Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {1/6}: Heidelberg, Pozzolengo en omgeving

Heidelberg (Duitsland)

Op zaterdag 19 juli namen mijn schoonmoeder en haar vriend ons mee voor een reis van 11 dagen met de auto naar Italië, in de buurt van het Gardameer. We begonnen onze ‘roadtrip’-reis in het pittoreske Heidelberg in Duitsland. Het was er zó warm dat we de hele dag door de winkels in vluchtten voor de airco. Geen straf voor mij!

Dit is het slot van Heidelberg. Je kan de klim ernaartoe maken, maar door de abnormaal hoge temperaturen hebben we dat maar niet gedaan.

De rest van de dag heb ik amper foto's genomen, omdat we die voornamelijk hebben gevuld met alle winkeltjes in de hoofdstraat doen.

Dit is ons hotel, Schloss Lehen. Hier kwamen we 's avonds aan en zouden we één nacht blijven. Voor het hotel zie je mijn schoonmoeder en haar vriend. Je hebt echt het gevoel dat je in een kasteel slaapt. Met krakende houten vloeren, zware gordijnen en harnassen in de gang.

‘s Avonds eten in de tuin van het hotel. Extra happy met zo’n hele vakantie voor ons!

Dit was ons voorgerecht. Een stukje zeeduivel met paprikasalsa. Het hoofdgerecht – steak met Spätzle en groentjes – was helaas iets minder fotogeniek.

Pozzolengo en omgeving (Italië)

Na vele uren in de auto te hebben doorgebracht, komen we zaterdagavond aan in Pozzolengo, joepie! Hier gaan we een weekje blijven. Pozzolengo is een kleine gemeente in de provincie Brescia, regio Lombardije.


We verblijven in hotel Chervò, een enorm groot golfcomplex. Mijn schoonmoeder en haar vriend hebben er een kamer, wij een appartementje.

Dit is het clubhuis dat bij het hotel hoort. Hier hebben we 's avonds vaak genoten van een viergangenmenu, dat zat immers in de prijs inbegrepen. De eerste avond bestelden mijn vriend en ik ‘palombo’. Aan de uitleg erbij dachten we dat we iets van vlees hadden besteld, maar het bleek hondshaai te zijn. Niet erg! Was erg lekker en leuk om eens te hebben gegeten.

Het domein waar we verblijven, deed vroeger dienst als klooster. Een overblijfsel daarvan is dit schattige kapelletje. Daar kwamen we altijd voorbij als we op weg waren naar ‘ons’ zwembad.


Naast het zwembad lezen en er af en toe ingaan om af te koelen, wat een heerlijkheid! Ik heb bijna drie boeken uitgelezen op reis, heel veel bladzijden daarvan natuurlijk in de auto.

Deze twee hebben drie dagen grotendeels doorgebracht op het golfterrein. Eén dagje zijn wij meegegaan. Heel leuk, dat golfen…

…vooral als je in zo’n karretje mag rijden! Kijk eens hoe blij ik ben. Die karretjes kunnen ongeveer 10 km/u en ik vond ze hilarisch. We konden er nét wandelaars mee voorbijsteken.

Overal op het domein zagen we deze diertjes. Ik denk dat het hagedisjes zijn.

Deze foto is genomen in een dorpje in de buurt: Castellaro Lagusello. Authentieker dan dit wordt het niet. Je zag er geen enkele toerist en ook geen auto's, alleen Italiaanse gepensioneerden die in groepjes op straat stonden te praten met heel veel gebaren erbij. En deze lapjeskat.

De San Martinotoren. Hier reden we elke dag voorbij toen we terugkwamen van een uitstap. Hij lag vlak bij ons hotel. Een handig oriëntatiepunt. Elke keer dat we er voorbijreden, zei mijn vriend als een echte gids: ‘Rechts zien we de Martinotoren. Hier werd het allereerste broodje martino gemaakt.’

Mooi uitzicht in de buurt van de toren!

Van ietsje dichter op de foto gezet. Ik houd van de kleuren in dit beeld!

Een schilderachtig kerkje in de buurt van de San Martinotoren.

Kijk nu, die gordijn lijkt wel geschilderd! En ook wel: net een spookhuis dat je binnengaat…

Nog nooit gezien: een kerk vol schedels en botten. Zoals je op de plakkaat kan lezen, staat deze kerk in het teken van de soldaten uit de Savoie die gesneuveld zijn voor het vaderland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.