Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: banana nicecream

Het is niet omdat je op dieet bent, dat je niet af en toe mag genieten van een lekker dessert. Althans, dat vind ik. En als je het Slim Concept-dieet volgt, heb je geluk, want dan bepaal ik – door jou recepten aan te reiken – voor een klein stukje mee wat je eet.

In mijn ervaring is een gezond dessert eigenlijk meestal een gezondER dessert, waarbij je de boter of de bloem die er nog wel inzit maar moet negeren. Ik beloof je dat dit écht een gezond dessert is, zonder meer. En geloof me, dat is een zeldzaamheid waarvan je moet genieten. Bovendien wordt het écht niet makkelijker dan dit.

Maar waarom ben ik eigenlijk nog aan het schrijven aan de inleiding? We beginnen er gewoon aan, ik heb er zin in!


Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (1 persoon)?
  • 2 (over)rijpe bananen, gepeld, in stukken gesneden en ingevroren
  • 1 dl sojamelk (Ik gebruikte die van Alpro Soya met kokossmaak.)
  • Afwerking: superfoods (lijn-, chia- en hennepzaad) en/of rode vruchten
Wat moet je doen?

Doe de stukjes diepgevroren banaan en de melk in de blender en blend tot je een smeuïg geheel krijgt, een beetje de structuur van softijs. Twee dingen zijn hierbij belangrijk:
  • Begin op een lage stand te blenden en bouw langzaam op.
  • Heb geduld! Eerst lijkt het alsof het nooit goedkomt, maar dat doet het wel.
En dat is het! Geniet ervan.

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Reacties

  1. Mmmmm lekker! 3 bananen was wel waaaay to much voor 1 pers. :p

    Net ook is gemaakt met bevroren frambozen, zowaar nog lekkerder :) (Wss wel minder gezond want hebt er suiker bijgedaan.. En een beetje vanille extract)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaar dat ik 2 bananen per persoon in m'n recept heb geschreven... Dat is inderdaad al méér dan genoeg - al zal Rubis het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn... ;-)

      Als je nog ander fruit toevoegt, zou ik zelfs maar 1 banaan nemen. :-)

      Ach ja, gelukkig kan jouw lijntje een beetje suiker best aan! ;-)

      Verwijderen
  2. Hmm, ik heb hier nu één banaan liggen die in de richting van overrijp gaat. Ik ga morgen in de winkel het rijpste exemplaar uitzoeken en dit eens proberen denk ik. Want ik heb een zin in dessertjes de laatste dagen, die ik op dit moment op de niet echt gezonde manier aan het stillen ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan dit ook met één banaan maken, hoor. Ik zal het zo zeggen: één banaan is voor 'zin', twee voor honger. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri