Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 27-29: aMuse amuseert zich in Italië

… maar strooit nog snel wat eetinspiratie rond voor wie zich niet elke dag in een ander restaurant in de provincie Lombardije kan neerploffen.

De zomermaanden staan dit jaar overduidelijk gelijk aan veel buiten de deur eten. Hieronder deel ik het beste van wat ik de afgelopen drie weken zelf heb klaargemaakt, en ik schaam me een beetje dat het maar 9 foto’s blijken te zijn. Al hebben we van sommige dingen wel twee dagen gegeten en is ook het slaatje met meloen nog een paar keer voorbijgekomen. Verder maakte ik nog enkele hele lekkere maar helaas niet zo fotogenieke (maaltijd)soepjes.

Slaatje met witloof en scampi’s


Dit maakte ik voor mezelf. Merlot is niet zo gek op rauw witloof, terwijl ik echt houd van die typische bittere smaak.

Asperges met garnalen en oveneitjes


Een echt toppertje, maar dat kan ook moeilijk anders wanneer je én asperges én garnalen in de strijd werpt. Het recept vind je hier.

Salade met buffelmozzarella (veggie)


Een buffelmozzarella van een onuitspreekbaar Italiaans merk meenemen uit de supermarkt is altijd een goed idee. Gooi er nog wat gegrilde groenten, tomaten en basilicum bij en je hebt een makkelijke doordeweekse feestmaaltijd.

Pasta avocadopesto


Nog eentje voor mezelf. Hoewel ik avocado meestal zowat met de typische ingrediënten combineer – tomaat, basilicum, ei,... – vind ik het leuk om toch telkens te variëren in de manier waarop. Dit is er eentje dat perfect is voor één persoon. Het receptje is slechts een klik verwijderd.

Stamppot van zoete aardappel met kalkoen


Een gerecht vol vitamine B3. Telkens wanneer ik zoete aardappel eet, bedenk ik me dat ik het eigenlijk veel vaker zou moeten gebruiken, zo lekker!

Zalmbulgur met limoenyoghurt


Een recept uit ‘Meer dan 80 Spannende Salades’. Mijn review van het kookboek vind je hier en het recept zelf staat hier. Een zomers gerechtje waarvoor je absoluut niet lang uit de zon hoeft te komen. Klaar in een kwartier, tops!

Spaghetti seitan (veggie)


Wanneer er iets nieuws is in m’n supermarkt moet ik het altijd eens proberen. Al helemaal wanneer het gaat om iets vegetarisch. Het was best lekker, maar ik ben meer fan van andere vleesvervangers. Of misschien heb ik het perfecte seitangerecht gewoon nog niet gevonden. Tips zijn heel welkom, want er ligt nog een pakje seitan in onze ijskast!

Linguine met saffraansaus


Een receptje van mijn Italiaanse held Gino D’Acampo. Hij schreef mijn favoriete pastaboek. Later deze week verklap ik welk kookboek dat is en review ik het ook meteen. En omdat de kans groot is dat ik op dit moment langs het Gardameer zit te genieten van een goddelijke pasta, gun ik jou hetzelfde en krijg je deze vrijdag een uitgetypte versie van dit receptje. Bedankjes zijn welkom in de commentaar.

Pasta met kip in een pikante tomatenroomsaus


Een perfect voorbeeld van hoe restjes uit de ijskast soms de lekkerste gerechten worden. Met deze pasta maakte ik alles wat we nog in onze ijskast hadden staan op vóór onze vakantie. Maar in het vervolg ga ik er de ingrediënten zeker opzettelijk voor kopen. Zó lekker! Wie wil het recept?

O, en voor wie zijn Belgiëgevoel niet samen met zijn voetbalvlag heeft opgeborgen: een gelukkige nationale feestdag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.