Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Summer 2014

Vorige maand postte ik geen overzicht van mijn Instagram-foto’s. Vandaag toon ik dan ook m’n zomer op Instagram.

Ik was trots om een Belg te zijn, ging op reis, studeerde, paste op een kindje én een hondje, las heel wat boeken en at uiteraard weer heel erg lekker. Kijk mee!

Als ik deze foto zo bekijk, ben ik trots een Belg te zijn. Ze hebben het goed gedaan, onze Rode Duivels! En ze mogen dan wel geen Wereldkampioen zijn, de beker voor het knapste elftal van het WK (wat ik trouwens een super idee vind voor een beker!) hadden ze vast gewonnen!

Zomer op m’n bord. Gegrilde groenten met balsamico zijn altijd een goed idee!

Mijn tricolore outfit voor de match van België tegen Argentinië. Volgens mij hebben wij één van de moeilijkste driekleuren om mooie outfits mee te maken, maar deze combinatie vind ik best nog geslaagd. Ik had hieronder nog een zwarte skinny en gele desert boots aan.

Onze war face vóór de match… Ik dacht eerlijk waar écht dat we gingen winnen! En ik vond ook dat we het verdienden. Ik geef toe: we waren die avond niet de beste, maar – dat vond ik althans – wel de minst slechte ploeg van de twee.

Deze foto plaatste m’n vriend (@uptothenines) op Instagram met als bijschrift ‘Foodbloggers… No table manners at all!’ Tja, zo ziet het er nu eenmaal soms uit wanneer ik foto’s maak voor op m’n blog…

Deze salade met verse tonijn at ik tijdens de vrijgezellenavond van vriendinnetje Blanche. Later deze zomer trouwde zij met de liefde van haar leven.

Het Inglourious Basterds-spelletje blijft leuk! Je kan het misschien niet zo goed lezen, maar ik was Gordon Ramsey.

Dat is hoe heel veel glazen eruitzien. Dit was op het poepchique feestje voor de eerste verjaardag van de mooiste baby die bestaat! Je ziet haar later voorbijkomen in deze blogpost.

Ontbijten en één van Mascha’s vlogs bekijken, het is een soort van gewoonte geworden tijdens deze zomervakantie. Iemand anders’ leven ‘volgen’ heeft iets bizar verslavends. Maar op een niet-enge manier, hoor, ik beloof het. Is dit herkenbaar voor iemand?

Bij Tasttoe, m'n favoriete restaurant van heel Wijnegem shoppingcenter! Dit is saté ayam (Indonesische kipsaté met pindasaus, rijst en atjar). Eigenlijk zou ik de Indonesische keuken wel meer willen verkennen… Heeft iemand toevallig een Indonesisch succesrecept (behalve gado gado dan)?

Ik heb hier maar één ding op te zeggen: wààrom doe je dan sokken aan?

Selfie op reis!

Dit was een plekje op het domein waar we verbleven in Italië. Je leest er meer over in dit foto-reisverslag.

Dagtripjes naar – van links naar rechts en van boven naar onder – Verona, Desenzano, Venetië en Pesciera del Garda. (Als je op de hyperlinks klikt, zie je meer foto’s van de stad in kwestie.)

Doordat we op reis waren, konden wij er niet bijzijn op de burgerlijke trouw van Blanche & Artoo. Maar dat wil niet zeggen dat we op die dag niet aan hen hebben gedacht, integendeel. We stuurden deze foto door vanuit Italië.

De meest gooey chocoladetaart ooit aten we in Brescia! Ik was in de chocoladehemel, echt.

De laatste dag van onze reis sloten we af met een kreeftje op restaurant. Gewoon, omdat het kon. Dit was de tweede keer dat ik kreeft at en de eerste keer op restaurant. Dan mag dat weleens, hé?

Onze shoppings uit het taxvrije gebied Livigno! En dan ontbreken er eigenlijk nog vier broeken, een rokje, een jumpsuit en een topje van mij op deze foto, en een Wii U en enkele games (ik mag niet ‘spelletjes’ zeggen) van m’n vriend. Oeps.

