Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {4/6}: Venetië

Een bezoek aan Venetië stond eigenlijk niet op de planning, maar omdat het weer waar we zaten maar stom deed, besloten we heel spontaan de rit van anderhalf uur aan te vatten naar de stad in het water. En wat ben ik blij dat ik deze stad heb gezien! De parel van Italië was wat mij betreft het hoogtepunt van onze reis.

Ah, Venetië… De schoonheid van deze stad heeft amper woorden nodig.

Van deze kleurtjes word je toch vrolijk?

Ik vroeg eventjes aan m’n schoonmoeder of ze mijn haar in vlechtjes wilde doen. Het was veel te heet om mijn bos haar los te dragen.Deze gondeliers zijn het gewend om op de foto te staan, denk ik.

Gondels galore.

De beste tagliatelle al ragù die ik tijdens deze reis heb gegeten (en ik heb het héél vaak gegeten)! Deze was echt gemaakt zoals het hoorde: onder andere met rode wijn en selderij.

Drie toeristen in een mooi Venetiaans straatbeeld.

Ook in Venetië doen ze mee aan de ‘slotjestraditie’.


‘O, wat een mooi uitzicht,’ dacht ik. Toen plots…

Een gi-gàn-tische boot!

Ik bedoel: kijk nu!

Echt heel indrukwekkend om te zien! Uiteraard zetten we meteen de achtervolging om de boot nog wat beter te kunnen zien.

Daar gaat ‘ie!
Helemaal alleen in Venetië, zo lijkt het wel.

Omdat we geen stadsgids hadden, hebben we eventjes moeten zoeken, maar plotseling stonden we dan toch op San Marcoplein.
Op het San Marcoplein zaten opmerkelijk weinig duiven. Maar we hebben er toch enkele kunnen spotten op deze mooie lantaarn.

Zucht.

En met deze Italiaanse nonno sluit ik mijn vierde fotoverslag af.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.