Sommigen van jullie gaven
aan graag recepten voor gezond(er) beleg te lezen op aMuse Rouge. Ik eet zelden
brood, maar vervang dat vaak door crackers. En die besmeer ik graag met
zelfgemaakt beleg, omdat ik (bijna) zou durven stellen dat dat per definitie
gezonder (en lekkerder!) is dan de vlees-, vis- en groentesalades die je in de
supermarkt vindt.
Zelf beleg maken is super
makkelijk en snel. Ondertussen heb ik zelf enkele favorietjes, die ik vanaf nu
dus geleidelijk aan zal delen op m’n blog. Dit eerste receptje is er eentje
voor tonijnsla zonder mayonaise.
Maak jij weleens zelf beleg? Wat eet jij graag op de boterham (of
op een cracker, zoals ik)?
PS
Voor wat meer kleurschakering op de foto strooide ik wat chilivlokken op de
tonijnsla. Dat moet niet, maar mag natuurlijk wel.
Wat heb je nodig?
- 1 blikje tonijn in eigen nat
- 1 kleine rode ui
- 2 eieren
- 1 kl mosterd
- 1 bosje verse basilicum
- ½ citroen
- 4 el olijfolie
- Peper & zout
Wat moet je doen?
Kook de eieren hard in 10 minuten en
laat ze daarna afkoelen. Doe de verse basilicum samen met de olijfolie en het
citroensap in de blender en meng tot een gladde basilicumolie. Giet het blikje
tonijn af en doe de vis in een kommetje. Pel de rode ui en snipper hem heel
fijn. Pel de eieren en prak ze met een vork. Doe de ui en de eitjes bij de
tonijn. Meng er de mosterd en de groene basilicumolie onder, en kruid de
tonijnsla met peper en zout.
Spelt-, rijst- of andere crackers met humus / avocado in schijfjes met wat zout en citroen / auberginekaviaar / notenpasta (alle variaties) / banaan / tonijn en gegrilde paprika... Ik krijg er honger van :-)
BeantwoordenVerwijderenYum, ik ook! :-) Tonijn met gegrilde paprika is inderdaad ook een hele lekker combinatie! En heb je al eens pindakaas met banaan geprobeerd? Zalig! Zeker met wat kaneel erop. :-)
VerwijderenIk ben niet zot van pindakaas, maar wel van amandelpasta. Ook supercombi! En kaneel, dat zou ik overal bij doen :-)
Verwijderenhallo, ik ben je blog beginnen lezen op aanraden van je schoonmama:)supertoffe recepten, ik ben nu 7 dagen bezig met koolhydraatarm-dieet en lukt me tot nu toe vrij goed:)
BeantwoordenVerwijderenzondag de heerlijke tonijn gemaakt en gisteren verse pompoensoep met hennepzaad:)
Hoi! Ik vind het heel leuk dat je een reactie achterlaat. De volgende keer dat je bij Slim Concept bent, moet je maar eens zeggen dat je bent komen lezen, dan weet m'n schoonmoeder wie je bent! ;-)
VerwijderenSuper goed bezig, zo te zien! Als je inspiratie te kort komt, ik wil af en toe best met verzoekjes werken. :-)
Nog veel succes!
Dit ga ik zondag maken om maandag mee te nemen als beleg! Ik ben mijn gewone 'bokes' beu, ik word alsmaar meer verleid om ongezonde broodjes te gaan halen en misschien dat dit mijn zin naar gezond een nieuwe boost geeft ;) Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen