoluut geen fan van koriander, het enige kruid dat wij écht niet lusten. Maar van mensen die het wel lusten, hoor ik inderdaad dat het goed past bij avocado. :-)
Verwijderen