Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 33-34: aMuse en het pruimenexperiment

Koken en bakken zijn twee heel verschillende dingen. In het tweede dacht ik enkel goed te zijn wanneer ik een recept volg of dat hooguit een klein beetje aanpas. En toen was daar wat alleen kan worden omschreven als ‘een decadente hoeveelheid pruimen’…

Hoe dit verhaal verdergaat, lees je in dit weekmenu.

Gado gado-noedelsalade


Ik publiceerde het recept vorige week al op m’n blog, dus ondertussen weet iedereen wel hoe lekker dit is, hé?

Pitapizza’s


Nog eentje dat je al kan namaken: klik! Een lekkere en gezondere versie van fastfood.

Restjeswraps


De gado gado-noedelsalade ontstond uit een restje sojascheuten, maar nu had ik een restje kokosmelk van de gado gado-saus, een restje vulling van de pitapizzaatjes én een open pak wraps. Ik bracht al die restjes samen, gooide er nog wat andere dingen bij en creëerde zo deze verrassend lekkere restjeslunch.

Quinoasalade met asperges en druiven (veggie)


Een hele lekkere combinatie dit! Het was al eventjes geleden dat ik nog eens iets met quinoa had gedaan. Je ziet ook avocado en haloumi. Dat laatste past heel erg goed bij zoet, vind ik.

Avocado-komkommersoep (veggie)


Een perfecte zomerlunch uit het laatste kookboek dat ik reviewde. Aanraders, dat recept en dat kookboek!

Banana soft serve (vegan)


Of, zoals Rubis me leerde: banana (n)icecream, omdat het recept volledig plantaardig (vegan) is! Een gezond en heel vullend tussendoortje of dessert. Het recept kwam op 15 augustus online: mijn moederdagcadeautje voor alle dames op dieet.

Couscoussalade met lamsvlees en muntsaus


Een atypisch aMuse-gerecht. De lamskoteletjes belandden in onze diepvries als overschot van een barbecue bij familie. Hoewel lamsvlees niet mijn favoriet is, verzon ik er toch een frisse (en kleurrijke) couscoussalade mee.

Bloemkool-aardappelsalade


Ik had heel bizar zin in koude bloemkool met mayonaise, een beetje een souvenir van toen ik nog thuis woonde, denk ik. Om er toch iets meer een maaltijd van te maken, deed ik er koude patatjes, gerookte zalm en hardgekookt ei bij. Lekker en makkelijk, maar door de mayo helaas niet zo gezond.

Gezonde pruimencake


Tijd om mijn verhaal af te maken. Plots stond mijn moeder voor de deur met de definitie van te veel pruimen. Er komt echt een punt waarop je zo veel pruimen hebt dat je een kilo meer of minder nog niet zou merken. En dat – zo weet iedereen – is het perfecte moment voor een bakexperiment! Ik dook in de keukenkasten en vond daar… suiker noch boter noch bloem. Mmm. Alleen maar gezonde dingen in huis hebben, betekent alleen maar gezonde cake kunnen maken. Ik mengde en roerde en kapte en bakte, en plots had ik een cake waarvan zelfs ik amper kon geloven dat er alleen maar gezonde dingen in zaten. Mijn allereerste helemaal zelf verzonnen bakrecept komt deze vrijdag online.

Spaghetti


Na een dagje babysitten flanste ik thuis een snelle spaghetti in elkaar. Altijd goed.

Healthy fish & chips


Een recept boordevol vitamine B7. Qua smaak zat het goed, maar op andere vlakken was verbetering mogelijk. Normaal zien jullie snel het recept voor een verbeterde versie voorbijkomen.

Salade met tonijn


Met salades kan je eindeloos variëren. Deze combinatie was zeker een winnertje. Wil iemand het ‘recept’?

Bagel met gerookte zalm


Perfect als lunch met een kommetje soep erbij.

Gegratineerde pasta met aubergine (veggie)


Omdat ik dol ben op de combinatie aubergine, tomaat en mozzarella, maar niet àltijd Parmigiana wil maken, experimenteer ik af en toe eens met iets andere manieren om die drie ingrediënten in een gerecht te verwerken.

Bagel met gerookte ham


Jammer genoeg verkopen ze geen bagels bij Colruyt en moet ik daarvoor speciààl naar een andere supermarkt… *knipoogt eens naar Artoo*

Zalmcarbonara met asperges


Een iets lichtere versie van een carbonara, met groentjes erbij. Ik mis groentjes écht wanneer die er niet bij zijn. Heeft nog iemand dat?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.