…
maar strooit nog snel wat eetinspiratie rond voor wie zich niet elke dag in een
ander restaurant in de provincie Lombardije kan neerploffen.
De
zomermaanden staan dit jaar overduidelijk gelijk aan veel buiten de deur eten.
Hieronder deel ik het beste van wat ik de afgelopen drie weken zelf heb
klaargemaakt, en ik schaam me een beetje dat het maar 9 foto’s blijken te zijn.
Al hebben we van sommige dingen wel twee dagen gegeten en is ook het slaatje
met meloen nog een paar keer voorbijgekomen. Verder maakte ik nog enkele hele
lekkere maar helaas niet zo fotogenieke (maaltijd)soepjes.
Slaatje met witloof en scampi’s
Dit
maakte ik voor mezelf. Merlot is niet zo gek op rauw witloof, terwijl ik echt
houd van die typische bittere smaak.
Asperges met
garnalen en oveneitjes
Een
echt toppertje, maar dat kan ook moeilijk anders wanneer je én asperges én
garnalen in de strijd werpt. Het recept vind je hier.
Salade met
buffelmozzarella (veggie)
Een
buffelmozzarella van een onuitspreekbaar Italiaans merk meenemen uit de
supermarkt is altijd een goed idee. Gooi er nog wat gegrilde groenten, tomaten
en basilicum bij en je hebt een makkelijke doordeweekse feestmaaltijd.
Pasta avocadopesto
Nog
eentje voor mezelf. Hoewel ik avocado meestal zowat met de typische
ingrediënten combineer – tomaat, basilicum, ei,... – vind ik het leuk om toch
telkens te variëren in de manier waarop. Dit is er eentje dat perfect is voor
één persoon. Het receptje is slechts een klik verwijderd.
Stamppot van zoete
aardappel met kalkoen
Een gerecht vol vitamine B3. Telkens wanneer ik zoete aardappel eet, bedenk ik me
dat ik het eigenlijk veel vaker zou moeten gebruiken, zo lekker!
Zalmbulgur met
limoenyoghurt
Een
recept uit ‘Meer dan 80 Spannende Salades’. Mijn review van het kookboek vind
je hier en het recept zelf staat hier. Een zomers gerechtje waarvoor je
absoluut niet lang uit de zon hoeft te komen. Klaar in een kwartier, tops!
Spaghetti seitan
(veggie)
Wanneer
er iets nieuws is in m’n supermarkt moet ik het altijd eens proberen. Al
helemaal wanneer het gaat om iets vegetarisch. Het was best lekker, maar ik ben
meer fan van andere vleesvervangers. Of misschien heb ik het perfecte
seitangerecht gewoon nog niet gevonden. Tips zijn heel welkom, want er ligt nog
een pakje seitan in onze ijskast!
Linguine met saffraansaus
Een receptje van mijn Italiaanse held
Gino D’Acampo. Hij schreef mijn favoriete pastaboek. Later deze week verklap ik
welk kookboek dat is en review ik het ook meteen. En omdat de kans groot is dat
ik op dit moment langs het Gardameer zit te genieten van een goddelijke pasta,
gun ik jou hetzelfde en krijg je deze vrijdag een uitgetypte versie van dit
receptje. Bedankjes zijn welkom in de commentaar.
Pasta met kip in een pikante tomatenroomsaus
Een perfect voorbeeld van hoe restjes
uit de ijskast soms de lekkerste gerechten worden. Met deze pasta maakte ik
alles wat we nog in onze ijskast hadden staan op vóór onze vakantie. Maar in
het vervolg ga ik er de ingrediënten zeker opzettelijk voor kopen. Zó lekker! Wie wil het recept?
O,
en voor wie zijn Belgiëgevoel niet samen met zijn voetbalvlag heeft opgeborgen:
een gelukkige nationale feestdag!
Reacties
Een reactie posten