Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: banana nicecream

Het is niet omdat je op dieet bent, dat je niet af en toe mag genieten van een lekker dessert. Althans, dat vind ik. En als je het Slim Concept-dieet volgt, heb je geluk, want dan bepaal ik – door jou recepten aan te reiken – voor een klein stukje mee wat je eet.

In mijn ervaring is een gezond dessert eigenlijk meestal een gezondER dessert, waarbij je de boter of de bloem die er nog wel inzit maar moet negeren. Ik beloof je dat dit écht een gezond dessert is, zonder meer. En geloof me, dat is een zeldzaamheid waarvan je moet genieten. Bovendien wordt het écht niet makkelijker dan dit.

Maar waarom ben ik eigenlijk nog aan het schrijven aan de inleiding? We beginnen er gewoon aan, ik heb er zin in!


Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (1 persoon)?
  • 2 (over)rijpe bananen, gepeld, in stukken gesneden en ingevroren
  • 1 dl sojamelk (Ik gebruikte die van Alpro Soya met kokossmaak.)
  • Afwerking: superfoods (lijn-, chia- en hennepzaad) en/of rode vruchten
Wat moet je doen?

Doe de stukjes diepgevroren banaan en de melk in de blender en blend tot je een smeuïg geheel krijgt, een beetje de structuur van softijs. Twee dingen zijn hierbij belangrijk:
  • Begin op een lage stand te blenden en bouw langzaam op.
  • Heb geduld! Eerst lijkt het alsof het nooit goedkomt, maar dat doet het wel.
En dat is het! Geniet ervan.

Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Reacties

  1. Mmmmm lekker! 3 bananen was wel waaaay to much voor 1 pers. :p

    Net ook is gemaakt met bevroren frambozen, zowaar nog lekkerder :) (Wss wel minder gezond want hebt er suiker bijgedaan.. En een beetje vanille extract)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaar dat ik 2 bananen per persoon in m'n recept heb geschreven... Dat is inderdaad al méér dan genoeg - al zal Rubis het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn... ;-)

      Als je nog ander fruit toevoegt, zou ik zelfs maar 1 banaan nemen. :-)

      Ach ja, gelukkig kan jouw lijntje een beetje suiker best aan! ;-)

      Verwijderen
  2. Hmm, ik heb hier nu één banaan liggen die in de richting van overrijp gaat. Ik ga morgen in de winkel het rijpste exemplaar uitzoeken en dit eens proberen denk ik. Want ik heb een zin in dessertjes de laatste dagen, die ik op dit moment op de niet echt gezonde manier aan het stillen ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan dit ook met één banaan maken, hoor. Ik zal het zo zeggen: één banaan is voor 'zin', twee voor honger. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…