Dit is een supergerecht
zonder koolhydraten! Het zit boordevol voedingsvezels en eiwitten, die zorgen voor een verzadigd (maar geen opgeblazen) gevoel. Eigenlijk ben je gewoon een hele hoop groenten aan het
eten – met wat kip en ei – zonder dat je het doorhebt. De basis is ‘couscous’ van bloemkool, maar de smaak van bloemkool is echt nergens te bekennen, ik
beloof het!
De barbecuesaus uit dit
recept zou ook top zijn bij een echte barbecue. Zoet, zuur en pikant zijn
perfect in balans!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 kipfilet
- 1 rode paprika (Ik nam een geroosterde paprika uit een bokaal, maar een gewone kan ook.)
- 1 blikje (125 g) kidneybonen
- 400 g bloemkool
- 1 kleine rode ui
- 1 tomaat
- ¼ komkommer
- 2 eieren
- 1 kl (gerookt) paprikapoeder
- Peper & zout
- (Olijf)olie
Barbecuesaus
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kl harissa
- 1 potje tomatenpuree
- 4 el (appel)azijn
- 1 el ketchup
- 1 el mosterd
- 2 el honing
- 1 dl water
- (Olijf)olie
Wat moet je doen?
1.
Begin met de barbecuesaus. Pel de rode ui en de knoflook en versnijd beide
grof. Stoof ze in een klein potje aan in wat olie. Wanneer de ui glazig is,
mogen de harissa en de tomatenpuree erbij. Laat ze eventjes meestoven en blus
het potje daarna af met de (appel)azijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe –
ketchup, mosterd, honing en water – zet een deksel op het potje en laat de saus
zo’n 15-20 minuten pruttelen. Zet er daarna de staafmixer in.
2. Terwijl de
saus pruttelt, kan je verdergaan met de salade. Snijd de kip in reepjes en bak
ze in een wokpan aan in wat olie. Kruid de kip met het (gerookt) paprikapoeder.
3.
Was en schil de paprika en snijd hem in fijne reepjes (wanneer je zoals ik geroosterde
paprika uit een bokaal gebruikt, hoef je die natuurlijk niet te wassen en te
schillen). Doe de paprika bij de kip.
4. Giet de
kidneybonen af en spoel ze eventjes onder koud water. Wanneer de kip en de
paprika gaar zijn, mogen de rode bonen erbij.
5. Verdeel zo’n
400 g bloemkool in roosjes, was ze en maal ze fijn in de blender. Zo krijg je
bloemkoolcouscous. Doe de bloemkoolcouscous bij in de pan en laat die nog zo’n
5 minuten meebakken. Kruid het geheel met peper en zout.
6. Snijd de
kleine rode ui in fijne halve ringetjes, de komkommer in schijfjes en ontvel de
tomaat en snijd die in blokjes. Bak een omelet van de twee eitjes, en snijd die
daarna in reepjes.
Reacties
Een reactie posten