Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {4/6}: Venetië

Een bezoek aan Venetië stond eigenlijk niet op de planning, maar omdat het weer waar we zaten maar stom deed, besloten we heel spontaan de rit van anderhalf uur aan te vatten naar de stad in het water. En wat ben ik blij dat ik deze stad heb gezien! De parel van Italië was wat mij betreft het hoogtepunt van onze reis.

Ah, Venetië… De schoonheid van deze stad heeft amper woorden nodig.

Van deze kleurtjes word je toch vrolijk?

Ik vroeg eventjes aan m’n schoonmoeder of ze mijn haar in vlechtjes wilde doen. Het was veel te heet om mijn bos haar los te dragen.Deze gondeliers zijn het gewend om op de foto te staan, denk ik.

Gondels galore.

De beste tagliatelle al ragù die ik tijdens deze reis heb gegeten (en ik heb het héél vaak gegeten)! Deze was echt gemaakt zoals het hoorde: onder andere met rode wijn en selderij.

Drie toeristen in een mooi Venetiaans straatbeeld.

Ook in Venetië doen ze mee aan de ‘slotjestraditie’.


‘O, wat een mooi uitzicht,’ dacht ik. Toen plots…

Een gi-gàn-tische boot!

Ik bedoel: kijk nu!

Echt heel indrukwekkend om te zien! Uiteraard zetten we meteen de achtervolging om de boot nog wat beter te kunnen zien.

Daar gaat ‘ie!
Helemaal alleen in Venetië, zo lijkt het wel.

Omdat we geen stadsgids hadden, hebben we eventjes moeten zoeken, maar plotseling stonden we dan toch op San Marcoplein.
Op het San Marcoplein zaten opmerkelijk weinig duiven. Maar we hebben er toch enkele kunnen spotten op deze mooie lantaarn.

Zucht.

En met deze Italiaanse nonno sluit ik mijn vierde fotoverslag af.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…