Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {6/6}: Livigno

De allerlaatste halte tijdens onze Italiëreis, stond in het teken van jeugdsentiment voor m’n vriend: Livigno, een klein Italiaans skidorpje vlak bij de grens met Zwitserland. Al sinds zijn kindertijd gaat mijn vriend hier elke winter skiën met zijn familie. Maar omwille van universiteit en examens was het inmiddels van 2010 geleden dat hij nog is kunnen meegaan.

Ik was nog nooit in een skidorpje geweest en mijn eerste indruk van Livigno was dat het heel klein en gezellig is, als een postkaart. Het is een taxvrij gebied, dus we hebben er heel wat geshopt!

Rond 18.00 op zondagavond kwamen we aan in Livigno. We bleven twee nachten slapen in hotel Larice. Alles in het hotel was in het thema hout. Zo werden hapjes geserveerd op een enorme houtplank en waren de ‘nachtkastjes’ een soort van boomstronken.

Ah, de bergen. Hoewel ik nog nooit ben gaan skiën en mijzelf dat ook niet meteen zie doen, moet ik toegeven dat het aanzicht van de bergen echt iets magisch heeft.

Dit vond ik gewoon een heel lief berghuisje.

Alle huizen in Livigno zijn versierd met schattige schilderingen. Hier sprak vooral de Bambi mij aan.

En hier deed de outfit van het meisje mij denken aan Belle van Belle en het Beest.

Deze foto heb ik zelf genomen! (Het was wel een foto van een foto. Maar toch!)

Edelweiss!

Uiteraard. Een setting als Livigno en geen winkel met koekoeksklokken. Dat kan niet, hé!

Leuke wijnhouder.

Overal waar ik keek, zag ik wel iets om te fotograferen.

Zoals deze dikke Superman.

Mijn vriend maakte een vriend!

Vrouwen en schoenen… (Helaas waren deze Timberlands mij iets te groot trouwens. Maar ik gaf niet op en heb andere schoenen gevonden die mij wél pasten!)

…en mannen en horloges.

Al heb ook ik enkele mooie exemplaartjes gespot, hoor. Hier stond geen prijs bij, dus dan weet je wel hoe laat het is: tijd om een andere horloge te zoeken waarvan je kan aflezen hoe laat het is. Ik heb er uiteindelijk twee gekocht, trouwens: eentje van Michael Kors met een dubbel lederen bandje (daar was ik al tijden naar op zoek) en een Ice-Watch.

Er waren opvallend veel grote honden in Livigno.

En die mogen van mij altijd op de foto.

Handig aan het feit dat mijn vriend, zijn mama en haar vriend hier al twintig jaar lang elk jaar komen, is dat ze weten wat je precies waar moet eten. Want lekker eten, dat hebben we zeker gedaan in Livigno. Hier zouden ze naar verluidt bijvoorbeeld de beste spaghetti carbonara van heel Italië serveren.

Hij was inderdaad héél lekker!

Sushi-time!

Tonijn.

Eend met vanille (!) en rozemarijn.

Spaghetti.

En o. Het lekkerste wat ik tijdens deze hele reis heb gegeten. Babykreeft met pasta en een saus van kerstomaatjes. #treatyoself

Na de pasta met kreeft wisten mijn vriend en zijn mama er nog een dessert bij te wringen. Een appelstrudel met kaneelijs en vanilleroom voor hem.

En een ananascarpaccio voor haar. De allerlaatste foto van mijn Italiëverslag. Bedankt lieve Myrtille en Fandango om Merlot en mij mee te nemen op deze mooie reis. It was awesome and then some!

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri