Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {3/6}: Desenzano

Een super charmant en kleurrijk onterecht onbekend havenstadje aan het Gardameer, dat is Desenzano. Op dat moment was het de mooiste plek in Italië die ik al had gezien, maar onze reis was nog niet ten einde natuurlijk… Geniet mee van de foto’s!

Desenzano heeft een grote winkelstraat en tal van kleine zijstraatjes die eruitzien zoals dit: één en al kleur en vrolijkheid!

We zochten het hogerop en werden beloond voor onze klim met dit magische beeld van de stad.

Wat is de omgeving rond het Gardameer toch mooi. Zo had ik Italië nog nooit gezien. Ik kende alleen Milaan en Rome, maar werd meteen verliefd op deze kant van Spaghettiland.

Eventjes poseren voor het uitzicht.

Onverwachte foto’s zijn steeds de beste!

Dit was het idee van mijn vriend (hoe kan het ook anders?). Hij wilde het laten lijken alsof het standbeeld stond te plassen, wat heel goed gelukt is! In werkelijkheid staat dit standbeeld aan de rand van een pleintje en vele meters verder in het midden van het pleintje staat de fontein die je ziet.

Deze foto – die ik vroeg snel te nemen zodat ik kon zien of m’n haar goed lag (ik had het net vast gedaan) – vind ik best nog wel leuk geworden.

Geen idee waarom deze linten er hingen, maar ik vond ze heel mooi staan op de foto.


Liefde.

En dit ook. Ik houd ervan om foto’s te nemen wanneer mensen dat niet weten.

Plots botsten we hierop. Het meest schattige kleine haventje (of hoe moet ik dit noemen?) dat je ooit hebt gezien.De ideale plek om iets te eten, vonden we. Dan konden we het haventje meteen ook nog op de foto zetten terwijl het donker werd.


Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.