Doorgaan naar hoofdcontent

Update 2 goede voornemens: algemeen

De eerste update die ik over m’n goede voornemen schreef, verscheen alweer vier maanden geleden. 2014 gaat SNÉL! Ik overschat de tijd die één jaar telt altijd. Ik heb dan ook nu al besloten dat ik volgend jaar telkens maandvoornemens ga maken. Op die manier stel je – denk ik – automatisch minder hoge eisen aan jezelf en worden de doelen iets meer haalbaar.

Jaarvoornemens zijn volgens mij per definitie onhaalbaar, en dat demotiveert eigenlijk alleen maar… De hoop om alle voornemens te halen, heb ik dan ook al een beetje opgeborgen. Gelukkig heb ik er al wel enkele kunnen waarmaken. Lees mee!

1. Een nieuwe stap nemen op professioneel vlak

Deze kan ik afvinken! Ik heb dit jaar de moeilijke beslissing genomen om weg te gaan op m’n werk, omdat ik er een beetje ongelukkig werd. Hoewel ik dat een hele enge stap vond – van zekerheid naar onzekerheid en vooral van een maandloon naar geen maandloon – heb ik er nog geen seconde spijt van gehad.

Ik heb me ingeschreven voor een lerarenopleiding die begin september (over enkele dagen!) start, en ik heb er zín in!

2. Certificaat afslankingsconsulente halen

Naast bloggen, ben ik hier het grootste deel van augustus mee bezig geweest. Ik heb een awesome samenvatting gemaakt, zodat ik de cursus zelf – die mij de kriebels bezorgt omdat hij vól taalfouten staat – niet meer onder ogen hoef te komen. Ik ben nu dus volop aan het studeren uit mijn eigen samenvatting en ik heb er ontzettend veel plezier in! Misschien ga ik ooit nog wel aan de slag als afslankingsconsulente…

3. Rijbewijs halen

Nadat ik weg was op mijn vorige job en voordat ik op reis ben vertrokken, heb ik anderhalve maand interimwerk gedaan bij een bedrijf dat veel te ver was voor de fiets. Ik was dus genoodzaakt om elke dag alleen met de auto van en naar dat werk te rijden, en dat is één van de beste dingen die me de laatste tijd zijn overkomen. De angst om alleen (zonder begeleider) te rijden, heb ik daardoor vollédig overwonnen. Ik voel me nu 100% comfortabel achter het stuur.

Ik moet alleen nog veel beter leren parkeren tussen twee auto’s in (ugh, ik ben zó’n vrouw!) en ik moet Kontich (de gemeente waar ik mijn praktisch examen moet afleggen) nog gaan verkennen zodat ik er elke voorrang van rechts, enkelrichtingstraat en-wat-kan-je-zo-nog-allemaal-tegenkomen ken.

4. Aan lichaamsbeweging doen (yoga & roeitrainer)

Dit is er zo eentje dat volledig op de achtergrond is verdwenen. Ik vrees dat ik nooit sportief zal worden.

5. Minstens 25 boeken lezen


Ondertussen zit ik aan 15 boeken. Ik heb nog wel wat leeswerk voor de boeg in het laatste deel van 2014. Hopelijk ga ik daar – in combinatie met m’n studie – genoeg tijd hebben, want ik wil dit voornemen echt halen. Vroeger was ik een echte boekenwurm en ik heb het gevoel dat ik dat nu een beetje terug aan het worden ben. I love it!

Deze boeken had ik al gelezen toen ik de vorige update plaatste, mijn mening erover kan je daar dan ook lezen:
 • Harry Potter en de Orde van de Feniks – J.K. Rowling
 • Harry Potter en de Halfbloedprins – J.K. Rowling
 • Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling
 • De Hongerspelen – Suzanne Collins
 • Vlammen – Suzanne Collins
 • Spotgaai – Suzanne Collins
 • Inwijding – Veronica Roth
En ondertussen zijn deze er nog bijgekomen:
 • Opstand – Veronica Roth
Het tweede boek uit de Divergent-reeks vond ik opmerkelijk minder goed dan het eerste. Dat is ook de reden waarom ik nog geen zin heb gehad om in het laatste te beginnen. Heeft nog iemand hetzelfde gevoel?
 • De waarheid over de zaak Harry Quebert – Joël Dicker
En toen was daar het beste boek dat ik sinds lang heb gelezen. Ik kan niet genoeg benadrukken wat voor een ontzettende aanrader dit is! Lees het gewoon. Echt. Alsjeblief.
 • De kraamhulp – Esther Verhoef
Dit is echter een boek dat je gerust kan overslaan. Misschien komt het omdat ik het vlak na het beste boek ooit heb gelezen, maar ik vond hier echt niets aan. Het verhaal was naar mijn mening pijnlijk voorspelbaar en de schrijfstijl bijna irritant kinderlijk.
 • De 50/50-moorden – Steve Mosby
Geen slecht boek, dit, maar er zouden er betere volgen…
 • Bericht uit Parijs – Guillaume Musso
Hierbij heb ik een beetje hetzelfde gevoel als bij de 50/50-moorden, het is een goed verhaal, maar ik heb er betere gelezen en ga er ook nog betere lezen.
 • Ik ben Pelgrim – Terry Hayes
Zoals dit! Een even grote aanrader als Harry Quebert. Het boek telt meer dan 700 bladzijden, maar ik heb in een paar dagen tijd elk woord, elke letter verslonden. Je hebt echt geen keuze. Dit is een must-read.
 • De Boekendief – Markus Zusak
En wanneer je klaar ben met Harry Quebert en Pelgrim, kan ik je ook dit boek heel erg aanbevelen. De stijl van dit boek deed me heel erg denken aan de films Amélie Poulain en The Grand Budapest Hotel, of ook wel aan de serie Pushing Daisies. Wanneer je één van deze hebt gezien, begrijp je denk ik wel wat ik daarmee bedoel. Markus Zusak is een taaltovenaar. Dit boek doet je glimlachen, huilen en glimlachen tijdens het huilen.
 • The Fault in our Stars – John Green
En toen kreeg de hype ook mij in zijn greep. Ik heb het boek nog niet uit, dus ik heb nog geen zakdoekjes nodig gehad, maar ik houd ze in de buurt, want ik voel nattigheid. Halvelings verwachte ik een zeemzoet boek, maar ik werd meer dan aangenaam verrast door de leuke schrijfstijl en aparte kijk op kanker.

6. Minstens 50 films zien


Dit voornemen ga ik makkelijk halen, maar het is ook het eenvoudigste van de hele lijst. De meeste films haalde ik uit m’n eigen DVD-collectie. Ik heb iets met terugzien wat je al hebt gezien, zo weet je tenminste zeker dat je iets goeds te wachten staat. En wat ik ook heb, is dat ik met periodes kijk. Dan kijk ik weken geen enkele film en dan kijk ik er plots vijf in een week. Herkent iemand dat?

Dit zijn de 45 films die ik tot nu toe heb gezien in 2014:

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – Harry Potter and the Goblet of Fire – Oz The Great and Powerful – The Hobbit: The Desolation of Smaug – The Wolf of Wall Street – Carrie – The Perks of Being a Wallflower – Moonstruck – The Avengers – Winter’s Tale – Memoirs of a Geisha – Thor – One Day – Dream House – Source Code – The Hangover – Taken – The Grey – Monsters University – The Hunger Games – Catching Fire – Weekend aan Zee – The Tourist – The Astronaut’s Wife – Breaking Dawn Part 2 – In time – The Hobbit: An Unexpected Journey – Gattaca – Elizabethtown – The Proposal – Wicker Park – Skyfall – X-Men: Days of Future Past – Killers – The Happening – The Next Three Days – Inglourious Basterds – Letters to Juliet – Vantage Point – Memento – Shrek – Shrek 2 – Shrek the Third – The Last Airbender – Confessions of a Shopaholic

7. Een betere ‘huisvrouw’ worden

Net als sporten, gaat ook dit nooit een hobby van me worden. Ik doe wel wat ik moet doen, maar meestal gaat daar heel wat uitstelgedrag aan vooraf. Daarnaast heb ik ook helemaal geen huishoudschema, dus er zit absolúút geen structuur in wat ik doe. Ik heb geen was-, strijk- of stofzuigdag. Ik vergeet vaak dat je de ramen en de gevel af en toe ook eens moet kuisen. Ik gebruik allesreiniger letterlijk voor alles want ik heb geen idee wat je anders zou moeten gebruiken…

Misschien moet ik eens wat huishoudblogs (bestaat dat?) zoeken voor wat tips, trucjes en motivatie op dit vlak.

