Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: banana nicecream

Het is niet omdat je op dieet bent, dat je niet af en toe mag genieten van een lekker dessert. Althans, dat vind ik. En als je het Slim Concept-dieet volgt, heb je geluk, want dan bepaal ik – door jou recepten aan te reiken – voor een klein stukje mee wat je eet.

In mijn ervaring is een gezond dessert eigenlijk meestal een gezondER dessert, waarbij je de boter of de bloem die er nog wel inzit maar moet negeren. Ik beloof je dat dit écht een gezond dessert is, zonder meer. En geloof me, dat is een zeldzaamheid waarvan je moet genieten. Bovendien wordt het écht niet makkelijker dan dit.

Maar waarom ben ik eigenlijk nog aan het schrijven aan de inleiding? We beginnen er gewoon aan, ik heb er zin in!


Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (1 persoon)?
  • 2 (over)rijpe bananen, gepeld, in stukken gesneden en ingevroren
  • 1 dl sojamelk (Ik gebruikte die van Alpro Soya met kokossmaak.)
  • Afwerking: superfoods (lijn-, chia- en hennepzaad) en/of rode vruchten
Wat moet je doen?

Doe de stukjes diepgevroren banaan en de melk in de blender en blend tot je een smeuïg geheel krijgt, een beetje de structuur van softijs. Twee dingen zijn hierbij belangrijk:
  • Begin op een lage stand te blenden en bouw langzaam op.
  • Heb geduld! Eerst lijkt het alsof het nooit goedkomt, maar dat doet het wel.
En dat is het! Geniet ervan.

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Reacties

  1. Mmmmm lekker! 3 bananen was wel waaaay to much voor 1 pers. :p

    Net ook is gemaakt met bevroren frambozen, zowaar nog lekkerder :) (Wss wel minder gezond want hebt er suiker bijgedaan.. En een beetje vanille extract)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaar dat ik 2 bananen per persoon in m'n recept heb geschreven... Dat is inderdaad al méér dan genoeg - al zal Rubis het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn... ;-)

      Als je nog ander fruit toevoegt, zou ik zelfs maar 1 banaan nemen. :-)

      Ach ja, gelukkig kan jouw lijntje een beetje suiker best aan! ;-)

      Verwijderen
  2. Hmm, ik heb hier nu één banaan liggen die in de richting van overrijp gaat. Ik ga morgen in de winkel het rijpste exemplaar uitzoeken en dit eens proberen denk ik. Want ik heb een zin in dessertjes de laatste dagen, die ik op dit moment op de niet echt gezonde manier aan het stillen ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan dit ook met één banaan maken, hoor. Ik zal het zo zeggen: één banaan is voor 'zin', twee voor honger. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.