Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met kip in pittige tomatensaus

Dit gerecht is enkele weken geleden ontstaan, wanneer we voor onze reis nog enkele verdwaalde ingrediënten in onze ijskast hadden liggen. Ik zei toen dat ik die ingrediënten in het vervolg zeker opzettelijk zou meebrengen. Dit is echt zo’n gerechtje dat van mij permanent in het weekmenu zou mogen. Nu ja, als ik geen foodblog had en ‘verplicht’ was om steeds nieuwe dingen te maken dan.

Door de mascarpone in de saus is dit receptje iets calorierijker dan dat je van mij gewoon bent. In principe kan je die wel weglaten, maar hij maakt de saus eigenlijk echt lekkerder!

Wist je trouwens dat je mascarpone gewoon kan invriezen en daarna in bevroren vorm weer gebruiken? Dat gaat uiteraard niet in desserts, maar je kan hem bijvoorbeeld wel gewoon laten smelten in een saus.



Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 160-180 pasta, bv. spaghetti
  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • 150 ml tomatenpassata, bv. Tomato Frito
  • 2 el mascarpone (of Griekse yoghurt)
  • 1 kl harissa
  • Peper & zout
  • (Olijf)olie
  • Optioneel voor de afwerking: verse peterselie en Parmezaanse kaas
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.

2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Bak die aan in een grote antikleefpanin wat olijfolie. Pel ook de teentjes knoflook en plet ze of snijd ze heel fijn. Doe ze bij de uien.

3. Roer de harissa en de tomatenpuree onder de uien wanneer die glazig zijn. Ontvel de tomaten, snijd ze in blokjes en doe ze bij in de pan. Voeg ook de tomatenpassata toe en een beetje kookvocht van de pasta.

4. Snijd de kipfilet in reepjes en laat ze garen in de saus.

5. Roer op het einde de spinazie en de mascarpone door de tomatensaus, en kruid het geheel met peper en zout. Giet de pasta af en meng hem onder de tomatensaus. Serveer eventueel met wat fijngesneden verse peterselie en/of geraspte Parmezaanse kaas.


Reacties

  1. We probeerden dit recept gisteren uit en het gaat hier zeker nog op tafel komen. Al ga ik er dan wel meer harissa indoen (nu 1,5 koffielepel voor de dubbele hoeveelheid, wegens niet meer in huis), want nu was het eigenlijk helemaal niet pikant :-) Alleszins, ook niet-pikant is het de moeite!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O jammer! Maar ja, da's inderdaad meteen een excuus om het snel nog eens te maken! ;-)

      Verwijderen
    2. Oh, 't was eigenlijk niet jammer hoor! Het was zo ook heel lekker en stiekem denk ik dat Johan wel blij was met een niet pikante versie, aangezien we twee dagen ervoor bij vrienden een overdreven pikante curry hadden gekregen en hij dus even niet zo veel zin had in pikant ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

De beste veggie spaghetti bolognaise #DZV2015

O jee, al een hoogtepunt op dag twee van DZV! Vorige week maakte ik dé beste veggie spaghettisaus zonder vleesvervangers als quorn of seitan. Serieus! Alleen maar groentjes. Oké, en noten ook (het geheim ingrediënt!). Nog een voordeel is dat deze spaghetti belachelijk snel op tafel staat omdat de blender het meeste werk doet. Zowel m’n vriend, zijn broer als ikzelf vonden het op deze manier echt perfect, maar natuurlijk mag je variëren met de groentjes. Wat paprika of selder zouden hier zeker ook niet in misstaan. En als je geen fan bent van champignons bijvoorbeeld, dan kan je die gewoon weglaten. Enkel de bloemkool moet er echt in. Vooraleer je daardoor wordt afgeschrikt: ze verliest haar smaak compleet, ik beloof het! Mijn vriend en zijn broer konden zelfs niet geloven dat er bloemkool in zat. Maar samen met de noten zorgt zij voor het ‘gehakt-gevoel’ (onmisbaar dus!), en natuurlijk ook voor volume en vitamientjes. Let op de hoeveelheden: onderstaand recept

Recept Puur genieten: kip met appels en walnoten

Eentje van Pascale Naessens aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé! Wat heb je nodig (2 personen)? 2 kipfilets 2 zoete appels, type Jonagold Handjevol gepelde walnoten 1 kl komijnpoeder 1 kl kaneelpoeder Peper & zout Olijfolie 2 stronkjes witloof 1 el mayonaise Citroensap Peper & zout 6-8 kleine (!) aardappeltjes Grof zeezout Olijfolie Wat moet je doen? 1. Verwarm de oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten. 2. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Sni