Na de nieuwe update over mijn algemene voornemens, zijn ook weer mijn kookvoornemens aan de beurt. De eerste update hierover
schreef ik enkele maanden geleden en kan je hier teruglezen.
11. Verse pasta maken
Nog niet gedaan, maar ik weet al wanneer
ik dit wel ga doen!
12. De Aziatische keuken verkennen
Ik grijp zeker meer dan vroeger met Aziatische
ingrediënten als sojasaus, kokosmelk, currypasta en rijstnoedels, dus ik vind
dat ik hiermee goed bezig ben.
Ik vind het wel heel jammer dat ik niet
zo’n fan ben van koriander en gember. Dat sluit meteen al een heleboel
Aziatische gerechten die ik zou kunnen proberen uit.
Wat
is jouw favoriete Aziatische gerecht? Tips zijn echt heel welkom!
13. Meer uit m’n kookboeken koken
Hiermee ben ik nog steeds goed bezig. Ongeveer om de twee weken probeer ik een review van en recept uit een kookboek te plaatsen. Deze acht kookboekrecepten kan je al terugvinden op m’n blog:
- Voorgerechtje van venkel en hazelnotenmet dadelmayonaise – uit I ♥ groente
- Notengranola – uit Honestly Healthy
- Russische zalmpirozjki’s – uit Zalm
- Kipsalade – uit Koken met quinoa
- Gebraden kip met pistache-aïoli en geroosterdeui – uit Salade
- Zalmbulgur met limoenyoghurt – uit Meer dan 80 Spannende Salades
- Linguine allo zafferano – uit Gino’s Pasta
- Avocado-komkommersoep – uit Gezond genieten!
14. Koken met ingrediënten die ik nog nooit
heb gebruikt (bv. za’atar, tempeh, saffraan…)
Na de za’atar, pindakaas, tofu, veggie
spekreepjes, veggie schnitzel, sojagehakt, andijvie, quinoapasta en portobello’s
die ik in de vorige update al noemde, kwamen er nog vier nieuwe ingrediënten
bij: haloumi (Cypriotische kaas die je kan bakken), seitan (vleesvervanger), saffraan
en kokosolie.
Naar tempeh heb ik al heel hard gezocht,
maar ik heb het nog niet gevonden. Weet
iemand waar ik dit kan vinden?
15. Gezonde desserts maken (bv. met quinoa,
met courgette in plaats van boter…)
Havermoutpannenkoekjes, gezondbananenbrood, banana soft serve,
gezonde chocomousse en nu vrijdag komt het recept voor een gezonde pruimencake
online… Ik heb al heel wat zoetigheden zonder boter gemaakt, maar nog niets met
quinoa of courgette.
16. Mijn keukenspullen gebruiken die ik nog
nooit heb gebruikt: tajine en stoommandje
Neen, nog niet gebruikt, stom! Misschien
moet ik eens een etentje doen met de Marokkaanse keuken als thema?
17. Enkel zondigen wanneer de ‘zonde’ het
100% waard is
Dit is eigenlijk echt mijn levensstijl
en daar slaag ik over het algemeen altijd in – behalve misschien wanneer ik op
reis ben en mezelf iets meer toelaat.
18. Meedoen aan Dagen Zonder Vlees, zonder uitzonderingen
In de vorige update kon je al lezen dat
dit voornemen is gelukt.
19. Zelf mayonaise maken
Ondertussen heb ik al enkele keren zelf
mayonaise gemaakt, zelfs avocadomayonaise, avocado-tonijnmayonaise, dadelmayonaise
en pistache-aïoli!
20. Af en toe koolhydraten weglaten uit een
gerecht
Ook hiermee ben ik goed bezig.
Ondertussen kan je – naast de soepen uiteraard – al enkele no carb-recepten op m’n blog terugvinden:
- Asperges met garnalen en oveneitjes
- Courgetti bolognaise met balletjes
- Courgettisalade
- Groentelasagne
- Salade met meloen en ham
- Soja-balsamicokip met groentjes
21. Minstens 5 gerechten van het Chinese
afhaalmenu namaken
Momenteel
staat de teller op 1 (Foe Yong Hai), oeps! Hier moet ik ook zeker nog werk van
maken, want eigenlijk is dit een heel haalbaar voornemen.
Reacties
Een reactie posten