Eerder
deze week kon je hier op mijn blog lezen waarom vitamine B5 en B6 belangrijk zijn en wat de
voornaamste bronnen zijn, en vandaag deel twee receptjes voor gezonde ‘choco’, de
ene versie vol B5 en de andere B6.
Ik wil nog meegeven dat het vrij onmogelijk blijkt om een-soort-van-chocopasta smakelijk te fotograferen, sorry daarvoor.
Choco met zonnebloempitten (vitamine B5)
Dit is eigenlijk een soort van
pindakaas, maar dan met zonnebloempitten en een chocoladesmaak.
Wat heb je nodig?
- 250 g zonnebloempitten (Bron van vitamine B5)
- 2 el kokosolie
- 1 el ongezoet cacaopoeder
- (Natuurlijke) zoetstof, naar smaak (vb. honing, stevia, tagatesse…)
Wat moet je doen?
1.
Dit is een optionele stap: rooster de zonnebloempitten in een antikleefpan. Op
deze manier krijgt de choco een meer geroosterde, bittere smaak.
2.
Doe de (geroosterde) zonnebloempitten in een blender en maal ze tot ze de
consistentie krijgen van een dikke pasta. Geduld is hier de boodschap! Eerst
worden de zonnebloempitten poederig, maar daarna (na zo’n 5-10 minuten) komen
de natuurlijke oliën vrij, waardoor het poeder een soort pasta wordt.
3. Voeg
de overige ingrediënten toe en mix tot een homogene chocopasta. Laat de choco 30-60 minuten opstijven in de koelkast.
Choco met kikkererwten (vitamine B6)
Een soort van zoete hummus. Deze versie
was onze favoriet.
Wat heb je nodig?
- 250 g (uitgelekt gewicht) kikkererwten uit blik of bokaal (Bron van vitamine B6)
- 2 el kokosolie
- 1 el ongezoet cacaopoeder
- (Natuurlijke) zoetstof, naar smaak (vb. honing, stevia, tagatesse…)
Wat moet je doen?
1.
Spoel de kikkererwten met koud water en laat ze uitlekken.
2.
Doe de kikkererwten in de blender en maal ze fijn.
3.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een homogene chocopasta.
Reacties
Een reactie posten