Doorgaan naar hoofdcontent

Italië-foto's {6/6}: Livigno

De allerlaatste halte tijdens onze Italiëreis, stond in het teken van jeugdsentiment voor m’n vriend: Livigno, een klein Italiaans skidorpje vlak bij de grens met Zwitserland. Al sinds zijn kindertijd gaat mijn vriend hier elke winter skiën met zijn familie. Maar omwille van universiteit en examens was het inmiddels van 2010 geleden dat hij nog is kunnen meegaan.

Ik was nog nooit in een skidorpje geweest en mijn eerste indruk van Livigno was dat het heel klein en gezellig is, als een postkaart. Het is een taxvrij gebied, dus we hebben er heel wat geshopt!

Rond 18.00 op zondagavond kwamen we aan in Livigno. We bleven twee nachten slapen in hotel Larice. Alles in het hotel was in het thema hout. Zo werden hapjes geserveerd op een enorme houtplank en waren de ‘nachtkastjes’ een soort van boomstronken.

Ah, de bergen. Hoewel ik nog nooit ben gaan skiën en mijzelf dat ook niet meteen zie doen, moet ik toegeven dat het aanzicht van de bergen echt iets magisch heeft.

Dit vond ik gewoon een heel lief berghuisje.

Alle huizen in Livigno zijn versierd met schattige schilderingen. Hier sprak vooral de Bambi mij aan.

En hier deed de outfit van het meisje mij denken aan Belle van Belle en het Beest.

Deze foto heb ik zelf genomen! (Het was wel een foto van een foto. Maar toch!)

Edelweiss!

Uiteraard. Een setting als Livigno en geen winkel met koekoeksklokken. Dat kan niet, hé!

Leuke wijnhouder.

Overal waar ik keek, zag ik wel iets om te fotograferen.

Zoals deze dikke Superman.

Mijn vriend maakte een vriend!

Vrouwen en schoenen… (Helaas waren deze Timberlands mij iets te groot trouwens. Maar ik gaf niet op en heb andere schoenen gevonden die mij wél pasten!)

…en mannen en horloges.

Al heb ook ik enkele mooie exemplaartjes gespot, hoor. Hier stond geen prijs bij, dus dan weet je wel hoe laat het is: tijd om een andere horloge te zoeken waarvan je kan aflezen hoe laat het is. Ik heb er uiteindelijk twee gekocht, trouwens: eentje van Michael Kors met een dubbel lederen bandje (daar was ik al tijden naar op zoek) en een Ice-Watch.

Er waren opvallend veel grote honden in Livigno.

En die mogen van mij altijd op de foto.

Handig aan het feit dat mijn vriend, zijn mama en haar vriend hier al twintig jaar lang elk jaar komen, is dat ze weten wat je precies waar moet eten. Want lekker eten, dat hebben we zeker gedaan in Livigno. Hier zouden ze naar verluidt bijvoorbeeld de beste spaghetti carbonara van heel Italië serveren.

Hij was inderdaad héél lekker!

Sushi-time!

Tonijn.

Eend met vanille (!) en rozemarijn.

Spaghetti.

En o. Het lekkerste wat ik tijdens deze hele reis heb gegeten. Babykreeft met pasta en een saus van kerstomaatjes. #treatyoself

Na de pasta met kreeft wisten mijn vriend en zijn mama er nog een dessert bij te wringen. Een appelstrudel met kaneelijs en vanilleroom voor hem.

En een ananascarpaccio voor haar. De allerlaatste foto van mijn Italiëverslag. Bedankt lieve Myrtille en Fandango om Merlot en mij mee te nemen op deze mooie reis. It was awesome and then some!

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.