Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {5/6}: Brescia

Na zeven dagen zat ons verblijf in Pozzolengo erop. Volgende en laatste halte: Livigno (zo’n 5 uur rijden). Maar niet zonder dat we onderweg nog snel een andere stad hadden meegepikt natuurlijk: Brescia. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie waar we al de hele week zaten. Een nog niet zo toeristische Italiaanse prachtstad!

O, en héél budgetvriendelijk. Ik bedoel: wanneer je voor 2 bruiswaters, een cappuccino en een Sprite in totaal maar 4,5 euro moet betalen (ja, echt!), vind ik dat wel een vermelding op mijn blog waard.

Ik heb zo veel charmante, kleurrijke straatjes gezien in Italië. Ik houd er echt van!

Ik kan niet uitleggen waarom, maar deze tekening – die in het groot aan een gebouw hing – sprak me meteen aan.

Aan de andere kant van het gebouw hing deze tekening. Ook mooi!

Een ander gebouw was dan weer versierd met geschilderde paraplu's. Origineel en erg mooi gedaan, vind ik!

Ook van Brescia hadden we geen stadsgids. Ik weet dus niet wat de betekenis van dit beeld is of hoe het plein heet waar het staat, maar ik vond het wel mooi, dus het mocht op de foto.

Brescia staat vol mooie gebouwen.

Letterlijk het ene naast het andere.

Het ronde gebouw is een kerkje. Heel erg speciaal. Ik denk niet dat ik al ooit een ronde kerk heb gezien. La Rotonda is een Romaanse kerk uit de 11de eeuw.

Wanneer ik zo'n grote hond tegenkom, kan ik niet anders dan er een foto van nemen. Helaas durfde ik niet goed gaan vragen aan de mensen of ik hun hond mocht strelen.

Ik ben niet zo voor drukke, schreeuwerige prints, maar deze handtas van Moschino zou ik gerust cadeau willen krijgen.

We hebben zo’n halfuur geklommen naar een paleis waar je niet in kon, maar het stadsbeeld dat we in de plaats kregen, maakte veel goed.

Van boven bekeken, stralen steden een soort ‘wanordelijke rust’ uit. Of zoiets.

Wanneer je een foodblog hebt en dit zomaar geschilderd ziet staan op straat, moet je je fototoestel wel bovenhalen natuurlijk.

Eens geen tagliatelle al ragú (stiekem omdat ik het niet op de kaart zag staan), maar wel pasta, ah ja! Dit is paccheri (dat je uitspreekt als ‘pakkeri’ met een doffe ‘e’ en de klemtoon op de ‘a’, ik heb het speciaal gevraagd) met aubergine en tomatensaus. Ik at dit bij Trattoria Caprese. Als je ooit in Brescia bent, ontzettende aanrader dat restaurant!

Is dit niet de mooiste pizzaoven die je ooit al hebt gezien? Nog steeds in Trattoria Caprese. Ik vroeg aan de pizzabakkers of ik hun oven even op de foto mocht zetten…

…en één van de bakkers haalde speciaal voor mij één van de pizza's een stukje uit de oven, zodat ik een nog mooiere foto kon nemen.

En toen ik daarna dit beeldje op de foto wilde zetten, haalde een ober spontaan de mandjes die er wat voor stonden uit de weg. Zo vriendelijk!

En niet alleen dat. Ze hadden ook goddelijke taart. O. My. Choc!

Liefde is… een stuk chocoladetaart delen.

Genieten.

Belangrijke gebouwen worden vaak ‘versierd’ met beelden zoals dit.

Dat is om de boze geesten buiten te houden.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.