Doorgaan naar hoofdcontent

Happy birthday blog: aMuse Rouge wordt twee!


Precies twee jaar geleden kwam mijn allereerste blogje online: ‘Begin met bloggen, bange bambi!’. Nu, twee jaar later, post ik alweer mijn 303de blogpost. Tijd voor een kleine terugblik! Welke 10 van die 303 blogposts zijn mijn eigen favorietjes? Ik benoem ze in chronologische volgorde.
Heb jij dat soms ook, dat je iets terugleest dat je zelf ooit hebt geschreven en denkt: ‘dit is zó goed en grappig geschreven! Heb ík dat gedaan?’ Wel, ik heb dat met deze blogpost. Ik beschrijf de relatie met mijn ex-vriend en op welke manier die anders is dan de relatie met mijn huidige vriend. Enjoy!
Eigenlijk kan ik hierbij een beetje dezelfde uitleg schrijven als ik hierboven heb gedaan. En neen, ik heb hier nog steeds geen oplossing voor.
Ik denk dat deze vegetarische auberginelasagne mijn favoriete recept is van mijn hele blog. En dan te bedenken dat ik vroeger niet eens aubergine lustte (of dat dacht ik tenminste)! Heb jij een favoriet recept van op mijn blog?
Ik ben heel blij dat ik mijn hele rijlesavontuur heb beschreven op m’n blog. Wanneer je er niet over schrijft, vergeet je zó veel dingen! Ik noem hier het eerste verslagje, maar ik vind het zelf leuk om ze alle tien terug te lezen (eentje voor elke rijles die ik heb gehad).
De enige blogpost in dit rijtje die niet door mij, maar wel voor mij werd geschreven. Serieus, wanneer je vriend een gedicht voor je schrijft (een gedicht!), hoe kan dat dan geen eigen favoriet zijn?
De allereerste tag die ik ooit deed op m’n blog. Tags vind ik één van de leukste soorten artikelen om te schrijven, omdat ze zo uiteenlopend zijn. Enkel wanneer ik ze echt leuk vind, vul ik ze in. En deze vond ik geweldig.
Mijn vriend is vaak wel op de achtergrond aanwezig op m’n blog. Ik noem hem af en toe in blogposts en hij staat weleens op een foto die ik deel, maar – afgezien van zijn gedicht voor mij natuurlijk – is dit de eerste en voorlopig enge blogpost waarin hij zelf het woord neemt. Wil je ook hem een beetje volgen? Neem dan eens een kijkje op zijn eigen blog.
De hele Happy Challenge was zo leuk om aan deel te nemen! Ik keek elke week uit naar de nieuwe opdracht. Dit vond ik één van de leukste om te doen, gewoon omdat het principe van een blijheidslijstje zo eenvoudig is en toch echt werkt. Sinds de Happy Challenge deel ik af en toe nog weleens zo’n lijstje, maar dit was dus het allereerste.
Deze blogpost is special voor mij omdat dit de eerste keer was dat ik iets toegestuurd kreeg om te testen. Ik vond het heel leuk om te doen en hoop dat dit nog vaker mag gebeuren!
Hoewel ik ze zeker niet allemaal geloof of ‘steun’, vind ik voedseltheorieën heel interessant. Het liefst weet ik zoveel mogelijk af van de wetenschap achter voeding. Helemaal leuk wordt het wanneer je een voedseltheorie tegenkomt die je meteen helemaal in zijn greep heeft. Ik had dit toen ik las over alkalisch eten. In deze blogpost bespreek ik de theorie beknopt.

Is er een bepaalde blogpost van mij die jou om één of andere reden is bijgebleven? En welke is dat dan? Ik hoor het heel graag!

Reacties

 1. Gelukkige blogverjaardag aMuse Rouge!

  Deze blog is ongetwijfeld één van de beste initiatieven die je ooit hebt ondernomen: een ambitieus schrijfplatform voor al je grootste passies en ervaringen. Je bent gedreven, kookt fantastisch en je schrijft vlot, grappig, girly en interessant. Eigenlijk was het stiekem dus slechts een kwestie van tijd en wat gepush om dit in het leven te roepen. En kijk nu eens naar het prachtresultaat: inspiratie en vertier voor heel Vlaanderen!

  De volgende stap? http://www.libelle-lekker.be/nieuws/295535/gezocht-de-lekkerste-foodblog-van-vlaanderen

  Gewoon doen. De hemel geeft, wie vangt die heeft (Toon Hermans).

  The Boyfriend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met nogal wat vertraging ook van mij nog een gelukkige blogverjaardag!
  Ik kan mij aansluiten bij je boyfriend hierboven :-) Aangezien ik hier nog niet zo heel lang meelees, heb ik veel van je oudere berichtjes nog niet gelezen. Maar met wat ik hier via de links lees, denk ik dat ik daar toch maar eens de tijd voor moet nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dankjewel!!! Heel leuk dat m'n linkjes je zin geven om meer te lezen!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.