8. Meer water drinken

Met dit voornemen gaat het slechter sinds ik niet meer op mijn job zit. Daar had ik standaard een fles water en een glas op m’n bureau staan en zat ik ook gewoon de hele dag aan mijn bureau, naast die fles water en dat glas. Op die manier denk je automatisch aan drinken. Hier thuis staat dat gewoon in de kast en zit ik niet steeds op dezelfde plek. Hier gebruik ik dus de ‘drinken als je dorst hebt’-techniek. En ik kan je zeggen: die techniek werkt niet als je nooit dorst krijgt…

9. Beter worden in ‘beauty’

Eigenlijk heb ik dit voornemen niet zo goed geformuleerd. Aangezien ik veel beautyblogs volg, ben ik ben al redelijk goed in beauty. Ik maak me gewoon niet elke dag (uitgebreid) op. Oké, ik kom zelden buiten zonder mascara, een beetje concealer en blush. Maar oogschaduw, eyeliner, lipstick… Het zou eerlijk gezegd een beetje stom voelen om gewoon te zitten studeren en af en toe eens naar de winkel te gaan.

10. Meer ‘goede outfits’ dragen

Net als met het drinken en de make-up, gaat het ook hiermee minder goed sinds ik eventjes niet meer ga werken. Wanneer ik de hele dag thuis zit te studeren voor afslankingsconsulente, grijp ik echt niet naar mijn mooiste kleedjes of strakste broeken, maar naar mijn meest comfortabele en tegenwoordig ook warme (wat is dat met dat weer?) kleding die ik maar kan vinden. Meestal heeft die de vorm van een joggingbroek, een fuzzy trui en – ik geef het met schaamte toe – een badjas.

Reacties

 1. Oh, dat is verschrikkelijk he, een cursus vol taalfouten, brrr! Ik twijfel dan altijd tussen verbeteren in de tekst (maar ja, dan valt je oog er eigenlijk nog harder op) of laten staan (maar dan erger ik mij elke keer opnieuw).

  Merci voor de boekentips, die van Green en Zusak staan al op het verlanglijstje, maar ik heb daar nu De waarheid over de zaak Harry Quebert ook aan toegevoegd. Nu nog het budget bij elkaar krijgen, want ook hier komt momenteel geen loon binnen én ik heb juist boeken gekocht.

  Als je tips vindt voor dat huishouden, mag je ze trouwens altijd eens delen ;-) Die ganse paragraaf was één "dit ben ik"-herkenning (op dat sporten na weliswaar).

  Ah en voor dat water: ik heb een fles van 1l die ik 2x per dag wil uitgedronken hebben. Ik neem die fles ook standaard mee als ik ergens naartoe ga: onderweg op de trein al wat drinken, slokje voor ik de winkel binnenstap... Soms heb ik desondanks tegen de avond nog maar een halve fles uit, maar dan probeer ik gewoon tijdens de avond véél te drinken. Niet het meest ideale, maar bij mij helpt het toch al beter dan gewoon een fles in de koelkast, waarvan mijn vriend ook drinkt en ik dus eigenlijk nooit echt weet hoeveel ik gedronken heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, ik gruwel er echt van! Typfouten begrijp ik nog, en zelfs een occasionele taalfout kan ik door de vingers zien. Maar wanneer de fouten zó talrijk zijn dat het echt duidelijk is dat je de regels gewoon niet kent, dan schiet m'n hartslag de hoogte in. Als je ze verbetert, valt het inderdaad nog harder op, maar ik doe dat toch altijd. Dat is een reflex. :-)

   Leuk dat je Harry Quebert ook op je verlanglijst hebt gezet, je gaat er zeker geen spijt van hebben! :-) Ik vind het ook geruststellend om te lezen dat het huishoud-gen niet alleen bij mij ontbreekt. ;-)

   Goede tip van dat water! Waar heb je die fles van 1 l gekocht?

   Verwijderen
  2. Ik gebruik op dit moment gewoon nog een Vitelfles, die ik weliswaar na x keer weer moet vervangen, dus zeker nog niet ideaal.
   Ik twijfelde in België tussen de Bobble (te vinden bij Kudzu), omdat die filter wel handig leek (op mijn vorig werk was het water rechtstreeks van de kraan echt niet lekker) en de Dopperfles (geen filter, maar juist daardoor ook niet om de zoveel tijd kosten voor een nieuwe filter).
   Door de verhuis ben ik dat dan eigenlijk weer wat uit het oog verloren, maar deze week had ik eens zitten zoeken op Zwitserse merken (kwestie van zo lokaal mogelijk te gaan). Tot nu toe heb ik voornamelijk metalen flessen gevonden (genre Sigg): zo'n fles heb ik al voor te wandelen, maar geeft mij een iets te metalige smaak om daar elke dag van te drinken (dan ga ik juist minder drinken).
   Dus ja, misschien moet ik maar gewoon voor die Dopper gaan; Bobble lijkt mij niet meer nodig, want het water van de kraan is hier heel lekker.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.