Doorgaan naar hoofdcontent

BBQ kipsalade (no carbs!)

Dit is een supergerecht zonder koolhydraten! Het zit boordevol voedingsvezels en eiwitten, die zorgen voor een verzadigd (maar geen opgeblazen) gevoel. Eigenlijk ben je gewoon een hele hoop groenten aan het eten – met wat kip en ei – zonder dat je het doorhebt. De basis is couscous van bloemkool, maar de smaak van bloemkool is echt nergens te bekennen, ik beloof het!

De barbecuesaus uit dit recept zou ook top zijn bij een echte barbecue. Zoet, zuur en pikant zijn perfect in balans!



Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 kipfilet
  • 1 rode paprika (Ik nam een geroosterde paprika uit een bokaal, maar een gewone kan ook.)
  • 1 blikje (125 g) kidneybonen
  • 400 g bloemkool
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • 2 eieren
  • 1 kl (gerookt) paprikapoeder
  • Peper & zout
  • (Olijf)olie
Barbecuesaus
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl harissa
  • 1 potje tomatenpuree
  • 4 el (appel)azijn
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
  • 1 dl water
  • (Olijf)olie
Wat moet je doen?

1. Begin met de barbecuesaus. Pel de rode ui en de knoflook en versnijd beide grof. Stoof ze in een klein potje aan in wat olie. Wanneer de ui glazig is, mogen de harissa en de tomatenpuree erbij. Laat ze eventjes meestoven en blus het potje daarna af met de (appel)azijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe – ketchup, mosterd, honing en water – zet een deksel op het potje en laat de saus zo’n 15-20 minuten pruttelen. Zet er daarna de staafmixer in.

2. Terwijl de saus pruttelt, kan je verdergaan met de salade. Snijd de kip in reepjes en bak ze in een wokpan aan in wat olie. Kruid de kip met het (gerookt) paprikapoeder.

3. Was en schil de paprika en snijd hem in fijne reepjes (wanneer je zoals ik geroosterde paprika uit een bokaal gebruikt, hoef je die natuurlijk niet te wassen en te schillen). Doe de paprika bij de kip.

4. Giet de kidneybonen af en spoel ze eventjes onder koud water. Wanneer de kip en de paprika gaar zijn, mogen de rode bonen erbij.

5. Verdeel zo’n 400 g bloemkool in roosjes, was ze en maal ze fijn in de blender. Zo krijg je bloemkoolcouscous. Doe de bloemkoolcouscous bij in de pan en laat die nog zo’n 5 minuten meebakken. Kruid het geheel met peper en zout.

6. Snijd de kleine rode ui in fijne halve ringetjes, de komkommer in schijfjes en ontvel de tomaat en snijd die in blokjes. Bak een omelet van de twee eitjes, en snijd die daarna in reepjes.

7. Doe de bloemkoolcouscous in een kom en werk af met de rauwe ui, komkommer, tomaat, de reepjes ei en de barbecuesaus.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.