Vorige
week vertelde ik waarom vitamine B2 belangrijk is en wat de voornaamste bronnen zijn, en vandaag deel ik een receptje boordevol B2-vitamientjes. Geen
avondeten, maar een ontbijtje deze keer. Normaal start ik elke ochtend met
havermout, maar deze groene smoothie is een minstens even gezond en even
vullend alternatief.
Groene
smoothies zijn smoothies waar niet alleen fruit, maar ook groene groenten
inzitten. Dat kan spinazie zijn, maar ook andijvie, boerenkool, komkommer… Die
groenten proef je niet, maar je krijgt ze wel binnen. Bovendien doet de blender
het zware werk voor je: het lichaam kan de groentjes snel opnemen omdat de
blender ze al goed heeft ‘voorgekauwd’. Als fruit kan je eender wat gebruiken:
banaan, ananas, mango, meloen… Het is maar net wat je lekker vindt. Het fruit bepaalt
immers de smaak van de smoothie.
Je
‘eet’ een groene smoothie het best als ontbijt, op een nuchtere maag. Groene
smoothies verteren immers sneller dan bijvoorbeeld brood. Wanneer je ’s
ochtends boterhammen zou eten en als tussendoortje om tien uur een groene
smoothie, dan komt die bovenop het niet-verteerde ontbijt te liggen in je maag,
wat zorgt voor fermentatie en dus een opgeblazen gevoel.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 2 bananen
- 1 avocado (Boordevol vitamine B2!)
- 125 g spinazie (Boordevol vitamine B2!)
- ½ citroen
- 200 g (magere) (soja)yoghurt (Boordevol vitamine B2!)
- 2,5 dl (soja)melk
- Afwerking: lijnzaad, chiazaad, hennepzaad…
Wat moet je doen?
Doe alle ingrediënten in de blender en
mix. Verdeel de groene smoothie over twee grote glazen en werk eventueel af met
1 kl lijnzaad, 1 kl chiazaadjes en 1 kl hennepzaad.
Reacties
Een reactie posten