Toen we terugkwamen van Italië, moest m’n vriend meteen beginnen leren voor zijn herexamen. Omdat ik daardoor heel veel avonden alleen moest doorbrengen, had ik nood aan een nieuw ‘projectje’. Ik had zin om de eerste drie seizoenen van Game of Thrones nog eens te bekijken. En ik ben nu nog véél meer fan dan eerst. Nu weet ik tenminste wie wie is en wat heeft gedaan. De eerste keer ging al m’n aandacht uit naar probéren alle gezichten te onthouden… Ik kan niet wachten tot seizoen 4 wordt uitgezonden of uitkomt op dvd (want ik ben totaal niet vertrouwd met downloaden).

Dit is schrikken! Ik zat rustig te lezen in m’n bed, kwam net aan een enge passage in m’n boek, keek op en zag dit… #creepycat die me zat aan te staren vanuit het donker. Gelukkig schrok ze van de flits en ging ze weg, waardoor ik het raam kon gaan dichtdoen. Het raam sluiten wanneer de kat er nog zit, lijkt me ook zo onbeleefd.

De volgende dag kwam ze ook m’n studerende vriend een bezoekje brengen. Op klaarlichte dag is het toch allemaal heel wat minder eng. Ik vind het zelfs een hele mooie poes. Ah ja, t is een rosse!

Charlie! Ik mocht een paar uurtjes doggysitten op de King Charles van Rubis’ bomma. Ik mis het zó hard om een hondje in huis te hebben. Kijk nu, dat snoetje!

Mijn boek is wijs! Dit is een stukje uit Ik ben Pelgrim van Terry Hayes. Zo’n aanrader, dat boek! De meer dan 700 bladzijden lezen als een trein.

Mijn vriend bij Game Mania, elk spelletje moet aandachtig worden gecheckt. Ik stond erbij en keek ernaar…

Al moet ik toegeven dat ik eventjes later toch ook zelf een manier had gevonden om de tijd te doden. Aan de manier waarop ik het spelletje vasthoud, kan je wel zien dat ik absoluut geen gamer ben. Ik weet niet waarvoor alle knoppen dienen en word zenuwachtig wanneer er een slechterik in beeld komt die mij wil doodmaken.

Yummy Foe Yong Hai! Het recept heb je al zien voorbijkomen.

Na Ik ben Pelgrim begon ik in De Boekendief van Markus Zusak. Ook al zo’n aanrader, al begint het boek wel een beetje deprimerend met dit ‘kleine feit’.

Dit is een bladzijde uit Libelle. Het kleedje dat die linkse vrouw aanheeft, heb ik ook. Het is er eentje van Zara van enkele seizoenen geleden.

Ik hou van deze dames! Links is Ecarlate, rechts Ettie en daarachter ikzelf. Ettie en ik hadden een verrassingsdag georganiseerd voor de verjaardag van Ecarlate. Eerst gingen we brunchen, daarna speelden we Trivial Pursuit tot het tijd was voor de Thaise massage die we hadden geregeld. Daarna gingen we in de sauna en zwemmen, en we sloten de dag af met pizza’s en een film. Een perfecte zomerdag (zelfs al regende het de hele tijd)!

Kleuren! In zo één tekening kruipt veel meer tijd dan je op het eerste gezicht zou denken, maar dan heb je plots een kunstwerkje als dit en mag je weer nieuwe kleurtjes kiezen voor een nieuwe bladzijde. Yay!

Dit was mijn ‘uitzicht’ voor het grootste deel van augustus. Studeren, studeren, studeren (voor afslankingsconsulente). Gelukkig vind ik het oprecht heel interessant en helemaal niet erg om te doen, zeker niet wanneer de zomer denkt dat hij winter is.

Dit is ze, de mooiste baby die bestaat! Zij is een half Belgisch en half Cubaans meisje van zo'n 14 maanden. Dit was de eerste keer dat ik een hele dag helemaal alleen op haar ‘moest’ passen. Gelukkig is ze niet alleen de mooiste, maar ook de makkelijkste baby die bestaat. Ze heeft tot 9.30 uur geslapen, daarna hebben we wat gespeeld en dan ben ik er zo’n 5 uur mee op stap geweest (gewandeld, geshopt en iets gaan drinken), waardoor de dag zó om was.

Na De Boekendief, besloot ik dat het hoog tijd om toe te geven aan de hype. Ik nestelde me in bed, nam er zakdoekjes bij en begon aan een verhaal dat me zou omverblazen. Ik verwachtte een zeemzoet boek, maar kreeg in de plaats een overweldigend verhaal dat heel erg stemt tot nadenken. Die zakdoekjes waren trouwens geen overbodige luxe. Tranen met tuiten heb ik gehuild, echt.

Het enige voordeel aan regen: een regenboog!

Ligt het aan mij of lijkt Jamie Lannister uit Game of Thrones belachelijk veel op Prince Charming uit Shrek?

Dit komt uit een boekje Porno voor vrouwen. Het hele boek staat vol met quotes zoals deze. Nog enkele grappige waren ‘Dat is interessant, vertel me er méér over!’ of ‘Ik zal eventjes stoppen om de weg te vragen.’. Heel grappig, al zijn ze voor mij niet allemaal herkenbaar omdat ik sowieso een ‘nieuwe man’ heb. Mijn vriend kuist bijvoorbeeld standaard ons toilet.

Reacties

 1. Haha, ik herken die verslaving van anderen online volgen. Maar hey, daarvoor zijn er toch blogs, niet? ;-)
  Wij zijn een tijdje geleden voor het eerst beginnen kijken naar Game of Thrones en zitten ondertussen in seizoen 3, verslavend! Ik zou zeggen, als wij seizoen 4 gedownload hebben, wil ik het je wel doorsturen, maar mijn vriend downloadt dat altijd in de hoogst mogelijk resolutie: super om naar te kijken, maar misschien ondoenbaar om doorgestuurd te krijgen. Ik zal eens zien hoe groot het geheel is (seizoen 3 was iets van 60 GB, dus ja...).
  En helemaal akkoord met de Jamie Lannister - Prince Charming look-a-like. Was mij nog niet opgevallen, maar nu je het zo zegt, absoluut gelijkenissen die twee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie zijn jouw favoriete bloggers om te volgen?

   Hm, ik denk inderdaad dat een heel seizoen in hoge resolutie een hel is om door te sturen. :-) Ik zou eens moeten opzoeken wanneer het vierde seizoen op tv of dvd komt. Ik wil het vervolg weten!!!

   Verwijderen
  2. In mijn feedlylijst zijn dit de blogs waar ik normaal nooit een post van oversla (niet in een specifieke volgorde): Kerygma, Verbeelding, Tales from the crib, En ze leefden nog groen en gelukkig, LJ, Ma vie en vert, Kruimels, Liquid Skies en vertellementen (en aMuse Rouge, maar bon, dat was wel al duidelijk vermoed ik). Daarnaast volg ik wel nog andere blogs natuurlijk, maar dit zijn zo'n beetje de favorieten. Vroeger hoorde daar ook Photocopy Ann bij, maar zij schrijft jammer genoeg niet meer (ik gebruik haar site wel nog als receptenbron; moest je ze niet kennen, is het zeker een bezoekje waard, zeker voor iemand die graag kookt, zoals jij).

   Wie zijn jouw favorieten?

   Verwijderen
  3. Oh, leuke bloginspiratie. Uit jouw lijst ken ik Kerygma, Tales from the crib, Liquid Skies en Photocopy Ann al (inderdaad héél jammer dat die laatste niet meer lijkt te bloggen). Die andere zal ik eens bekijken.

   Ik volg eigenlijk voornamelijk foodblogs en de grote Nederlandse beautyblogs (Beautygloss, Miss Lipgloss, Vera Camilla, Beautylab). Die beautyblogs zijn omdat ik daar vroeger meer in geïnteresseerd was en ik nu zo 'verslaafd' ben aan het leven van de vrouwen achter die blogs dat ik het niet over m'n hart krijg hen te ontvolgen. :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.