Doorgaan naar hoofdcontent

Happy birthday blog: aMuse Rouge wordt twee!


Precies twee jaar geleden kwam mijn allereerste blogje online: ‘Begin met bloggen, bange bambi!’. Nu, twee jaar later, post ik alweer mijn 303de blogpost. Tijd voor een kleine terugblik! Welke 10 van die 303 blogposts zijn mijn eigen favorietjes? Ik benoem ze in chronologische volgorde.
Heb jij dat soms ook, dat je iets terugleest dat je zelf ooit hebt geschreven en denkt: ‘dit is zó goed en grappig geschreven! Heb ík dat gedaan?’ Wel, ik heb dat met deze blogpost. Ik beschrijf de relatie met mijn ex-vriend en op welke manier die anders is dan de relatie met mijn huidige vriend. Enjoy!
Eigenlijk kan ik hierbij een beetje dezelfde uitleg schrijven als ik hierboven heb gedaan. En neen, ik heb hier nog steeds geen oplossing voor.
Ik denk dat deze vegetarische auberginelasagne mijn favoriete recept is van mijn hele blog. En dan te bedenken dat ik vroeger niet eens aubergine lustte (of dat dacht ik tenminste)! Heb jij een favoriet recept van op mijn blog?
Ik ben heel blij dat ik mijn hele rijlesavontuur heb beschreven op m’n blog. Wanneer je er niet over schrijft, vergeet je zó veel dingen! Ik noem hier het eerste verslagje, maar ik vind het zelf leuk om ze alle tien terug te lezen (eentje voor elke rijles die ik heb gehad).
De enige blogpost in dit rijtje die niet door mij, maar wel voor mij werd geschreven. Serieus, wanneer je vriend een gedicht voor je schrijft (een gedicht!), hoe kan dat dan geen eigen favoriet zijn?
De allereerste tag die ik ooit deed op m’n blog. Tags vind ik één van de leukste soorten artikelen om te schrijven, omdat ze zo uiteenlopend zijn. Enkel wanneer ik ze echt leuk vind, vul ik ze in. En deze vond ik geweldig.
Mijn vriend is vaak wel op de achtergrond aanwezig op m’n blog. Ik noem hem af en toe in blogposts en hij staat weleens op een foto die ik deel, maar – afgezien van zijn gedicht voor mij natuurlijk – is dit de eerste en voorlopig enge blogpost waarin hij zelf het woord neemt. Wil je ook hem een beetje volgen? Neem dan eens een kijkje op zijn eigen blog.
De hele Happy Challenge was zo leuk om aan deel te nemen! Ik keek elke week uit naar de nieuwe opdracht. Dit vond ik één van de leukste om te doen, gewoon omdat het principe van een blijheidslijstje zo eenvoudig is en toch echt werkt. Sinds de Happy Challenge deel ik af en toe nog weleens zo’n lijstje, maar dit was dus het allereerste.
Deze blogpost is special voor mij omdat dit de eerste keer was dat ik iets toegestuurd kreeg om te testen. Ik vond het heel leuk om te doen en hoop dat dit nog vaker mag gebeuren!
Hoewel ik ze zeker niet allemaal geloof of ‘steun’, vind ik voedseltheorieën heel interessant. Het liefst weet ik zoveel mogelijk af van de wetenschap achter voeding. Helemaal leuk wordt het wanneer je een voedseltheorie tegenkomt die je meteen helemaal in zijn greep heeft. Ik had dit toen ik las over alkalisch eten. In deze blogpost bespreek ik de theorie beknopt.

Is er een bepaalde blogpost van mij die jou om één of andere reden is bijgebleven? En welke is dat dan? Ik hoor het heel graag!

Reacties

 1. Gelukkige blogverjaardag aMuse Rouge!

  Deze blog is ongetwijfeld één van de beste initiatieven die je ooit hebt ondernomen: een ambitieus schrijfplatform voor al je grootste passies en ervaringen. Je bent gedreven, kookt fantastisch en je schrijft vlot, grappig, girly en interessant. Eigenlijk was het stiekem dus slechts een kwestie van tijd en wat gepush om dit in het leven te roepen. En kijk nu eens naar het prachtresultaat: inspiratie en vertier voor heel Vlaanderen!

  De volgende stap? http://www.libelle-lekker.be/nieuws/295535/gezocht-de-lekkerste-foodblog-van-vlaanderen

  Gewoon doen. De hemel geeft, wie vangt die heeft (Toon Hermans).

  The Boyfriend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met nogal wat vertraging ook van mij nog een gelukkige blogverjaardag!
  Ik kan mij aansluiten bij je boyfriend hierboven :-) Aangezien ik hier nog niet zo heel lang meelees, heb ik veel van je oudere berichtjes nog niet gelezen. Maar met wat ik hier via de links lees, denk ik dat ik daar toch maar eens de tijd voor moet nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dankjewel!!! Heel leuk dat m'n linkjes je zin geven om meer te lezen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…