Doorgaan naar hoofdcontent

Vitamine B2-recept: groene smoothie

Vorige week vertelde ik waarom vitamine B2 belangrijk is en wat de voornaamste bronnen zijn, en vandaag deel ik een receptje boordevol B2-vitamientjes. Geen avondeten, maar een ontbijtje deze keer. Normaal start ik elke ochtend met havermout, maar deze groene smoothie is een minstens even gezond en even vullend alternatief.

Groene smoothies zijn smoothies waar niet alleen fruit, maar ook groene groenten inzitten. Dat kan spinazie zijn, maar ook andijvie, boerenkool, komkommer… Die groenten proef je niet, maar je krijgt ze wel binnen. Bovendien doet de blender het zware werk voor je: het lichaam kan de groentjes snel opnemen omdat de blender ze al goed heeft ‘voorgekauwd’. Als fruit kan je eender wat gebruiken: banaan, ananas, mango, meloen… Het is maar net wat je lekker vindt. Het fruit bepaalt immers de smaak van de smoothie.

Je ‘eet’ een groene smoothie het best als ontbijt, op een nuchtere maag. Groene smoothies verteren immers sneller dan bijvoorbeeld brood. Wanneer je ’s ochtends boterhammen zou eten en als tussendoortje om tien uur een groene smoothie, dan komt die bovenop het niet-verteerde ontbijt te liggen in je maag, wat zorgt voor fermentatie en dus een opgeblazen gevoel.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 bananen
  • 1 avocado (Boordevol vitamine B2!)
  • 125 g spinazie (Boordevol vitamine B2!)
  • ½ citroen
  • 200 g (magere) (soja)yoghurt (Boordevol vitamine B2!)
  • 2,5 dl (soja)melk
  • Afwerking: lijnzaad, chiazaad, hennepzaad…
Wat moet je doen?

Doe alle ingrediënten in de blender en mix. Verdeel de groene smoothie over twee grote glazen en werk eventueel af met 1 kl lijnzaad, 1 kl chiazaadjes en 1 kl hennepzaad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.