Doorgaan naar hoofdcontent

Koken voor jezelf: pasta met avocadopesto

Ik blijk lang niet de enige te zijn die niet graag lang achter het fornuis staat ‘gewoon’ voor zichzelf. Leuk, want dat geeft mij een excuus om mijn receptjes die amper zo kunnen worden genoemd te delen op m’n blog.

Het wordt nog maar eens bewezen: een avocado hebben liggen is àltijd een goed idee. Makkelijk, snel, gezond, lekker? Check, check, check, dubbel check! Zet de pasta al maar op, dit gaat niet lang duren.


Wat heb je nodig (1 persoon)?
  • 60-80 g pasta
  • 2-3 sneden gerookte ham
  • 1 tomaat
  • 1 el olijfolie
Avocadopesto
  • 1 avocado
  • 10 g Grana Padano
  • 3-4 takjes verse basilicum
  • Sap van ½ citroen
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Ik gebruikte spaghetti, maar eigenlijk is een kleine pastasoort makkelijker om later te mengen met de avocadopesto.

2. Pel de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Meng die met de olijfolie en zet eventjes aan de kant. Bak de sneetjes gerookte ham in een antikleefpan zonder vetstof. Leg ze daarna op wat keukenrol om uit te harden. Maak de avocadopesto door alle ingrediënten daarvoor te blenden.

3. Meng de avocadopesto onder de pasta. Werk af met de tomatenblokjes en de krokante sneetjes ham.

Reacties

  1. De wederhelft is geen fan van avocado, dus de eerstvolgende avond dat ik alleen moet eten kan niet snel genoeg komen nu :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen fan van avocado, dat dat bestaat? :O Ik hoop dat je regelmatig eens alleen moet eten dan! In jouw plaats zou ik dan gewoon àltijd iets met avocado maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo lekker! Ik heb wel nog wat komijn en koriander toegevoegd, omdat dat zo goed past bij avocado...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! :-) Mijn lief en ik zijn absoluut geen fan van koriander, het enige kruid dat wij écht niet lusten. Maar van mensen die het wel lusten, hoor ik inderdaad dat het goed past bij avocado. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.