Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met kip in pittige tomatensaus

Dit gerecht is enkele weken geleden ontstaan, wanneer we voor onze reis nog enkele verdwaalde ingrediënten in onze ijskast hadden liggen. Ik zei toen dat ik die ingrediënten in het vervolg zeker opzettelijk zou meebrengen. Dit is echt zo’n gerechtje dat van mij permanent in het weekmenu zou mogen. Nu ja, als ik geen foodblog had en ‘verplicht’ was om steeds nieuwe dingen te maken dan.

Door de mascarpone in de saus is dit receptje iets calorierijker dan dat je van mij gewoon bent. In principe kan je die wel weglaten, maar hij maakt de saus eigenlijk echt lekkerder!

Wist je trouwens dat je mascarpone gewoon kan invriezen en daarna in bevroren vorm weer gebruiken? Dat gaat uiteraard niet in desserts, maar je kan hem bijvoorbeeld wel gewoon laten smelten in een saus.



Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 160-180 pasta, bv. spaghetti
  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • 150 ml tomatenpassata, bv. Tomato Frito
  • 2 el mascarpone (of Griekse yoghurt)
  • 1 kl harissa
  • Peper & zout
  • (Olijf)olie
  • Optioneel voor de afwerking: verse peterselie en Parmezaanse kaas
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.

2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Bak die aan in een grote antikleefpanin wat olijfolie. Pel ook de teentjes knoflook en plet ze of snijd ze heel fijn. Doe ze bij de uien.

3. Roer de harissa en de tomatenpuree onder de uien wanneer die glazig zijn. Ontvel de tomaten, snijd ze in blokjes en doe ze bij in de pan. Voeg ook de tomatenpassata toe en een beetje kookvocht van de pasta.

4. Snijd de kipfilet in reepjes en laat ze garen in de saus.

5. Roer op het einde de spinazie en de mascarpone door de tomatensaus, en kruid het geheel met peper en zout. Giet de pasta af en meng hem onder de tomatensaus. Serveer eventueel met wat fijngesneden verse peterselie en/of geraspte Parmezaanse kaas.


Reacties

  1. We probeerden dit recept gisteren uit en het gaat hier zeker nog op tafel komen. Al ga ik er dan wel meer harissa indoen (nu 1,5 koffielepel voor de dubbele hoeveelheid, wegens niet meer in huis), want nu was het eigenlijk helemaal niet pikant :-) Alleszins, ook niet-pikant is het de moeite!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O jammer! Maar ja, da's inderdaad meteen een excuus om het snel nog eens te maken! ;-)

      Verwijderen
    2. Oh, 't was eigenlijk niet jammer hoor! Het was zo ook heel lekker en stiekem denk ik dat Johan wel blij was met een niet pikante versie, aangezien we twee dagen ervoor bij vrienden een overdreven pikante curry hadden gekregen en hij dus even niet zo veel zin had in pikant ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.