Dit gerecht is enkele weken
geleden ontstaan, wanneer we voor onze reis nog enkele verdwaalde ingrediënten
in onze ijskast hadden liggen. Ik zei toen dat ik die ingrediënten in het
vervolg zeker opzettelijk zou meebrengen. Dit is echt zo’n gerechtje dat van
mij permanent in het weekmenu zou mogen. Nu ja, als ik geen foodblog had en ‘verplicht’
was om steeds nieuwe dingen te maken dan.
Door de mascarpone in de
saus is dit receptje iets calorierijker dan dat je van mij gewoon bent. In
principe kan je die wel weglaten, maar hij maakt de saus eigenlijk echt
lekkerder!
Wist je trouwens dat je mascarpone
gewoon kan invriezen en daarna in bevroren vorm weer gebruiken? Dat gaat
uiteraard niet in desserts, maar je kan hem bijvoorbeeld wel gewoon laten
smelten in een saus.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 160-180 pasta, bv. spaghetti
- 1 kipfilet
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g verse spinazie
- 2 tomaten
- 1 klein potje tomatenpuree
- 150 ml tomatenpassata, bv. Tomato Frito
- 2 el mascarpone (of Griekse yoghurt)
- 1 kl harissa
- Peper & zout
- (Olijf)olie
- Optioneel voor de afwerking: verse peterselie en Parmezaanse kaas
Wat moet je doen?
1.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
2.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Bak die aan in een grote antikleefpanin
wat olijfolie. Pel ook de teentjes knoflook en plet ze of snijd ze heel fijn.
Doe ze bij de uien.
3.
Roer de harissa en de tomatenpuree onder de uien wanneer die glazig zijn.
Ontvel de tomaten, snijd ze in blokjes en doe ze bij in de pan. Voeg ook de tomatenpassata
toe en een beetje kookvocht van de pasta.
4. Snijd de
kipfilet in reepjes en laat ze garen in de saus.
We probeerden dit recept gisteren uit en het gaat hier zeker nog op tafel komen. Al ga ik er dan wel meer harissa indoen (nu 1,5 koffielepel voor de dubbele hoeveelheid, wegens niet meer in huis), want nu was het eigenlijk helemaal niet pikant :-) Alleszins, ook niet-pikant is het de moeite!
BeantwoordenVerwijderenO jammer! Maar ja, da's inderdaad meteen een excuus om het snel nog eens te maken! ;-)
VerwijderenOh, 't was eigenlijk niet jammer hoor! Het was zo ook heel lekker en stiekem denk ik dat Johan wel blij was met een niet pikante versie, aangezien we twee dagen ervoor bij vrienden een overdreven pikante curry hadden gekregen en hij dus even niet zo veel zin had in pikant ;-)
Verwijderen