Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 31-32: aMuse Rouge geniet van groentjes

Wanneer we terugkomen van een reis heb ik altijd heel veel zin in, zelfs nood aan, heel veel groentjes. Waarschijnlijk om het veel te vette vakantie-eten een beetje goed te maken en om mijn lichaam gerust te stellen dat al dat zware eten geen nieuwe gewoonte gaat worden. Dat resulteerde onbewust in twee weken vol veggie gerechten.

Wok met veggie stukjes (veggie)


Toen we terugkwamen van onze reis, lagen er nog twee dingen in de ijskast: veggie spekjes en seitan. Daarrond bouwde ik de eerste twee gerechten dan ook op.

Salade met seitan (veggie)


Deze salade aten we als lunch. Ik had de seitan eerst gemarineerd – in sojasaus, honing en citroensap – en op deze manier vond ik hem veel lekkerder dan in de spaghettisaus van enkele weken geleden.

Koude pastasalade met broccoli, boontjes en tomaat (veggie)


Ik had niet veel honger, dus maakte ik een lichte pastasalade. Wat broccoli, groene boontjes en tomaat verdwenen in deze koude pastasalade aangemaakt met zelfgemaakte yogonaise. Verrassend smaakvol dit!

Pasta met spinazie en kalkoen


Een koken-voor-mezelf-gerechtje. Ontzettend lekker, heel healthy en klaar in 10 minuten. Zou ik dit bloggen?

Goulashsoep


O zo nom! Het recept hiervoor komt morgen online.

Fpe Yong Hai (veggie)


Een Chinees gerecht dat ook jij voortaan niet meer moet gaan afhalen: het recept vind je overmorgen op m’n blog.

Groentelasagne (veggie)


Een super simpele, maar o zo lekkere groentelasagne. Ik twijfel of ik dit recept zou bloggen. Zijn er liefhebbers?

Broccolisoep met krokante ham


Perfect als lunch!

Pasta met spinazie, champignons en zongedroogde tomaatjes (veggie)


Eigenlijk is ook dit een perfect koken-voor-jezelf-gerechtje. De saus boordevol groentjes is serieus klaar nog voor de pasta gaar is.

Ovenschotel met vis


Een dag waarop ik het avondeten niet had gepland, en om zes uur in de ijskast en de diepvries ging kijken wat ik kon maken. Het werd een ovenschotel met patatjes (zó lang geleden), witte vis, scampi’s, prei, worteltjes, erwtjes en een kervelsaus. Het weer paste zich aan ons avondeten aan, want toen we aan tafel gingen, kwam het met bakken uit de lucht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.