Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {2/6}: Verona, Sirmione en Peschiera del Garda

In de week dat we in Pozzolengo op hotel zaten, hebben we tal van uitstapjes gemaakt naar andere steden. Vandaag toon ik die naar Verona, Sirmione en Pesciera del Garda.

Verona
De stad van Romeo & Julia lag op ongeveer een halfuurtje rijden van ons hotel. Die konden we dus zeker niet aan ons laten voorbijgaan.

De Arena van Verona. We zijn er niet naar binnen geweest omdat we vorig jaar het Colosseum in Rome al hebben gedaan, en dit ongeveer hetzelfde is, maar dan kleiner.

Blijft wel indrukwekkend om te zien natuurlijk.

En nog eentje met de zon die door een van de ‘raampjes’ schijnt. Mensen waren bezig met de voorbereidingen voor een opera die binnenkort zou worden opgevoerd in de Arena. Dat lijkt me wel heel indrukwekkend om te kunnen meemaken in zo’n setting. Helaas zouden we op dat moment al terug thuis zijn.

Piazza delle Erbe. Vrij smal en pittoresk pleintje met kleurrijke gevels die met fresco’s zijn versierd. Hier wordt de hele week lang (behalve op zondag) een marktje gehouden met groente, fruit en souvenirtjes.

Midden op het pleintje staat de Fontana di Madonna Verona. Het beeld dateert al uit de eerste eeuw!

Wanneer je dit gangetje trotseert, kom je op de binnenplaats van de vermeende woning van Julia terecht: Casa di Giulietta.

Het beroemde balkon waar je – zoals je ziet – kan gaan opstaan. No thanks, wat mij betreft. Bij het beeld beneden is het de bedoeling dat je de rechterborst vastpakt, al ben ik niet tot daar geraakt om te lezen waarom.

Hangslotjes, om je liefde te bezegelen!

En dan begon het plots heel hard te waaien en ongeveer tien seconden laten kwam het met bàkken uit de lucht! Alle terrasjes en kraampjes van het marktje moesten in zeven haasten worden opgeruimd. Heel erg voor die mensen natuurlijk, maar ook best wel entertainend om naar te kijken wanneer je zelf beschutting hebt. Of is dat nu heel gemeen?

Omdat het maar bleef regenen, vluchtten we het luxe-shoppingcenter Excelsior in. Er waren vier verdiepingen: twee met belachelijk dure vrouwenkleding, één met belachelijk dure mannenkleding, één met belachelijk dure accessoires en parfums en één met eten.

Ik wist dus wel waar ik moest zijn. Lokale producten bekijken vind ik altijd heel leuk om te doen. En fruit en groentjes zijn zo fotogeniek! Om blij van te worden.

Sirmione
In onze reisgids wordt Sirmione de ‘Parel van het Gardameer’ genoemd. Ik zou het eerder ‘Blankenberge’ noemen.
Ik moet er wel bij vertellen dat wij het in de regen bezochten (we hadden niet echt veel geluk met het weer), dus misschien geeft het in de zon een heel ander beeld. Maar echt: Blankenberge! Water, prullenwinkeltjes en toeristen.

Jammer dat we dit uitzicht niet hebben kunnen zien onder een stralend blauwe lucht met witte schapenwolkjes.

Pesciera del Garde
Pesciera del Garda ligt op een eilandje met daarrond metersdikke muren. Dat komt omdat het vroeger een garnizoenstad was. Heel mooi!

Op deze foto zie je de muur. Door de poort wandel je het stadje binnen.

Fotowaardige uitzichten, overal waar je kijkt.

Liefde.

In Peschiera kon je bootjes huren! Daar konden wij natuurlijk niet aan weerstaan. De mannen aan het roer…

…en de vrouwen op het dek. Hoe cliché van ons!

Op deze foto lijkt zo’n boottochtje heel rustig en sereen, maar dat is het allesbehalve. Doordat er wel wat wind stond, waren er best veel ‘golven’ op het Gardameer. We werden dus van hier naar ginder geklotst. Gelukkig is niemand ziek geworden en vond iedereen het heel leuk!


Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri