Koken
en bakken zijn twee heel verschillende dingen. In het tweede dacht ik enkel goed
te zijn wanneer ik een recept volg of dat hooguit een klein beetje aanpas. En
toen was daar wat alleen kan worden omschreven als ‘een decadente hoeveelheid
pruimen’…
Hoe
dit verhaal verdergaat, lees je in dit weekmenu.
Gado gado-noedelsalade
Ik
publiceerde het recept vorige week al op m’n blog, dus ondertussen weet
iedereen wel hoe lekker dit is, hé?
Pitapizza’s
Nog
eentje dat je al kan namaken: klik! Een lekkere en gezondere versie van fastfood.
Restjeswraps
De
gado gado-noedelsalade ontstond uit een restje sojascheuten, maar nu had ik een
restje kokosmelk van de gado gado-saus, een restje vulling van de
pitapizzaatjes én een open pak wraps. Ik bracht al die restjes samen, gooide er
nog wat andere dingen bij en creëerde zo deze verrassend lekkere restjeslunch.
Quinoasalade met
asperges en druiven (veggie)
Een hele lekkere combinatie dit! Het was al eventjes geleden dat ik nog eens iets met quinoa had gedaan. Je ziet ook avocado en haloumi. Dat laatste past heel erg goed bij zoet, vind ik.
Avocado-komkommersoep (veggie)
Een
perfecte zomerlunch uit het laatste kookboek dat ik reviewde. Aanraders, dat recept
en dat kookboek!
Banana soft serve (vegan)
Of,
zoals Rubis me leerde: banana (n)icecream,
omdat het recept volledig plantaardig (vegan) is! Een gezond en heel vullend
tussendoortje of dessert. Het recept kwam op 15 augustus online: mijn
moederdagcadeautje voor alle dames op dieet.
Couscoussalade met
lamsvlees en muntsaus
Een
atypisch aMuse-gerecht. De lamskoteletjes belandden in onze diepvries als
overschot van een barbecue bij familie. Hoewel lamsvlees niet mijn favoriet is,
verzon ik er toch een frisse (en kleurrijke) couscoussalade mee.
Bloemkool-aardappelsalade
Ik
had heel bizar zin in koude bloemkool met mayonaise, een beetje een souvenir
van toen ik nog thuis woonde, denk ik. Om er toch iets meer een maaltijd van te maken,
deed ik er koude patatjes, gerookte zalm en hardgekookt ei bij. Lekker en
makkelijk, maar door de mayo helaas niet zo gezond.
Gezonde pruimencake
Tijd om mijn verhaal af te maken. Plots
stond mijn moeder voor de deur met de definitie van te veel pruimen. Er komt
echt een punt waarop je zo veel pruimen hebt dat je een kilo meer of minder nog
niet zou merken. En dat – zo weet iedereen – is het perfecte moment voor een bakexperiment!
Ik dook in de keukenkasten en vond daar… suiker noch boter noch bloem. Mmm. Alleen
maar gezonde dingen in huis hebben, betekent alleen maar gezonde cake kunnen maken.
Ik mengde en roerde en kapte en bakte, en plots had ik een cake waarvan
zelfs ik amper kon geloven dat er alleen maar gezonde dingen in zaten. Mijn allereerste helemaal zelf
verzonnen bakrecept komt deze vrijdag online.
Spaghetti
Na een dagje babysitten flanste ik thuis
een snelle spaghetti in elkaar. Altijd goed.
Healthy fish
& chips
Een
recept boordevol vitamine B7. Qua smaak zat het goed, maar op andere vlakken
was verbetering mogelijk. Normaal zien jullie snel het recept voor een verbeterde
versie voorbijkomen.
Salade met tonijn
Met
salades kan je eindeloos variëren. Deze combinatie was zeker een winnertje. Wil
iemand het ‘recept’?
Bagel met gerookte zalm
Perfect
als lunch met een kommetje soep erbij.
Gegratineerde pasta met aubergine (veggie)
Omdat ik dol ben op de combinatie aubergine, tomaat en mozzarella, maar niet àltijd Parmigiana wil maken, experimenteer ik af en toe eens met iets andere manieren om die drie ingrediënten in een gerecht te verwerken.
Bagel met gerookte ham
Zalmcarbonara met asperges
Reacties
Een reactie posten