Doorgaan naar hoofdcontent

BBQ kipsalade (no carbs!)

Dit is een supergerecht zonder koolhydraten! Het zit boordevol voedingsvezels en eiwitten, die zorgen voor een verzadigd (maar geen opgeblazen) gevoel. Eigenlijk ben je gewoon een hele hoop groenten aan het eten – met wat kip en ei – zonder dat je het doorhebt. De basis is couscous van bloemkool, maar de smaak van bloemkool is echt nergens te bekennen, ik beloof het!

De barbecuesaus uit dit recept zou ook top zijn bij een echte barbecue. Zoet, zuur en pikant zijn perfect in balans!



Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 kipfilet
  • 1 rode paprika (Ik nam een geroosterde paprika uit een bokaal, maar een gewone kan ook.)
  • 1 blikje (125 g) kidneybonen
  • 400 g bloemkool
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • 2 eieren
  • 1 kl (gerookt) paprikapoeder
  • Peper & zout
  • (Olijf)olie
Barbecuesaus
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl harissa
  • 1 potje tomatenpuree
  • 4 el (appel)azijn
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
  • 1 dl water
  • (Olijf)olie
Wat moet je doen?

1. Begin met de barbecuesaus. Pel de rode ui en de knoflook en versnijd beide grof. Stoof ze in een klein potje aan in wat olie. Wanneer de ui glazig is, mogen de harissa en de tomatenpuree erbij. Laat ze eventjes meestoven en blus het potje daarna af met de (appel)azijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe – ketchup, mosterd, honing en water – zet een deksel op het potje en laat de saus zo’n 15-20 minuten pruttelen. Zet er daarna de staafmixer in.

2. Terwijl de saus pruttelt, kan je verdergaan met de salade. Snijd de kip in reepjes en bak ze in een wokpan aan in wat olie. Kruid de kip met het (gerookt) paprikapoeder.

3. Was en schil de paprika en snijd hem in fijne reepjes (wanneer je zoals ik geroosterde paprika uit een bokaal gebruikt, hoef je die natuurlijk niet te wassen en te schillen). Doe de paprika bij de kip.

4. Giet de kidneybonen af en spoel ze eventjes onder koud water. Wanneer de kip en de paprika gaar zijn, mogen de rode bonen erbij.

5. Verdeel zo’n 400 g bloemkool in roosjes, was ze en maal ze fijn in de blender. Zo krijg je bloemkoolcouscous. Doe de bloemkoolcouscous bij in de pan en laat die nog zo’n 5 minuten meebakken. Kruid het geheel met peper en zout.

6. Snijd de kleine rode ui in fijne halve ringetjes, de komkommer in schijfjes en ontvel de tomaat en snijd die in blokjes. Bak een omelet van de twee eitjes, en snijd die daarna in reepjes.

7. Doe de bloemkoolcouscous in een kom en werk af met de rauwe ui, komkommer, tomaat, de reepjes ei en de barbecuesaus.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri