Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {2/6}: Verona, Sirmione en Peschiera del Garda

In de week dat we in Pozzolengo op hotel zaten, hebben we tal van uitstapjes gemaakt naar andere steden. Vandaag toon ik die naar Verona, Sirmione en Pesciera del Garda.

Verona
De stad van Romeo & Julia lag op ongeveer een halfuurtje rijden van ons hotel. Die konden we dus zeker niet aan ons laten voorbijgaan.

De Arena van Verona. We zijn er niet naar binnen geweest omdat we vorig jaar het Colosseum in Rome al hebben gedaan, en dit ongeveer hetzelfde is, maar dan kleiner.

Blijft wel indrukwekkend om te zien natuurlijk.

En nog eentje met de zon die door een van de ‘raampjes’ schijnt. Mensen waren bezig met de voorbereidingen voor een opera die binnenkort zou worden opgevoerd in de Arena. Dat lijkt me wel heel indrukwekkend om te kunnen meemaken in zo’n setting. Helaas zouden we op dat moment al terug thuis zijn.

Piazza delle Erbe. Vrij smal en pittoresk pleintje met kleurrijke gevels die met fresco’s zijn versierd. Hier wordt de hele week lang (behalve op zondag) een marktje gehouden met groente, fruit en souvenirtjes.

Midden op het pleintje staat de Fontana di Madonna Verona. Het beeld dateert al uit de eerste eeuw!

Wanneer je dit gangetje trotseert, kom je op de binnenplaats van de vermeende woning van Julia terecht: Casa di Giulietta.

Het beroemde balkon waar je – zoals je ziet – kan gaan opstaan. No thanks, wat mij betreft. Bij het beeld beneden is het de bedoeling dat je de rechterborst vastpakt, al ben ik niet tot daar geraakt om te lezen waarom.

Hangslotjes, om je liefde te bezegelen!

En dan begon het plots heel hard te waaien en ongeveer tien seconden laten kwam het met bàkken uit de lucht! Alle terrasjes en kraampjes van het marktje moesten in zeven haasten worden opgeruimd. Heel erg voor die mensen natuurlijk, maar ook best wel entertainend om naar te kijken wanneer je zelf beschutting hebt. Of is dat nu heel gemeen?

Omdat het maar bleef regenen, vluchtten we het luxe-shoppingcenter Excelsior in. Er waren vier verdiepingen: twee met belachelijk dure vrouwenkleding, één met belachelijk dure mannenkleding, één met belachelijk dure accessoires en parfums en één met eten.

Ik wist dus wel waar ik moest zijn. Lokale producten bekijken vind ik altijd heel leuk om te doen. En fruit en groentjes zijn zo fotogeniek! Om blij van te worden.

Sirmione
In onze reisgids wordt Sirmione de ‘Parel van het Gardameer’ genoemd. Ik zou het eerder ‘Blankenberge’ noemen.
Ik moet er wel bij vertellen dat wij het in de regen bezochten (we hadden niet echt veel geluk met het weer), dus misschien geeft het in de zon een heel ander beeld. Maar echt: Blankenberge! Water, prullenwinkeltjes en toeristen.

Jammer dat we dit uitzicht niet hebben kunnen zien onder een stralend blauwe lucht met witte schapenwolkjes.

Pesciera del Garde
Pesciera del Garda ligt op een eilandje met daarrond metersdikke muren. Dat komt omdat het vroeger een garnizoenstad was. Heel mooi!

Op deze foto zie je de muur. Door de poort wandel je het stadje binnen.

Fotowaardige uitzichten, overal waar je kijkt.

Liefde.

In Peschiera kon je bootjes huren! Daar konden wij natuurlijk niet aan weerstaan. De mannen aan het roer…

…en de vrouwen op het dek. Hoe cliché van ons!

Op deze foto lijkt zo’n boottochtje heel rustig en sereen, maar dat is het allesbehalve. Doordat er wel wat wind stond, waren er best veel ‘golven’ op het Gardameer. We werden dus van hier naar ginder geklotst. Gelukkig is niemand ziek geworden en vond iedereen het heel leuk!


Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.