Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 33-34: aMuse en het pruimenexperiment

Koken en bakken zijn twee heel verschillende dingen. In het tweede dacht ik enkel goed te zijn wanneer ik een recept volg of dat hooguit een klein beetje aanpas. En toen was daar wat alleen kan worden omschreven als ‘een decadente hoeveelheid pruimen’…

Hoe dit verhaal verdergaat, lees je in dit weekmenu.

Gado gado-noedelsalade


Ik publiceerde het recept vorige week al op m’n blog, dus ondertussen weet iedereen wel hoe lekker dit is, hé?

Pitapizza’s


Nog eentje dat je al kan namaken: klik! Een lekkere en gezondere versie van fastfood.

Restjeswraps


De gado gado-noedelsalade ontstond uit een restje sojascheuten, maar nu had ik een restje kokosmelk van de gado gado-saus, een restje vulling van de pitapizzaatjes én een open pak wraps. Ik bracht al die restjes samen, gooide er nog wat andere dingen bij en creëerde zo deze verrassend lekkere restjeslunch.

Quinoasalade met asperges en druiven (veggie)


Een hele lekkere combinatie dit! Het was al eventjes geleden dat ik nog eens iets met quinoa had gedaan. Je ziet ook avocado en haloumi. Dat laatste past heel erg goed bij zoet, vind ik.

Avocado-komkommersoep (veggie)


Een perfecte zomerlunch uit het laatste kookboek dat ik reviewde. Aanraders, dat recept en dat kookboek!

Banana soft serve (vegan)


Of, zoals Rubis me leerde: banana (n)icecream, omdat het recept volledig plantaardig (vegan) is! Een gezond en heel vullend tussendoortje of dessert. Het recept kwam op 15 augustus online: mijn moederdagcadeautje voor alle dames op dieet.

Couscoussalade met lamsvlees en muntsaus


Een atypisch aMuse-gerecht. De lamskoteletjes belandden in onze diepvries als overschot van een barbecue bij familie. Hoewel lamsvlees niet mijn favoriet is, verzon ik er toch een frisse (en kleurrijke) couscoussalade mee.

Bloemkool-aardappelsalade


Ik had heel bizar zin in koude bloemkool met mayonaise, een beetje een souvenir van toen ik nog thuis woonde, denk ik. Om er toch iets meer een maaltijd van te maken, deed ik er koude patatjes, gerookte zalm en hardgekookt ei bij. Lekker en makkelijk, maar door de mayo helaas niet zo gezond.

Gezonde pruimencake


Tijd om mijn verhaal af te maken. Plots stond mijn moeder voor de deur met de definitie van te veel pruimen. Er komt echt een punt waarop je zo veel pruimen hebt dat je een kilo meer of minder nog niet zou merken. En dat – zo weet iedereen – is het perfecte moment voor een bakexperiment! Ik dook in de keukenkasten en vond daar… suiker noch boter noch bloem. Mmm. Alleen maar gezonde dingen in huis hebben, betekent alleen maar gezonde cake kunnen maken. Ik mengde en roerde en kapte en bakte, en plots had ik een cake waarvan zelfs ik amper kon geloven dat er alleen maar gezonde dingen in zaten. Mijn allereerste helemaal zelf verzonnen bakrecept komt deze vrijdag online.

Spaghetti


Na een dagje babysitten flanste ik thuis een snelle spaghetti in elkaar. Altijd goed.

Healthy fish & chips


Een recept boordevol vitamine B7. Qua smaak zat het goed, maar op andere vlakken was verbetering mogelijk. Normaal zien jullie snel het recept voor een verbeterde versie voorbijkomen.

Salade met tonijn


Met salades kan je eindeloos variëren. Deze combinatie was zeker een winnertje. Wil iemand het ‘recept’?

Bagel met gerookte zalm


Perfect als lunch met een kommetje soep erbij.

Gegratineerde pasta met aubergine (veggie)


Omdat ik dol ben op de combinatie aubergine, tomaat en mozzarella, maar niet àltijd Parmigiana wil maken, experimenteer ik af en toe eens met iets andere manieren om die drie ingrediënten in een gerecht te verwerken.

Bagel met gerookte ham


Jammer genoeg verkopen ze geen bagels bij Colruyt en moet ik daarvoor speciààl naar een andere supermarkt… *knipoogt eens naar Artoo*

Zalmcarbonara met asperges


Een iets lichtere versie van een carbonara, met groentjes erbij. Ik mis groentjes écht wanneer die er niet bij zijn. Heeft nog iemand dat?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri