Doorgaan naar hoofdcontent

Vitamine B5- en B6-receptjes: gezonde choco (2 varianten)

Eerder deze week kon je hier op mijn blog lezen waarom vitamine B5 en B6 belangrijk zijn en wat de voornaamste bronnen zijn, en vandaag deel twee receptjes voor gezonde ‘choco’, de ene versie vol B5 en de andere B6.

Ik wil nog meegeven dat het vrij onmogelijk blijkt om een-soort-van-chocopasta smakelijk te fotograferen, sorry daarvoor.

Choco met zonnebloempitten (vitamine B5)

Dit is eigenlijk een soort van pindakaas, maar dan met zonnebloempitten en een chocoladesmaak.


Wat heb je nodig?
  • 250 g zonnebloempitten (Bron van vitamine B5)
  • 2 el kokosolie
  • 1 el ongezoet cacaopoeder
  • (Natuurlijke) zoetstof, naar smaak (vb. honing, stevia, tagatesse…)
Wat moet je doen?

1. Dit is een optionele stap: rooster de zonnebloempitten in een antikleefpan. Op deze manier krijgt de choco een meer geroosterde, bittere smaak.

2. Doe de (geroosterde) zonnebloempitten in een blender en maal ze tot ze de consistentie krijgen van een dikke pasta. Geduld is hier de boodschap! Eerst worden de zonnebloempitten poederig, maar daarna (na zo’n 5-10 minuten) komen de natuurlijke oliën vrij, waardoor het poeder een soort pasta wordt.

3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een homogene chocopasta. Laat de choco 30-60 minuten opstijven in de koelkast.

Choco met kikkererwten (vitamine B6)

Een soort van zoete hummus. Deze versie was onze favoriet.


Wat heb je nodig?
  • 250 g (uitgelekt gewicht) kikkererwten uit blik of bokaal (Bron van vitamine B6)
  • 2 el kokosolie
  • 1 el ongezoet cacaopoeder
  • (Natuurlijke) zoetstof, naar smaak (vb. honing, stevia, tagatesse…)
Wat moet je doen?

1. Spoel de kikkererwten met koud water en laat ze uitlekken.

2. Doe de kikkererwten in de blender en maal ze fijn.

3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een homogene chocopasta.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.